2024, Четвер, 28.03.2024, 11:41


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Вересень » 29 » 30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек
10:05
30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

      Указом президента України від 14 травня 1998 року був заснований Всеукраїнський день бібліотек. Його святкування проходить щорічно 30 вересня.

      Робота сучасної бібліотеки істотно відрізняється від її давніх прототипів. У Київській Русі бібліотеки працювали переважно при церквах або монастирях. Перші бібліотеки на території України з'явилися вже з прийняттям християнства (988 рік). У той час самою багатою та різноманітною була бібліотека Софії Київської. Її засновником став князь Ярослав Мудрий. Ця грандіозна пам'ятка культури налічувала майже тисячу рукописних томів, однак до нас дійшли лише одиниці, оскільки бібліотеку багаторазово намагалися спалити монголо-татари. З розвитком друкарства великі бібліотеки з'явилися в школах Острога та Львова. У 18 столітті козацькі старшини, єпископи і просто багаті люди створювали свої особисті бібліотеки. Ще до появи Всеукраїнського дня бібліотек на території Західної України діяло кілька просвітницьких організацій «Просвіта», які засновували в багатьох населених пунктах регіону читальні. Найбільш активний розвиток Всеукраїнський день бібліотек бібліотек відбувався за часів СРСР. На сьогоднішній день в Україні діє 40 тисяч бібліотек.

«Бібліотеки — магазини людських фантазій» — П. Ніколь

    Центральна міська бібліотека починає свою історію вже після закінчення Великої Вітчизняної війни (більше історії тут). 2014 рік для ЦМБ ім.М.Островського – ювілейний. Вже 70 років бібліотека працює для марганчан та гостей міста. Багато грамот и подяк за свою роботу отримала наша бібліотека впродовж 70 років. Але найголовніше, що  вдячні відгуків від читачів працівники бібліотеки чують кожного дня. І це найголовніша нагорода за нашу бібліотечну працю.

     Сьогодні центральна міська бібліотека ім.М.Остьровського – це сучасний інформаційний центр, це високопрофесійний колектив однодумців, це високоякісні  масові заходи, це новітні технічні засоби, це інноваційні форми та методи роботи. Бібліотека є методичним центром для інших бібліотек міста.

     ЦМБ ім.М.Островського пишається своїм цінним фондом літератури на різні найвибагливіші смаки, якісним комп’ютерним обладнанням, широким спектром послуг, які бібліотека пропонує своїм користувачам, високим показником задоволеного попиту.

    У ювілейний 2014 рік 30 вересня бібліотека відзначає своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек!

    Центральна міська бібліотека ім.М.Островського Марганецької міської централізованої бібліотечної системи –

це найкращий зразок сучасної бібліотеки XXI століття!

Переглядів: 696 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ми на карті
Відзнаки