2024, Четвер, 25.04.2024, 19:10


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Липень » 30 » Книжкові новинки: книги, що отримали світове визнання
12:49
Книжкові новинки: книги, що отримали світове визнання

Шановні читачі! Пропонуємо вам ознайомитися з новими книжковими надходженнями до Марганецької центральної бібліотеки. Це книги, що визнані в світі, книги-бестселери, книги-переможці різних премій, книги, продані надвеликими тиражами в усьому світі. Відтепер і ви зможете насолодитися їх читанням!

Ондатже, Майкл. Англійський пацієнт [Текст] : роман / М. Ондатже ; пер. з англ. Є. Даскал. - 2-ге вид. - Х. : Кн. клуб сімейного дозвілля, 2016. - 304с. 

Переможець Букерівської премії .

Милуючись дивом уцілілими фресками в соборах чужої віри, сапер Кіп розміновує заховані серед садів, будинків і фонтанів вибухові паст-ки-вбивці. Самовіддано доглядає свого останнього пацієнта медсестра Хана, чия душа понівечена війною, як і тіло обгорілого безіменного льотчика. А він, її англійський пацієнт, пам'ятає лише єдину жінку, яку кохав і втратив, — чужу дружину Кетрін Кліфтон. Старому шукачу пригод і кохання — колишньому шпигуну Караваджо, — щоб існувати, потрібен щоденний укол морфію. їхній душевний біль — поза межами людських можливостей. І в цьому болі, у муках народжується нове кохання, як оаза серед випаленої війною пустелі...

Майєр, Стефані. Аптекар [Текст] : роман / Стефані Майєр ; [пер. з англ. Ю. Григоренко]. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - (Бестселер The New York Times). - Пер. изд. : The Chemist : a novel / Stephenie Meyer. - New York, 2016. 

Від автора світового бестселера «Сутінки» Стефані Майєр!  Вона працює на владу США, і про це майже нікому не відомо. Вона — одна з найкращих секретних агентів. Настільки секретних, що їй навіть не потрібне ім’я. Єдина людина, якій вона довіряла, — мертва. Незабаром помста має дійти й до неї…  Вона знає про всі загрози й розуміє: треба готуватися до найжорстокішого бою, де на кону — власне життя. Але несподівана зустріч порушить її плани…

Несбьо, Ю. Макбет [Текст] / Ю. Несбьо ; пер. В. К. Горбатька. - К. : КМ-БУКС, 2018. - 600 с. 

Захоплюючий новий трилер від відомого норвезького письменника Ю. Несбьо, автора низки детективних романів, що стали бестселерами. Перед читачами розгортається історія кохання й ненависті, політичних амбіцій та пожадливості, яка дає їм можливість зазирнути в найпотаємніші закутки людської душі.  Події роману, який є новітнім переосмисленням відомої п'єси Шекспіра, розгортаються в повоєнний час у занедбаному індустріальному місті, де місцева поліція безуспішно бореться з наркоторгівлею. Новий начальник поліції Дункан - ідеаліст з далекосяжними планами. Він стає чи не єдиною надією городян, втомлених несправедливістю та беззаконням, і кошмаром для кримінальників. Торгівля наркотиками зосереджена в руках двох наркобаронів; один із яких, майстер маніпуляцій Геката, має зв'язки у вищих ешелонах влади й успішно цим користується. Задум Гекати полягає в тому, щоб безперервно й підступно впливати на свідомість інспектора Макбета, командира поліцейського спецназу, чоловіка, схильного до агресії та параноїчного страху.  Ю Несбьо - відомий норвезький письменник, який спеціалізується на трилерах та детективах. Вітчизняні поціновувачі детективного жанру також добре знають Ю Несбьо, оскільки в Україні уже вийшли з півтора десятка його книг.

Кінг, Стівен. Воно [Текст] : роман = It : a novel / С. Кінг ; пер. з англ.: О. Красюк, С. Крикун, А. Рогоза. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 1344 с.

Воно - це пекельна істота, що наче випірнула з нічних кошмарів. Воно живиться людським страхом... Колись давно семеро підлітків змогли Його перемогти. Але майже тридцять років по тому Воно повертається, щоб помститися. І вже дорослі друзі мають вступити в нову битву зі Злом... Не читайте цю книгу в темряві або на самоті. Адже Воно може бути поруч.
 

Кіз, Деніел. Таємнича історія Біллі Міллігана [Текст] : роман / Д. Кіз ; пер. з англ. О. Стусенко. - Х. : Кн. клуб сімейного дозвілля, 2019. - 512 с.

Роман, що став культовим. Вперше українською. В основі твору — реальні події. Планується екранізація з Леонардо Ді Капріо в головній ролі. Таємнича історія заснована на реальних подіях. Деніел Кіз особисто спілкувався з Біллі, а також з усіма, хто був причетний до цієї справи.Дивна історія трапилася в типовому американському містечку. Молодий чоловік на ім’я Біллі Мілліган звинувачується у злочинах, яких не коїв чи просто не пам’ятає цього. З’ясувалося, що у свідомості Біллі мешкає двадцять чотири особистості, які по черзі контролюють його розум. Та чи стане цей факт виправдальним для трьох зґвалтувань, на які відважилась одна з особистостей хлопця?

Мартін, Джордж Реймонд Річард. Вогонь і кров. За триста років до "Гри престолів" (Історія Таргарієнів) [Текст] : роман / Дж. Р. Р. Мартін ; пер. з англ. Н. Тисовська. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 672 с.

Під пером славнозвісного автора "Пісні льоду й полум'я" оживає захоплива історія Таргарієнів. За кілька століть до подій "Гри престолів" дім Таргарієнів, який з-поміж повелителів драконів єдиний пережив Руїну Валірії, обрав собі за резиденцію Драконстон. "Вогонь і кров" оповідає історію цього дому від часів легендарного Ейгона Завойовника, творця Залізного трону, й аж до громадянських воєн, які мало не призвели до розколу династії.  Що насправді відбувалося під час Танку драконів? Чому відвідувати Валірію після Руїни стало смертельно небезпечно? Які найгірші злочини Мейгора Лютого? Як жилося у Вестеросі, коли в небі панували дракони? Це лише декілька питань з тих, на які відповідає літопис, укладений ученим мейстром Цитаделі та проілюстрований Дагом Вітлі.  "Вогонь і кров", що за масштабами не поступається "Історії занепаду й загибелі Римської Імперії" Едварда Гіббона, це перший том вичерпної двотомної хроніки Таргарієнів, яка дозволить читачеві по-новому поглянути на мінливу, частенько криваву, але незмінно яскраву історію Вестеросу.  Джордж Мартін - американський письменник, автор світових бестселерів, зокрема всесвітньо відомої серії книг "Пісня льоду й полум'я", за мотивами якої триває вихід не менш популярного серіалу "Гра престолів". Прийнято вважати Мартіна сучасним майстром фантастики, а його романи вже перекладено багатьма мовами та регулярно отримають престижні нагороди і премії.  Українське видання, як і оригінальне, містить 75 надзвичайних ілюстрацій Дага Вітлі!  

У світі продано понад 70 мільйонів примірників саги "Пісня льоду й полум'я"!  Перекладено 47 мовами!!

Браун, Ден. Втрачений символ [Текст] : роман / Д. Браун; пер. з англ. В. Горбатько. - 2-ге вид. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 608 с. 

Інтелектуальний трилер із карколомним сюжетом, у якому сюрпризи очікують на кожному повороті! Роберта Ленґдона, символознавця з Гарварду, терміново запрошують прочитати лекцію в будинку Капітолію у Вашинґтоні. Але замість вишуканої публіки професор знаходить п’ять таємничих символів, витатуйованих на відрізаній руці його наставника — масона Пітера Соломона. Ленґдон опиняється в центрі подій за лаштунками одного з найвпливовіших міст Америки. Усе, що здавалося знайомим, перетворилося на сповнений тіней таємний світ, у якому масонські секрети та доти невідомі одкровення неначе ведуть до однієї надзвичайної та неможливої правди. Інколи потрібно змінити лише кут зору, щоб побачити світло.

Кастанеда, Карлос Сесар Сальвадор Аранья (1998-). Колесо часу [Текст] : [зб. вибр. цитат] / Карлос Кастанеда ; [пер. з англ. Анастасії Жищинської]. - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2019. - 255, [1] с. : іл. - Пер. изд. : The wheel of time: the shamans of ancient Mexico, their thoughts about life, death and the universe / Carlos Castaneda. - Washington, 2001.

Колись шамани древньої Мексики вірили, що простір і час - це єдине ціле. Час вони уявляли як нескінченний тунель із дзеркальними борознами. Пересічна людина потягом життя може споглядати тільки одну таку борозну, потрапляючи у своєрідну пастку, і лиш обраним до снаги дивитися на будь- яку з них і обертати те, що зветься колесом часу. Мудрість, пронесена крізь віки й зібрана на сторінках цієї книжки, відчиняє двері у магічний світ Карлоса Кастанеди. Роздуми письменника про людське життя та призначення, свободу, гармонію і самопізнання, пошук істини й власного шляху — заповітні ключі, здатні допомогти нам стати володарями свого часу та власної долі. Цитати й афоризми немовби намотуються на химерну спіраль. Спіраль, яку древні шамани називали колесом часу…

Запрошуємо до бібліотеки за цими книгами! Запитуйте видання на абонементі!

Більше дізнатися про наявність книг в фонді бібліотеки ви можете в електронному каталозі.

Переглядів: 279 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки