2024, Середа, 24.04.2024, 18:29


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Березень » 3 » Краєзнавча виставка до Всесвітнього дня письменника
09:10
Краєзнавча виставка до Всесвітнього дня письменника

«Всякий автор хоче писати так, щоб його зрозуміли;

але при цьому потрібно писати про те, що варто розуміння» – писав Ж. Лабрюйер.

Неможливо уявити собі сучасне життя без літератури. Навіть ті, для кого читання не є улюбленим дозвіллям, стикаються з літературними творами, адже сценарій до фільму, стаття в журналі або газеті – це теж праця письменника.

3 березня відзначається Всесвітній день письменника. Свято ухвалили рішенням 48-го конгресу International PEN Club від 1986 року. З тих пір День письменника святкують щороку майже у всіх країнах світу.

Утім це не тільки професійне свято митців пера. У цей день закликають не забувати про те, що письменницька праця має нести правду і захищати свободу слова.

Роль письменника у суспільстві надзвичайно важлива. Письменник — це очі, думки та совість суспільства. Чесність, спроможність хоробро дивитися у вічі дійсності і відкрито говорити правду являють справжнього письменника. Його пильні спостереження, влучні здогадки та передбачення є відгуком часу і елементом формування відповідного пласту історії.

Завдання бібліотек, як інформаційних та просвітницьких центрів, донести до читача культурні надбання нації, ознайомити із творчою працею письменників краю, країни, світового письменства. Для цього бібліотеками організовуються зустрічі з письменниками, презентації книг, влаштовуються книжкові виставки.

У Марганецькій центральній міській бібліотеці до Всесвітнього дня письменника бібліотекарями читальної зали створено краєзнавчу бібліотечну виставку «Поетичні перлини нашого міста», на якій широко представлено твори місцевих письменників, як відомих, так і початківців. Всі вони є членами міського літературного об’єднання «Віра»

Колектив центральної міської бібліотеки вітає всіх письменників зі святом! Щиро бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення і безліч нових ідей для створення шедевра! Нехай муза буде благоговіти вам! Вірте в себе і досягайте визнання!

 

 

 

 

Підготували: І.І.Мащенко, В.В.Фіалковська.
 

Переглядів: 278 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ми на карті
Відзнаки