2024, П`ятниця, 26.04.2024, 17:51


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Травень » 15 » Бібліотека-філіал №2 відзначає 25-річчя
13:36
Бібліотека-філіал №2 відзначає 25-річчя

    В ці травневі дні бібліотека-філіал №2 на Ворошилівці відзначає своє 25-річчя.

  Сьогодні бібліотека приваблює марганчан своїм сучасним інтер’єром, бібліотечним фондом (близько 22 тисяч документів), кінозалом, Інтернет-центром. Тут користувачів обслуговують від малого до великого. Абонемент для читачів-дітей, юнацький абонемент, абонемент для дорослих, читальний зал. Чверть століття бібліотека залишається єдиним закладом культури в цьому мікрорайоні міста. Тому близько 4 тисяч читачів є її постійними користувачами. Це С.Бондаренко, В.Сокур, Н.Бугримова, В.Кузьменко, П.Паламарчук, Л. Точіліна, Т.Полякова, В.Щербій, В.Апухтін, В.Балашов та багато інших. Впродовж року бібліотека видає своїм читачам більше 60 тисяч документів. Коли читач приходить до цієї сучасної бібліотеки, він може безкоштовно попрацювати в Інтернеті, переглянути улюблений фільм, відвідати масові заходи, поспілкуватися з друзями. Протягом багатьох років бібліотека оформлює тематичні виставки, відкриті перегляди літератури, проводить масові заходи на вулиці «Перспективній або у дворі будинку. Мешканці мікрорайону схвалюють такі форми роботи з організації їх дозвілля. Партнери бібліотеки – це СШ № 1, НВК «Ліцей №10», гімназія, СШ №3, міськлікарня, гірничий коледж. Друзі бібліотеки – це поети А.Антоненко, В.Пугач, В.Сокур, О.Багаутдінов, композитор і виконавець М.Нех, художники Н.Герасименко, І.Барнаш, М.Боровік, П.Козловський, Л.Нарбут, Ю.Барсук, ансамблі «Бойові подруги» та «Золота осінь».

   Протягом багато-багато років бібліотеці-філіалу №2 надають допомогу подружжя Медвєдєвих (магазин «Камелія») і Лісіченко (магазин «Світлана»).

   Колектив бібліотеки вирізняється своїм високим професіоналізмом, творчістю, введенням в практику роботи сучасних інформаційних форм. Кожний із співробітників неповторна особистість, яка віддає своє серце улюбленим читачам.

   Бондаренко Валентина Сергіївна – завідуюча бібліотекою. Бібліотечний стаж – 29 років. Бібліотекар-професіонал з великої літери. Знає всі процеси бібліотечної праці, може провести будь-який масовий захід, організувати колектив на виконання програми поточного року. Як у гарної господині, в її бібліотеці завжди чисто, охайно, багато квітів, прибрана ділянка біля бібліотеки. ЇЇ щиро люблять і колеги, і читачі.

   Дем’янець Ірина Віталіївна – фахівець з вищою бібліотечною освітою і 26-річним стажем роботи. Брала участь в будівництві, обладнанні й відкритті бібліотеки. Протягом року обслуговує 1 тисячу читачів. Зібрала і зберегла чудовий багатий сучасний бібліотечний фонд на абонементі з обслуговування дорослих читачів. Її люблять всі користувачі бібліотеки, і вона користується заслуженою повагою в колективі.

   Мащенко Ірина Іванівна прийшла працювати в бібліотеку в 2010 році. За професією – вчитель-філолог з вищою освітою. З першого дня її роботи в бібліотеці все ніби освітилося, змінилося, наповнилося високою культурою стосунків, духовністю, любов’ю, гармонією. Ірина Іванівна стала своєю, рідною бібліотечною душею. Її всі люблять – від дитячого до дорослого читача. Вона все робить терпляче, скрупульозно. Її цікаві, змістовні масові заходи назавжди залишаються в серцях читачів.

 Козловська-Дуплій Валерія Петрівна – бібліотекар юнацького абонементу з січня 2012 року. Вміє знайти «золотий ключик» до кожної дівчинки і кожного хлопчика. До неї тягнуться підлітки – прочитати написаний вірш, поділитися думками, розповісти про неприємність, попросити поради, отримати потрібну книгу або інформацію. А ще Валерія Петрівна оформлює виставки і відкриті перегляди літератури, як справжній художник-оформлювач, вносячи своє бачення той епохи і  того часу, коли народився і жив той чи інший письменник, поет, композитор. Козловська Дуплій В.П. створила блог бібліотеки-філіалу №2 на Ворошилівці і веде його.

  Ковальонок Тетяна Петрівна – бібліотекар абонементу для дітей. Вона працює в ЦБС з  1989 року. Добре знає психологію читачів-дітей, бібліотечний фонд, володіє чудовими режисерськими й акторськими талантами. По дитячим книгам разом з дітьми Тетяна Петрівна ставить спектаклі. Стверджує, що дитяча книга – дивовижне мистецтво. Рекомендує батькам щоденно читати вголос своїм маленьким дітям. А читаючі самі діти повинні читати багато і систематично.

   Бібліотека-філіал №2 на «Ворошилівці» за 25-річну історію змінила традиційне бачення бібліотеки, створила нові комунікативні канали для популяризації книги, читання, бібліотеки, позиціонувала себе як один із найпідготовленіших соціальних інститутів із підтримки й розвитку читання.

   Тож, з днем народження бібліотеку-філіал №2 Марганецької міської ЦБС прийшла привітати від імені в.о. міського голови, секретаря міськради М.В. Лук’яненка керуюча справами виконкому Марганецької міської ради Ольга Михайлівна Максименко. Вона нагородила Грамотою міського голови провідного бібліотекаря БФ №2 Ірину Віталіївну Дем’янець.

   Присутня на святі начальник відділу культури міськвиконкому Тетяна Сергіївна Севастіді привітала бібліотеку з ювілеєм та нагородила Грамотою відділу культури виконкому Марганецької міської ради бібліотекаря юнацького абонементу БФ №2 Валерію Петрівну Козловську-Дуплій.

   З привітальними словами звернулися до працівниць бібліотеки директор Марганецької міської ЦБС Лідія Віталіївна Пономарьова та голова профспілкового комітету Марганецької міської ЦБС Олена Василівна Рак.

  Читачі дарували бібліотечним працівникам теплі побажання та гарні квіти на знак вдячності за їх щоденну клопітку працю. Всі присутні були одноголосні в тому, що в майбутнє України треба йти тільки разом з книгою, читанням, бібліотекою.

Л.В.Пономарьова,

директор Марганецької міської ЦБС.

Переглядів: 878 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки