2024, Субота, 20.04.2024, 08:54


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2022 » Лютий » 23 » 90-річчя створення Дніпропетровської області
16:31
90-річчя створення Дніпропетровської області

Знання історії свого краю, міста чи села не просто ознака освіченої людини, а й вимога сучасності. Вживаючи поняття «рідний край», маємо на увазі ту територію, де народжується і живе людина. Таким місцем для нас є Дніпропетровщина – чудовий куточок України.

У цьому році нашій  рідній  Дніпропетровщині  27 лютого виповнюється 90 років. Щоб святкувати, треба добре знати ювіляра, його історію, пам'ятки та видатних особистостей..

Саме цій темі було присвячено краєзнавчо-ювілейну панораму «Моє Придніпров’я калинове! Моя ти гордість вікова!», проведену в центральній міській бібліотеці.

На захід завітали старшокласники природничо-математичної школи №11 (класний керівник Ілляшенко Світлана Миколаївна).

Ведучі ювілейної панорами - Ірина Мащенко та Вікторія Фіалковська – захоплююче розповіли про утворення губерній та розвиток промисловості і містобудування, а також згадали знакових постатей для Придніпров’я. Молодь  дізналася про долю земель Придніпровських в добу кочових племен, татаро-монгольської навали та «Дикого поля», розглянула роль краю у творенні історії України козацької доби. Свою розповідь бібліотекарі влучно та змістовно доповнювали цікавою презентацією, створеною методистом Інною Кандалою.

Також молодь зацікавилася оформленим бібліотекарями читальної зали відкритим переглядом літератури «Літопис Дніпропетровщини», на якому зібрані книги, статті періодичних видань, тека-досьє про історію та сьогодення нашої області.

Дніпропетровщина сьогодні – це земля хліборобів і енергетиків, шахтарів і машинобудівників, митців і спортсменів. У них, в їх праці, мріях і любові – її слава, її гордість, її майбутнє!

Дуже приємно було ще раз переконатися, що наша молодь  ерудована, обізнана, допитлива, любить свій край. Цікава невимушена атмосфера, гарний настрій, позитивні враження, доброзичливість панували на зустрічі.

Ірина Мащенко, бібліотекар читальної зали

Переглядів: 294 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Ми на карті
Відзнаки