2024, Четвер, 28.03.2024, 19:04


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2013 » Лютий » 4 » Вечір пам'яті до Дня визволення міста
16:02
Вечір пам'яті до Дня визволення міста

Є щось святе в словах «мій рідний край». Важко переоцінити пізнавальне і виховне значення краєзнавчого матеріалу, який зібраний в міській центральній бібліотеці ім.М.Островського. Саме завдяки благодатним книгам наших земляків про рідний край і місто бібліотекарі мають змогу постійно вивчати за ними живу історію Марганця, дух марганчан та виховувати у підростаючого покоління патріотичні почуття, любо до Батьківщини, її історії, до рідних місць.

Напередодні священної дати нашого міста в читальному залі бібліотеки ім.М.Островського зібралися учні СШ №12 на вечір пам’яті «За вашу мужність у бою, за вашу біль, за ваші рани – земний уклін вам, ветерани!», присвячений 69-й річниці визволення м.Марганця від фашистських загарбників.

Особливе задоволення усі гості одержали від учасників міської Ради ветеранів – а саме вокального ансамблю «Бойові подруги» під керівництвом Тетяни Олексіївни Кошкіної. Це нинішні ветерани, які своїм оптимізмом показують всім яскравий приклад патріотизму, витримки. Учасники ансамблю «Бойові подруги» виконали багато пісень, серед яких були «Смуглянка», «Алеша», «Поклонимся великим тем годам», «Военное танго» та інші. Хвилюючі мелодії пісень воєнного часу пройшли через серця підростаючого покоління. Учні разом з ветеранами вшанували пам’ять загиблих марганчан хвилиною мовчання. Сувора правда війни, яку вони почули від ветеранів, навічно залишиться в пам’яті. Молоде покоління повинно пам’ятати, що свобода Батьківщини оплачена життям мільйонів людей. Згадали і наших земляків, які відстояли честь і свободу нашої вітчизни в лиху годину війни. Нехай же їх імена залишаться в довічній вдячності потомків.


Присутні мали змогу побачити книжкову виставку, на якій представлені архівні документи, альбоми та папки з фотографіями загиблих партизанів і бійців на фронтах Великої Вітчизняної війни, спогади родичів, нариси про людей високої мужності і честі, які ризикували своїм життям, аби спасти мир на землі і життя дорогих їм співвітчизників.

Більше фото дивіться у фотоальбомі.

                         Н.М.Павлова, бібліотекар читального залу ЦМБ ім.М.Островського

Переглядів: 932 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ми на карті
Відзнаки