2024, Середа, 24.04.2024, 20:09


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2019 » Листопад » 3 » Творчі скарби Юрія Дагаєва
12:09
Творчі скарби Юрія Дагаєва

Кожен митець отримує вічне життя в своїх творіннях. А Божий дар творчості дається далеко не кожному. Творчо обдаровані люди – особливі. Їх важко зрозуміти, але їх творіння вражають і дивують весь світ.

Такою особливою, надзвичайно талановитою людиною був Юрій Федорович Дагаєв. Талановитий музикант, композитор, співак, поет, вчитель гри на гітарі... А, крім того, людина з величною душею, завжди щира і відверта, порядна і доброзичлива. Саме таким Юрій Федорович залишиться назавжди в нашій пам’яті.

Згадати добром словом та вшанувати світлу пам’ять Юрія Федоровича Дагаєва зібралися його рідні, друзі, колеги, однодумці, учні та їх батьки, шанувальники його таланту на вечір пам’яті «Творчі скарби Юрія Дагаєва». 2 листопада в читальному залі Марганецької бібліотеки ім. М. Островського зібралися члени Марганецького міського літературного об’єднання «Віра», членом якого багато років був Ю.Дагаєв. Заради цього заходу приїхали до Марганця барди із Запоріжжя, до складу їх клубу також входив Юрій Федорович.

В залі згадували Юрія Федоровича, лунали пісні, декламувалися вірші. Нікому не вірилося, що Юрій Дагаєв покинув це життя. Здавалося, що просто він не прийшов на захід до бібліотеки. Тільки чорна стрічка на його портреті свідчила, що його більше немає серед нас. Це важка втрата для родини, для його друзів і взагалі для Марганця. Та по собі Юрій Федорович залишив безліч чудових пісень на його власні вірші, і на вірші марганецьких та інших поетів.

А ще розлетілися по місту та по всій Україні геніальні творіння його лагідних рук – гітари. Він виготовляв їх, вкладаючи в кожну гітару частку своєї душі. Підлаштовував їх під власника. Він ставився до гітари, як до живої людини: давав їй ім’я, ніжно торкався до її струн. Можливо, в цьому і є секрет чарівної незбагненності його музичних творів. Це відчували і його учні по класу гри на гітарі в Марганецькій дитячій музичній школі. Для них він був не просто викладачем, а другом і прикладом для наслідування, зразком безмежно талановитого музиканта. Він передавав своїм учням знання і навички гри на гітарі, а ще прищеплював їх любов до музичної справи, до свого інструменту, навчав вкладати душу в кожний звук.

Дивовижний голос Юрія Федоровича, який важко сплутати з кимось іншим, знову лунав на заході - відеозапис пісні у виконанні Ю.Дагаєва розчулив всіх присутніх. Навіть ведуча Вікторія Фіалковська тримтячим голосом оголошувала виступаючих.

Сумно, що така надзвичайна людина пішла від нас, але ми щасливі, що були знайомі з Ю.Ф.Дагаєвим, що мали змогу спілкуватися з ним, насолоджуватися його товариством та творчістю особисто.

Шануймо та пам'ятаймо нашого славетного марганчанина! Світла пам'я Юрію Федоровичу Дагаєву!


Ольга Забенько,

пр. бібліограф Марганецької міської ЦБС

Творчі скарби Юрія Дагаєва

Переглядів: 528 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ми на карті
Відзнаки