2024, Субота, 27.04.2024, 03:32


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2016 » Грудень » 26 » Бібліотека отримала нові книги
10:06
Бібліотека отримала нові книги

Шановні читачі!

До Марганецької центральної міської бібліотеки ім. М. Островського надійшли нові книги за програмою "Українська книга" з Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М.Свєтлова.

Запрошуємо ознайомитися з новинками, сподіваємося, що кожен з Вас знайде собі книгу до смаку!

Глінн, А.

Кривава земля [Текст] : роман/ Алан Глінн; пер. з англ. В.К.Горбатька. - Харків : Фоліо, 2015. - 478 с. - (Карта світу).

Алан Ґлінн (нар. 1960 р.) – відомий ірландський письменник, автор кількох книжок. Він вивчав англійську літературу в Трініті-коледжі в Дубліні, працював журналістом у Нью-Йорку, викладав англійську у Вероні. Нині мешкає у Дубліні.

Роман А. Ґлінна «Кривава земля» 2011 року отримав премію The Irish Book Awards (щорічна ірландська літературна премія) у категорії «Кримінальна белетристика».

Чи міг собі уявити молодий журналіст Джиммі Гілройт, до чого призведе його розслідування, беручись за написання книжки про зірку таблоїдів Сюзі Монаґен, яка загинула в авіакатастрофі три роки тому?.. Хто стоїть за катастрофою гелікоптера і кого насправді хотіли позбутися, видавши влаштовану аварію за нещасний випадок? Боротьба за африканські ресурси, пожадливість та злочинність великих корпорацій, продажність політиків – людей, що обіймають високі посади, проте не мають ніяких  моральних принципів і вкрай погано усвідомлюють потенційні та реальні наслідки своїх дій, - такі теми порушує Алан Ґлінн у своєму гостросюжетному романі «Кривава земля».

 

Оксанен, Софі. 
Коли голуби зникли [Текст] : роман / Софі Оксанен ; [пер. з фін. Ю. Я. Зуба]. - Харків : Фоліо, 2015. - 376, [2] с. - (Карта світу).

Софі Оксанен (нар. 1977 р.) — фінська письменниця з естонським корінням, тому не дивно, що її твори присвячені історії Естонії. Її дебютом у літературі став роман «Сталінські корови» (2003), через п’ять років був надрукований роман «Очищення».

«Коли голуби зникли» — третій роман письменниці про Естонію, яка пережила у 40-х роках ХХ століття подвійну окупацію — СРСР, нацистської Німеччини і знову СРСР, — а також вiйну. У центрі оповіді — історія красуні Юдит та її чоловіка Едгара. Пристосовуючись до кожної наступної влади, ставши зрадником і карателем, Едгар служив тим режимам, які знищували естонський народ. Щоб приховати свою співпрацю з фашистами, він підробив уже при Совєтах документи на чуже ім’я. Але навiть двадцять рокiв по тому, в 60-ті роки, страх — його вічний супутник. 

 

Оксанен, Софі. 
Очищення [Текст] : роман / Софі Оксанен ; [пер. укр. Ю. В. Максимейко]. - Харків : Фоліо, 2015. - 317 с. - (Карта світу).

Естонія другої половини ХХ століття. Через світосприйняття простої естонської селянки показано жахіття репресивної системи. Оксанен із вражаючою достовірністю вдалося змалювати почуття людини, яка перестає бути хазяїном свого життя, зазнає насилля, переслідування, гноблення. І єдине, що залишається їй за цих обставин, аби не втратити розум, — це замкнутися в собі й у такий спосіб порятуватися від агресії та приниження. 

 

 

Камерич, Меліна. 
Туфлі до вручення "Оскара" [Текст] : [повість] / Меліна Камерич ; [пер. з босн. Катерини Калитко]. - Харків : Фоліо, 2015. - 185 с. - (Карта світу).

Меліна Камерич народилася 11 березня 1972 року в Сараєві. У рідному місті закінчила гімназію та літературне відділення філософського факультету Сараєвського університету. У 1992-1993, під час облоги Сараєва, була асистентом хірурга у військовому шпиталі. Згодом співпрацювала з іноземними медіа та міжнародними організаціями («Лікарі без кордонів», City Link Amsterdam Sarajevo, British Council). Зараз – колумністка кількох боснійських часописів, речниця «Al Jazeera Balkans». Свої історії пише переважно вночі.

О`Генрі колись написав, що для повноти життя людина повинна пережити бідність, любов та війну. У книжці "Туфлі до вручення "Оскара" усе це є в достатній кількості, тож її можна вважати експрес-курсом із пізнання життя.
Ця книжка національна і жіноча, й водночас достатньо міцна для великого світу.
У цій книзі багато пошуків ідентичності та ще більше любові. Вона схожа на дихання. Вона належить до тих книжок, після яких уже не будеш таким, як раніше. 

 

Театр і кіно [Текст]: для дітей серед.шк.віку / авт.-упорядник О.Є. Балазанова; худож.-оформлювач В.М. Карасик. – Х.: Фоліо, 2015. – 316 с.: іл. - (Дитяча енциклопедія).

З давніх-давен людина прагнула не тільки хліба, а й видовищ. Так у Середземномор’ї з’явився давньогрецький античний театр, якому ще раніше передували храмові дійства…

Саме про народження театру, про його національні і фанрові різновиди ви дізнаєтесь, прочитавши цю книжку. До того ж читач знайде в нашій енциклопедії докладну оповідь про цирк, кіно, мультиплікацію та професії, що з ними пов’язані. І, звичайно, ми розповімо про найвідоміші кінофестивалі та кіно нагороди.

 

 

 

Мо Янь.
Країна вина [Текст]: роман / Мо Янь: пер. з кит. М.В.Савченко. – Харьків: Фоліо, 2015. – 526с. - (Карта світу).

Мо Янь (літературний псевдонім Гуаня Моє; нар. 1955р.) - відомий сучасний китайський письменник, лауреат багатьох літературних нагород, серед яких Нобелівська премія 2012 року за "галюциногенний реалізм, який об'єднує міфи з історією та сучасністю". Найвідоміший його роман "Червоний гаолян: історія одного роду" (1987), який українською вийшов друком у видавництві "Фоліо", належить до так званої "літератури пошуків коріння". У 200 році щотижневик Asiaweek включив цей твір до списку 100 кращих китайських романів ХХ століття.
  "Країна вина" (1993) - роман-символ, який підкорює геніальним бурлеском, гротескими формами й унікальністю авторського стилю. Це своєрідне мораліте, що показує читачеві крізь призму абсурду реалії не тільки сучасного комуністичного Китаю, а й усього світу. "Країна вина" - це листування провінційного літератора-дилетанта Лі Їдоу, винороба за фахом, зі столичним, вінчаним лаврами номінантом на Нобелівську премію Мо Янем. Разом з оповіданнями на рецензію Лі Їдоу посилає своєму поважному наставникові вино та рисову горілку "Маотай" - у порціях, що постійно збільшуються, внаслідок чого кожна нова рецензія стає схвальнішою за попередню, хоча пише він неймовірний треш.

 

Сергацкова, Е.
Война на три буквы [Текст]: хроника противостояния в репортажах и свидетельствах очевидцев / Екатерина Сергацкова, Артем Чапай, Владимир Максаков. - Харьков : Фолио, 2015. - 381 с.

В этой книге опубликованы репортажи и собраны свидетельства очевидцев о том, что произошло в Украине в период с 22 февраля 2014 года (бегства Януковича) и до начала 2015-го: об аннексии Крыма, последовавшей за этим антитеррористической операции на Донбасе, о трагедии в Одессе и развернувшейся вскоре после незаконных референдумов полномасштабной войне, которую назвали тремя буквами: АТО.

Авторы, непосредственно побывавшие в "горячих точках" Украины, не раз пересекавшие границы территорий, подведомственных украинской армии, "ополченцам" "ДНРи ЛНР", встречавшиеся с военными и простыми людьми по обе линии фронта, пытаются разобраться, что же происходит на самом деле, как правильно назвать эти военные действия : антитеррористической операцией, гражданским конфликтом или российско-украинской войной, изменившей и Украину, и мир вокруг неё.

 

Лу, Ерленд. 
Органіст [Текст] / Ерленд Лу, Петтер Амундсен ; пер. К. Г. Дуброви ; худож.-оформ. Д. О. Самойленко. - Харків : Фоліо, 2015. - 511 с. - (Карта світу).

Ерленд Лу (нар. 1969 р.) — популярний норвезький письменник і драматург, чий авторський стиль легко впізнати: його характеризують як «фірмово наївний». У своїх творах він часто використовує іронію, гротескні перебільшення і гумор. Книжки письменника перекладені багатьма мовами світу. У видавництві «Фоліо» вийшли друком романи: «Тихі дні в Перемішках», «Мулей», «Наївний. Супер», «Доплер», «Фонк». В «Органісті» (2006) Ерленд Лу у співавторстві з Петтером Амундсеном — органістом, підприємцем, людиною, яка має безліч різнобічних талантів, — на основі ретельного аналізу текстів Шекспіра та інших матеріалів намагається розкрити загадку його особистості. Чи міг стратфордський лихвар й неосвічений актор-аматор Шакспер написати драми та сонети, які увійшли до скарбниці світової літератури за автор ством Шекспіра; Про що свідчить знайдений у його творах «шифр Френсіса Бекона» І яке відношення до всього цього мають таємничі розенкрейцери Відповіді на ці та багато інших запитань шукайте на сторінках «Органіста».
 

Курков, Андрій Юрійович. 
Гра у відрізаний палець [Текст] : [роман] / Андрій Курков; пер. з рос. В.С.Бойка. - Харків : Фоліо, 2015. - 537 с.

  1997 рік… У Києві на даху будівлі СБУ знайдено труп. Установити особу загиблого виявилося нескладно: це відставний генерал, радник президента з питань оборони Броницький. Але ось що цікаво: у трупа чомусь відрізаний великий палець на правій руці…
Розслідувати цю незвичайну справу доручено молодому лейтенанту міліції Віктору Слуцькому. У ході слідства доля зіштовхує його з Ніком Ценським – колишнім військовим перекладачем. З часом вони починають розуміти, що втягнуті в таємну і жорстоку гру спецслужб України та Росії, які вийшли на слід величезних грошей колишнього КДБ.
Не раз піддаючи своє життя смертельній небезпеці, Віктор і Нік не відразу усвідомлюють, що вони всього лише пішаки в цій грі…

 

Казки Наддніпрянщини [Текст]/ запис., упоряд. і літер. опрац. М. Зінчук. - Чернівці: Букрек, 2015. - 354 с.: іл. - (Українські народні казки).

Чергова книга унікальної 40-томної серії українських народних казок. У це видання ввійшли фольклорні твори, занотовані 2009 року переважно від жителів Київської області.
Мову казок наближено до літературної, але найхарактерніші діалектизми, іншомовні запозичення та синтаксичні конструкції збережено. Лексичні діалектизми подано у словнику наприкінці книги. Для широкого кола читачів.

 

 

 

 

Лятошинський, Б.М.

Симфонія №3 [Ноти ] / Борис Лятошинський; упоряд В.Сіренко. - К : Музична Україна, 2015 . - 328с. - (Бібліотека Шевченківського комітету).

 Видання представляє один із найяскравіших симфонічних творів української музики — Симфонію №3 Бориса Миколайовича Лятошинського. Твір є глибоким відзеркаленням конфліктно-драматичних сторінок епохи 1940 — початку 1950-х років.

Симфонія №3 була написана у 1951 році й уперше прозвучала на концерті пленуму правління Спілки композиторів України. Згідно зі спогадами сучасників, на прем`єрі твору публіка стоячи аплодувала автору. Попри це твір зазнав критики на ідеологічному грунті й композитор змушений був переробити фінал. Перше виконання другой редакції “виправленої” симфонії відбулося у 1955 році й довгі десятиліття, до розпаду Радянського союзу, твір виконувався саме в цій редакції.

 

Павлов, О.

Скрипкова абетка [Ноти]/ Олександр Павлов; художник Кость Лавро. - К. : Музична Україна, 2015. - 98 с.

Перша за часів Незалежності ілюстрована повнокольорова ШКОЛА ГРИ НА СКРИПЦІ аналогів якій не існує у світі. Видання охоплює основні етапи розвитку скрипалів-початківців: від гри на відкритих струнах до знайомства із позиціями, технікою подвійних нот.

У книзі рівноцінно представлені композиції, які стали класикою педагогічного репертуару, п’єси з раритетних збірок, що були видані в Україні у другій половині минулого століття, а також твори сучасних композиторів, у тому числі, написані спеціально для даного видання.

Специфічною особливістю збірки є наявність двох типів акомпанементу. Перший – звичний фортепіанний супровід, а другий – суто скрипковий, що сприяє творчому контакту учня з викладачем. Відтворити чарівну казкову атмосферу допомагають яскраві ілюстрації чудового українського художника Костя Лавро.

Переглядів: 898 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ми на карті
Відзнаки