2024, Середа, 24.04.2024, 08:59


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Травень » 6 » Виставка-пам'ять «Війни страшна тінь тривожить пам’ять поколінь»
11:06
Виставка-пам'ять «Війни страшна тінь тривожить пам’ять поколінь»

8 і 9 травня вся Україна відзначатиме День пам'яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  У ці дні ми  вшановуємо мільйони тих, чиє життя забрала найстрашніша у світовій історії війна, пам’ятаючи їх мужність, силу духу та відвагу.

Україна долучилась до всього світу у скорботі за жертвами Другої світової війни. З 2015 року, відповідно до Указу Президента України відзначається День пам'яті та примирення. Вшанування загиблих розпочинається 8 травня – разом з Європою та світом, і продовжується традиційно 9 травня. Донедавна на офіційному рівні відзначалося лише  9 травня – свято Дня Перемоги. 8 – 9 травня українці доповнюють свій одяг червоним маком — символом пам’яті мільйонів загиблих співвітчизників та убитих у Другій світовій війні по всьому світові. За різними оцінками загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Прямі людські втрати України у Другій світовій війні становлять 8-10 млн. осіб. За результатами війни було створено ООН (Україна – один із засновників) та сформовано сучасну систему міжнародних відносин. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема Голокост), а також вперше і востаннє використана в бою атомна зброя. 

З цієї нагоди бібліотекарями читального залу Марганецької центральної міської бібліотеки представлено виставку-пам'ять «Війни страшна тінь тривожить пам’ять поколінь», де зібрані документи та матеріали, які присвячені трагічним подіям Другої світової війни, спогадам безпосередніх учасників бойових дій. Документи, представлені в експозиції, висвітлюють причини виникнення Другої світової війни,  відтворюють широку панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини.

Друга світова війна – трагедія ХХ століття, яка понесла за собою страждання, смерть та непоправні втрати. Ми пам’ятаємо ціну перемоги й з вдячністю згадуємо тих, хто віддав своє життя за наше щасливе майбутнє.

Сьогодні українське суспільство знову переживає війну. Ми, як ніколи, маємо сконсолідувати сили нашої нації навколо ідеї захисту України, її свободи й незалежності, за право жити на рідній землі, адже переконані, той, хто захищає рідну землю, обов’язково переможе.

Щиро бажаємо і ветеранам, і кожному з нас миру й злагоди, міцного здоров’я та довгих років життя, а нашій Україні – розквіту й процвітання!

Вічна пам'ять загиблим, честь і слава героям!

Підготували: І.І.Мащенко, В.В.Фіалковська.

Переглядів: 252 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ми на карті
Відзнаки