2024, Середа, 24.04.2024, 05:29


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Березень » 21 » Відзначаємо Всесвітній день поезії
12:50
Відзначаємо Всесвітній день поезії
      У 1999 році на 30-й сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено щорічно відзначати Всесвітній день поезії 21 березня.
       Всесвітній День поезії покликаний дати можливість ширше заявити про себе малим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, літературним клубам, що відроджує одвічну традицію живого звучного поетичного слова. Цей День, вважає ЮНЕСКО, покликаний послужити створенню в засобах масової інформації позитивного образу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям.
Вважається, що найдавніші вірші-гімни були створені в 23 столітті до нашої ери. Автор віршів – поетеса-жриця Ен-Хеду-ана (En-hedu-ana), про яку відомо лише те, що вона була дочкою аккадського царя Саргона, який завоював Ур (територія Ірану). Ен-Хеду-ана писала про місячному бога Нанне і його дочки, богині ранкової зірки Инанне.
      У теперішній же час у цей День по всьому світу – в установах культури, освіти, творчих колективах і т.п. – проходять різні поетичні концерти, авторські читання, конференції та семінари, присвячені поетам і їх творчості, презентації нової поетичної літератури.
     Наше місто Марганець славиться талановитими поетами далеко за межами не тільки області, але й країни. Це відомі поети - Анатолій Антоненко, Володимир, Пугач, Анатолій Гнєзділов, Анатолій Мельник, Лариса Гончарова, Віра Сокур, Віра Хвостик, Яків Должиков, Любов Лопатюк, Алла Кисла, Григорій Бідняк, Олександр Морщавка, Олександр Багаутдінов, Микола Смірнов, Юрій Третяк, Людмила Алієва, Олег Жига та багато інших. Вони майстерно створюють високомистецькі поетичні твори, якими захоплюються, дивуються, насолоджуються багаточисельні читачі.
     Багато років при бібліотеці ім.М.Островського діє міське літературне об'єднання "Віра" (в минулому поетична студія "Боян"), до складу якого увійшли майже всі поети нашого міста. Систематично поети збираються на наради, щоб поділитися своїми здобутками і планами, обмінятися досвідом поетичного хисту. Головою міського літературного об'єднання обраний Анатолій Олексійович Антоненко, заступник голови є Олександр Миколайович Багаутдінов.
     Більшість відомих місцевих поетів представлена на сайті бібліотеки ім.М.Островського, їх вірші періодично друкуються в електронному виданні "Марганець бібліотечний".
Переглядів: 784 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ми на карті
Відзнаки