2024, Середа, 24.04.2024, 20:11


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2019 » Березень » 1 » Бібліотечні виставки на форумі "Жіноче обличчя децентралізації"
16:03
Бібліотечні виставки на форумі "Жіноче обличчя децентралізації"

1 березня – це перший день весни, яка завжди асоціюється з прекрасною половиною людства. І недарма саме в цей день, напередодні жіночого свята, в Марганці відбувся форум «Жіноче обличчя децентралізації».

Цей форум зібрав найкращих жінок Дніпропетровщини - жінок-лідерів об'єднаних територіальних громад Дніпропетровщини. Вони, такі чарівні та тендітні, відіграють важливу роль в розбудові країни, а саме нашої області. Їх досвід вражає, а бачення надихає й дає зрозуміти, що жінка – рівноправний партнер, двигун децентралізації.

Організаторами форуму "Жіноче обличчя децентралізації" є Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за сприяння Програми U-LEAD with Europe та Мінрегіону, а також Марганецька міська рада. 

Метою проведення жіночого форуму було зміцнення співробітництва, розвитку партнерства та комунікацій для пошуку нових рішень в розширенні можливостей жінок і посилення їх ролі в досягненні цілей сталого децентралізаційного розвитку громад Дніпропетровщини.

Вже рано-вранці в цей день в приміщенні виконкому Марганецької міської ради (де проходив форум) почали збиратися учасники заходу. Але в холі виконкому гостей чекало чимало приємних несподіванок.

Захід проходив у формі трьох панельних дискусій, під час яких учасники обговорювали роль жінки в політиці, сучасному суспільстві та професійній сфері. Серед учасників форуму були: директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова, методист міської ЦБС І.О.Кандала, бібліотекар ЦМБ ім. М. Островського В.В.Жданова.

Бібліотекарі Марганецької міської ЦБС до кожної панельної дискусії підготували цікаві виставки.

На виставці «Жінка – керівник ОТГ», яку підготувала бібліотекар бібліотеки-філії №2 Марганецької міської ЦБС Ольга Поклонська, були представлені матеріали про жінок з різних ОТГ Дніпропетровщини. Ці жінки рухають вперед розвиток нашого краю. Гості форуму зацікавлено розглядали представлені матеріали, із задоволенням фотографувалися та обмінювалися враженнями.

Бібліотекар центральної міської бібліотеки ім. М. Островського Вікторія Фіалковська підготувала виставку «Жінка в горнилі модернізації України». На виставці можна було познайомитися з марганецькими жінками, що працюють на складних, нежіночих посадах, а також переглянути книги про видатних жінок в історії України. Виставка виглядала по-весняному яскравою та привітною. Вона зустрічала гостей у вході до будівлі виконкому та дарувала гарний настрій. 

Бібліотекарі міської бібліотеки для дітей Л.П.Середіна та І.В.Дем'янець підготували виставки до панельної дискусії «Жінка. Роль і місце її в сучасному суспільстві». На цій виставці бібліотекарі відібрали найкращі книжки письменниць, що змінили світ. Яскраві книги для дітей користувалися великою увагою у дорослих учасників форуму. Бібліотекар бібліотеки для дітей Любов Петрівна Середіна розповідала зацікавленим виставкою про цінність літературного доробку представлених письменниць.

Бібліотечні виставки розглядали відомі марганчани і гості нашого міста з інших куточків Дніпропетровщини.  А також завітали на жіночий форум гості з далекої Америки – представники спеціальної мобільної місії ОБСЄ. За допомогою перекладачки вони залюбки спілкувалися з бібліотекарями, уважно розглянули виставки та сфотографувалися біля них.

Яскравою родзинкою на форумі стали виставки виробів народних майстринь. Працівниця бібліотеки ім. М. Островського Ольга Шаляпіна підготувала виставку власних робіт, вишитих бісером. Чого тільки на було на цій виставці: картини, ікони, рушники, краватки, метелики тощо. Захопившись роботою з бісером, Ольга Шаляпіна вже професійно виготовляє дивовижні речі.

Бібліотекар БФ №2 Олена Рак представила гостям форуму виставку ляльок. Їх вона виготовляє власними руками, використовуючи капрон, синтепон, папір, нитки та інші матеріали. Кожна лялька – неповторний образ, зі своїм неповторним характером та настроєм. Присутні на форумі оточили ляльок безмежною увагою та захопленням. Аякже інакше?! Хіба можна залишатися байдужими до цих надзвичайних витворів мистецтва. 

Розглядаючи ляльки та вироби з бісеру, гості потім зверталися і до майстринь: Олени Рак та Ольги Шаляпіної. Цікавилися, як вони їх виготовляють, звідки беруть ідеї та натхнення. Приємно було спостерігати таке щире та доброзичливе спілкування.

Незважаючи на похмуру погоду, на жіночому форумі панував весняний теплий настрій. Радісні усміхнені гості дякували бібліотекарям за представлені виставки, за висвітленні тем форуму та естетичну насолоду. А також фотографувалися на згадку про цей чудовий день.

Ольга Забенько,

провідний бібліограф Марганецької міської ЦБС

Дивіться безліч фото у фотоальбомі ТУТ.

Переглядів: 643 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки