2024, П`ятниця, 29.03.2024, 09:13


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Лютий » 20 » Афганістан - ти серця мого біль
11:29
Афганістан - ти серця мого біль
           19 лютого в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського з нагоди 25-річчя виведення радянських військ із Афганістану відбулася зустріч з головою марганецької Спілки ветеранів війни в Афганістані Ткачуком Віктором Анатолійовичем для учнів Марганецького професійного ліцею назвою «Афганістан – ти серця мого біль».
Д       вадцять п'ять років тому почалося виведення радянських військ з Афганістану. З нагоди цієї дати  Указом Президента України 2014 рік проголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав.
        15 лютого 1989 року відбулося остаточне виведення військ Радянського Союзу із Демократичної Республіки Афганістан. Щорічно 15 лютого ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих та вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, зокрема, в Афганістані.
         Афганiстан був i залишається важким душевним болем, глибокою раною серця. 6276 воїнів Днiпропетровщини брали участь у виконанні iнтернацiонального обов’язку в Афганiстанi. Юнаки розплачувалися найдорожчим -  своїм життям.  З них 224 загинули від рядового до генерала, 9 пропало безвісті, 458 поранено. Серед загиблих в Афганістані були і наші марганчани:  Гвардії молодший сержант Олійник Іван Васильович та рядовий Долгов Володимир Вікторович.
          Ведуча Л.М.Костенко у своєму вступі звернулася до присутніх в залі , щоб згадати страшні події Афганської війни. Задля вшанування пам’яті тих, хто не повернувся додому, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, була оголошена хвилина мовчання.

        Голова Марганецької громадської спілки ветеранів Афганістану та воїнів-інтернаціоналістів Ткачук Віктор Анатолійович розповів присутнім про участь у військових подіях, про вплив служби в Афганістані на його життя. Розповідаючи про Афганську війну, Віктор Анатолійович вдало звертався до молоді. Він закликав відмовитися від шкідливих звичок, які руйнують організм, наголошував на важливості гідного ставлення до батьків. В.А.Ткачук наголосив, що майбутнє нашої держави залежить від кожного з нас, бо ми самі творимо своє майбутнє, саме ми будуємо нашу державу і саме від нас залежить, як ми будемо жити далі. Немає безталанних людей, просто не всі змогли виявити свої обдарування та розкрити їх. Воїн-афганець зауважив, що вдячний Богові за врятоване життя, за можливість уникнути важких бойових травм та за сили перемогти шкідливі звички, які в певний період життя заволоділи ним. Учні уважно слухали цікаві розповіді гостя – свідка страшних подій.
          На завершення заходу ведуча Костенко Л.М. запропонувала присутнім книги про події Афганської війни, які у фонді центральної міської бібліотеки ім.М.Островського.
        Зустріч супроводжувалася презентацією фотоматеріалів, яку підготувала і показала бібліограф ЦБС О.В.Забенько.
       ЦМБ ім.М.Островського висловлює подяку В.А.Ткачуку за надані фотографії з особистого архіву, а також за проведену цікаву зустріч з нагоди 25-річчя виведення військ з Демократичної Республіки Афганістан.

 

Переглядів: 737 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Ми на карті
Відзнаки