2024, Вівторок, 23.04.2024, 12:36


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Вересень » 20 » Бібліотека на День міста Марганця
09:31
Бібліотека на День міста Марганця

18 вересня в Марганці все місто охопив святковий настрій - всі відзначали День міста. Колектив Марганецької публічної бібліотеки також долучився до урочистостей. Бібліотекарі підготували для марганчан та гостей міста багато цікавого та неочікуваного. 

В сквері ім. Т. Шевченка ми презентували: краєзнавчу виставку "Марганець - моє рідне місто", святкову виставку-інсталяцію "Бібліотечний торт", виставку авторських ляльок майстрині Олени Рак та виставку картин місцевих художників.

На краєзнавчій виставці "Марганець - моє рідне місто" була представлена унікальна література з краєзнавчого фонду бібліотеки: книги про Марганець і марганчан, кращі художні видання марганецьких авторів, на яких так багата наша марганецька земля. Бібліотека пишається тим, що в нашому фонді зібрана вся краєзнавча література про нашу місцевість. Всі твори марганецьких поетів, прозаїків, дослідників, істориків представлені в краєзнавчому фонді. В святковий день 83-ї річниці Марганця в сквері ім. Т.Шевченка всі бажаючі могли ознайомитися з представленою літературою. Особливо ті, хто цікавляться краєзнавством, були надзвичайно зацікавлені представленими матеріалами виставки.

А яке ж свято без торта?! І в нас був торт. Але незвичайний - бібліотечний. Саме таку виставку-інсталяцію під назвою "Бібліотечний торт" презентував колектив бібліотеки на святкуванні Дня міста Марганця. А зверху наш "торт" прикрасили цифри - 83. Адже нашому місту-імениннику виповнилося саме 83 роки від дати заснування. Бо Указом Президії Верховної Ради УРСР від 22 жовтня 1938 року населені пункти довкола рудників об'єднані у нове місто - Марганець. 

Марганецька бібліотека сьогодні - це сучасний інформаційний центр, простір для творчості та дозвілля. Тому бібліотека - це не тільки книги. Тому на свято Дня міста ми підготували виставку авторської ляльки майстрині Олени Рак. Майстриня не перестає дивувати прихильників свого таланту. Кожна з ляльок - це особливий витвір мистецтва. Такі ляльки неможливо не помітити. Вони в сквері ім. Т.Шевченка привертали увагу і дітей, і дорослих. Було багато охочих сфотографувати ляльки та зробити фото біля них. Також присутні мали можливість поспілкуватися із самою майстринею Оленою Рак, яка працює бібліотекарем Марганецької публічної бібліотеки.

Виставки до Дня міста підготували: Тетяна Мархасіна, Вікторія Фалковська, Олена Рак, Ірина Мащенко, Ольга Середіна, Світлана Рубан.

Окрасою бібліотеки вже багато років є арт-галерея марганецьких художників. Картини багатьох з них ми представили марганчанам та гостям міста в сквері ім. Т.Шевченка. Та й самі художники приєдналися до нас, вони представили присутнім свої картини. На святі можна було побачити картини Миколи Івановича Боровика, Миколи Яковича Герасименка, Павла Анатолійовича Хохлова, Івана Олександровича Барнаша, Любові Іпатівни Нарбут, Світлани Скорик. Всі картини різні, але кожна по-своєму цікава та неповторна. Марганчани та гості міста мали можливість поспілкуватися і з деякими художниками. На святі були: Микола Боровик, Микола Герасименко, Павло Хохлов.

Художник Микола Іванович Боровик

Художник Павло Анатолійович Хохлов

Картини художника Миколи Яковича Герасименка

 

Поряд з виставками бібліотеки розташувалася виставка-продаж народних майстрів міста Марганця. Свої роботи серед них представила і  працівниця бібліотеки, майстриня Ольга Шаляпіна.

День міста Марганця виявився яскравим та урочистим. В сквері ім. Т.Шевченка відчувалася святкова та творча атмосфера. Вже ввечері всі бажаючі могли продовжити святкування Дня міста на концерті, що проходив на площі Гірницької Слави.

Публікацію підготувала Ольга Забенько, директор бібліотеки.

P.S. Колектив бібліотеки щиро дякує водію міськводоканалу за допомогу в транспортуванні обладнання і матеріалів для оформлення виставок.

Переглядів: 297 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ми на карті
Відзнаки