2024, Субота, 27.07.2024, 09:16


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2022 » Січень » 10 » 11 січня – Всесвітній день «дякую»
09:39
11 січня – Всесвітній день «дякую»

11 січня відзначається Всесвітній день «дякую» – свято, що було започатковане за ініціативи миротворчих спільнот. Щодня люди вимовляють слово «дякую» мільйони разів, але чи замислюються вони про те, як це слово з’явилося в нашій мові, що означає і наскільки потужну енергетику має?

Всесвітній день «дякую» покликаний нагадати людям про цінність хороших манер, заснований за ініціативи ЮНЕСКО та ООН.

Вперше вислів «дякую» зафіксували у словнику-розмовнику, виданому в Парижі у 1586 р. Міжнародний день «дякую» у багатьох країнах святкують з великим розмахом, проводячи ярмарки, влаштовуючи освітні акції, конкурси й безліч інших розважальних заходів.

В освітніх установах говорять про важливість дякувати близьким, розповідають про культурні традиції, етику, а також гарні манери. Крім того, у Всесвітній день «дякую» проводять благодійні акції, на яких збирають кошти для нужденних. Цього дня люди говорять один одному теплі слова та обмінюються листівками, висловлюючи свою ввічливість і подяку.

Стародавні мудреці вважали, що найбільша розкіш у житті – це розкіш людського спілкування. Тож українству споконвіку притаманні доброзичливість, чуйність, гуманізм та висока етична культура, в основі котрих лежить прагнення до злагоди та порозуміння.

Слово ”дякую” є одним з найпоширеніших виявів чемності та ввічливості в Україні. Ми промовляємо його впродовж всього життя.

”Дякую” – слово справді чарівне, як то нас вчили дітьми. Бо як може бути не чарівним те, що викликає усмішку та радість. Сказати ”дякую” завжди приємно, бо слово має подвійний позитивний вплив: на того кого дякують, й на того хто дякує. Від добрих справ, за котрі ще й висловлюють подяку – стає світліше та приємніше на душі.

Коли, де, і за що дякувати – залежить від вибору самої людини, та від її виховання. Є люди, які не дякують взагалі ні за що, бо вважають, що це не правильно чи просто хтось не заслуговує на їх подяку. Інші дякують за все і всюди, не зважаючи на те, чи є в тому потреба. Попри все, якщо й нема за що дякувати, а людина дякує – це робить її доброзичливішою. Подяка – прояв ввічливості. Вона – найкраща кінцівка коротенького спілкування.

Промовлена з посмішкою, - дарує радість і добро навколишньому світу.

Щодня кажучи одне одному «дякую» пам’ятаймо, що справжня вдячність – це лише та, що йде від чистого серця. «За добрий привіт – добра відповідь», «Добре слово дорожче багатства», «Погано жити без ласкавого слова», «Тепле слово і в мороз зігріє», – говорить народна мудрість!

 

Тож дякуйте і посміхайтесь.

І уявіть, настільки досконалішим стане світ завдяки вам.

Дякуємо усім друзям нашої бібліотеки! Спасибі, що Ви з нами!

Ми бажаємо Вам чути ці чарівні слова "дякую" і "спасибі" щодня за всі ваші добрі справи!

 Хай вас завжди оточують привітні та ввічливі люди!

Будьте щасливими!

Переглядів: 302 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ми на карті
Відзнаки