2024, П`ятниця, 26.04.2024, 01:47


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Лютий » 14 » Бібліотеці ім.М.Островського - 70 років!!!
13:36
Бібліотеці ім.М.Островського - 70 років!!!

 

      12 лютого центральна міська бібліотека ім.М.Островського відзначила свій 70-річний ювілей з часу свого офіційного створення. Довідка з Дніпропетровського обласного державного архіву свідчить про те, що 12 лютого 1944 року була офіційно зареєстрована бібліотека ім.М.Островського. Вона була створена з книг, брошур, плакатів, листівок, газет і журналів, які приносили марганчани. За довгі 70 років в бібліотеці працювало багато людей, які віддавали свої душі, серця і сили задля розвитку бібліотечної справи в місті.
 
        1 грудня 1979 року поєднанням ЦМБ ім.М.Островського та міської бібліотеки для дітей ім.А.Гайдара народилася міська централізована бібліотечна система. Першим директором ЦБС була Лідія Іванівна Гайдар. А з 1 березня 1989 року ЦБС стала керувати Пономарьова Лідія Віталіївна, яка і по сьогодні продовжує розвивати бібліотечну справу в місті.
 
        Ведучі заходу бібліотекар читального залу Фіалковська В.В. та поет, заступник голови міської літературного об’єднання «Віра» Олександр Багаутдінов розповіли присутнім про розвиток бібліотеки з часу її створення і до сьогоднішнього дня, простежили шлях трансформації від звичайної книгозбірні в сучасний інтегрований  інформаційно-культурний центр.
Ведучі свята: О.М.Багаутдінов та В.В.Фіалковська 
        На свято бібліотеки завітали органи влади, друзі, спонсори бібліотеки, волонтери, творчі люди та просто вдячні читачі.
 
 
      З привітальним словом виступила заступник міського голови Медяник Олена Володимирівна. Вона наголосила на важливості центральної бібліотеки в культурному житті міста, про її участь в різноманітних культурних міських заходах. Побажали нових творчих звершень, гідного фінансування та заслуженого визнання бібліотечної праці.
Заступник міського олови м. Марганця О.В.Медяник
Демонструючи поєднання культури та технічних досягнень в сучасному суспільстві, всі разом вийшли вітати колектив бібліотеки начальник відділу культури Мухіна Олена Владиславівна, головний бухгалтер закладів культури Дубовикова Вікторія Володимирівна та начальник відділу інформаційно-медійного забезпечення міськвиконкому Костенко Олексій Олексійович.
 
Костенко О.О., Мухіна О.В., Дубовикова В.В. та Пономарьова Л.В.
Вони щиро вітали бібліотекарів зі святом теплими словами та подарунками. Розповіли про те, що сьогодні бібліотека стала інноваційним культурно-виховним закладом, де відбулося гармонійне поєднання технічних досягнень та традиційних форм роботи.
         
         Прийшла привітати бібліотеку з її святковим ювілеєм помічник депутата Дніпропетровської облради Тетяни Володимирівни Мороз, депутат міськради від Партії регіонів Бородкіна Єлизавета Іванівна.
 
Бородкіна Є.І.
Вона переказала привітання з 70-річним ювілеєм від в.о.віце-прем’єр-міністра України, голови ДОО Партії регіонів О.Вілкула, який зауважив, що бібліотека стала сучасним закладом, який проводить активну освітню роботу, зберігає документальну пам’ять і вікові надбання культури.
 
Поздоровлення з 70-річчям ЦМБ ім.М.Островського від Вілкула О.Ю.
 
         Голова профспілки працівників культури нашого міста Бідняк Алла Петрівна привітала весь колектив ЦМБ ім.М.Островського від імені профспілки та особисто від себе, тому що вона є багато років одним з найактивніших читачів бібліотеки.
Бідняк А.П. висловлює привітання з 70-річчям ЦМБ Пономарьовій Л.В.
 
     Всі вони не тільки говорили про бібліотеку як храм високої духовності та культури, але дякували її директору за багаторічну працю в напрямку розвитку бібліотечної справи в місті.
 
       Директор Марганецької міської ЦБС, завідуюча центральної міської бібліотеки ім.М.Островського Пономарьова Лідія Віталіївна подякувала колективу бібліотеки та вручила бібліотечним працівникам грамоти, подяки і квіти. Грамотами директор нагородила провідного бібліотекаря Мархасіну Тетяну Федорівну, бібліотекаря юнацького абонементу Жданову Вікторію Василівна, бібліотекаря абонементу для дорослих Рак Олену Василівну, бібліотекарів читального залу Павлову Надію Матвіївну та Фіалковську Вікторію Валеріївну, бібліографа Марганецької міської ЦБС Забенько Ольгу Валентинівну. Лідія Віталіївна вручили подяки та квіти гардеробниці Шаляпіній Ользі Юріївні, техпрацівниці Аврушкіній Любові Володимирівні, методисту Костенко Ларисі Миколаївні.
 
      Усім, хто завжди допомагає бібліотеці, хто ніколи не залишається байдужим до проблем і негараздів бібліотечного життя, директор ЦБС Пономарьова Л.В. вручила подяки, квіти та цукерки. Їх отримали: Кошкіна Т.О., Гончарова Л.Г., Єгорова Т.І., Антоненко А.О., Пугач В.Х., Ваданов В.О., Міроненко В.І., Багаутдінов О.М., Барнаш І.О., Куліш І.М., Малишева В.О. та Рак О.В.
Єгорова Т.І.
 
       В цей урочистий святковий день до читального залу завітали привітати бібліотеку помічники-консультанти народного депутата України Олега Анатолійовича Царьова: керівник Марганецької громадської приймальні НДУ О.А.Царьова Віктор Анатолійович Ткачук та Володимир Харлантійович Пугач.

 Вони зачитали привітання на адресу бібліотеки від Олега Анатолійовича Царьова. Зазначили, що весь 2014 рік є ювілейним для ЦМБ ім.М.Островського, тому весь рік бібліотеки буде отримувати в подарунок книги від Олега Царьова. Частину подарованих книг бібліотека вже отримала і вже може запропонувати своїм читачам.
В.Ткачук та В.Пугач були на святі не лише як помічники НДУ Олега Царьова, але й як поети та активні читачі бібліотеки. Від усього серця вони висловили бібліотекарям найкращі побажання подальшого розквіту та плідної творчої праці.
 
       Голова літературного об’єднання «Віра» Анатолій Олексійович Антоненко завітав на свято з теплими привітальними поетичними словами та з весняними квітами.
 
Пономарьова Л.В. та Антоненко А.О.
Висловив подяку і захоплення працею бібліотекарів, розповів про значення ЦМБ ім.М.Островського в його житті та творчій діяльності.
 
       Від імені заступника директора міської ЦБС по роботі з дітьми, заслуженого працівника культури України, Почесного громадянина міста Марганця Світлани Яківни Логінової прийшли привітати ЦМБ зі святом працівники міської бібліотеки для дітей Л.П.Середіна та О.В.Шоміна. Бібліотекар міської бібліотеки для дітей Ковальонок Т.П., в образі поштаря Печкіна, вруила директору ЦБС Пономарьовій Л.В. привітальну телеграму від Логінової С.Я.
Мілько А.Г.
        Від управління освіти привітати бібліотеку з ювілейним святом прийшла заступник начальника міського управління освіти Мілько Алла Георгіївна.
Галко О.Ф.
    Директор СШ №12 Олена Федорівна Галко привітала зі святом бібліотеку, подякувала за багаторічну співпрацю і побажала ще довгих років плідної праці.
 
       З теплими словами звернувся до бібліотекарів директор Марганецького професійного ліцею Микола Іванович Перепьолкін.
      Відомий в місті історик-краєзнавець, вчитель історії, письменник Равіль Мубаракович Байбурін, вітаючи колектив з 70-річним ювілеєм бібліотеки, висловив багато компліментів бібліотекарям та подякував їм за щоденну кропітку творчу працю. В подарунок він зачитав ліричний вірш Е.Асадова.
 
Ансамблю "Срібні джерела"
        Від Палацу культури гірників привітати колектив бібліотеки прийшла заступник директора Палацу культури гірників ПАТ «МГЗК» Гарус Алла Степанівна. Вона висловила найкращі побажання на ниві творчої діяльності. Подарунком стали пісні у виконанні ансамблю «Срібні джерела» (керівник Г.Дубровіна).
      З музичним подарунком завітали до бібліотеки викладачі музичної школи, з якими колектив бібліотеки співпрацює багато років і неодноразово спільно проводив масові заходи.
 
      Від студії спортивно-бального танцю «Лідер» святковим подарунком стали танці у виконанні Назара Зайцева та Ірини Глуховченко.
      Присвятив бібліотеці пісню в цей святковий день відомий поет, композитор та виконавець Мехман Нех. Він подякував, що бібліотека ім.М.Островського перша установа в цьому місті, які гостинно прийняла його в своїх стінах, визнала його талант та зацікавилася його творчістю.
     На святі бібліотека приймала привітання від представників Марганецького коледжу державного вищого навчального закладу «Національний гірничий університет».
       Весь захід супроводжувався показом фото з творчої біографії бібліотеки, а також святковим відео. Все це було показано за допомогою проектору з екраном та ноутбуку бібліографом ЦБС О.В.Забенько.
      Протягом свята в залі панувала доброзичлива урочиста атмосфера. В піднесеному настрої гості висловлювали привітальні побажання колективу бібліотеки та директору ЦБС Пономарьовій Лідії Віталіївні.
        Місцевий канал телебачення «МСТ» здійснював відеозйомку 70-річчя ЦМБ ім.М.Островського.
 
Колектив центральної міської бібліотеки ім.М.Островського щиро дякує всім, хто завітав 12 лютого до святкового залу, за теплі привітання з 70-річчям та подарунки! Ніколи не забувайте дороги в наш книжковий храм, де ми завжди вас чекаємо!

 

Переглядів: 857 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/3
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Ми на карті
Відзнаки