2024, П`ятниця, 26.04.2024, 14:00


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2018 » Лютий » 12 » Афганістан: героїзм крізь біль і сум
14:56
Афганістан: героїзм крізь біль і сум

  15 лютого український народ відзначить День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-ту річницю виведення радянських військ із Афганістану. 

До цього дня в центральній міській бібліотеці ім. М.Островського відбувся урок мужності «Афганістан: героїзм крізь біль і сум» для учнів старших класів гуманітарної гімназії ім. Т.Шевченка.

 Ведучі заходу Вікторія Фіалковська та Вікторія Жданова розповіли молоді про літопис афганської війни, яка містить безліч прикладів героїзму, про подвиги мужніх воїнів-інтернаціоналістів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни. Більш детально розповіли про подвиги загиблих в Афганістані наших земляків – Івана Олійника та Володимира Долгова.

 Змістовна розповідь ведучих супроводжувалась презентацією, уривками з документальних фільмів, підготовленими провідним бібліографом Марганецької ЦБС Ольгою Забенько.

 На заході виступили присутні гості: голова Марганецької спілки ветеранів Афганської війни Ігор Кумпан та член спілки ветеранів Афганської війни Євгеній Бондарчук. Вони розповіли про воєнні події Афганської війни, які стали історією, як потрапили на палаючу землю і захищали інтереси багатостраждального народу.

  Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя у Афганській війні увійшовши в безсмертя.

   До цієї  дати було підготовлено і оформлено книжкову виставку «Події Афганські у серці і досі печуть» та відкритий перегляд літератури «Війна… Чужа. Неждана. Непотрібна.» у БФ №2.

 Ведучі подякували ветеранам-інтернаціоналістам за їх вірне служіння Батьківщині і готовність до її захисту, патріотичне виховання молодого покоління, яскраве свідчення військової майстерності, втілення вічних ідеалів сили духу, благородства, внутрішньої краси воїна, приклад для нинішніх захисників котрі боронять нашу Вітчизну в зоні АТО. Побажали всім здоров’я, щастя, миру, злагоди, добробуту.

Вікторія Жданова, бібліотекар юнацького абонементу

Переглядів: 523 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Ми на карті
Відзнаки