2024, П`ятниця, 29.03.2024, 02:27


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2013 » Листопад » 25 » Центр вільного доступу до Інтернету
12:35
Центр вільного доступу до Інтернету
    Сьогодні, 25 листопада в ЦМБ ім.М.Островського святково і урочисто відбулося відкриття Центру вільного доступу до Інтернету. Це стало можливим завдяки перемозі бібліотек Марганецької міської ЦБС в 4 раунді конкурсу проектів програми "Бібліоміст".

     На цей урочистий захід в залі ЦМБ ім.М.Островського зібралися представники місцевої влади, партнери проекту "Доступний Інтернет для тебе", користувачі бібліотеки та всі зацікавлені марганчани.
 

     Захід розпочався виступом викладачів музичної школи (під керівництвом завуча музичної школи Світлани Скрипкіної), які виконали твори класичної музики, чим підняли настрій всім присутнім і створили святкову атмосферу в залі.
 

     Далі директор Марганецької міської ЦБС Лідія Віталіївна Пономарьова хлібом-сіллю привітала всіх марганчан з відкриттям Центру вільного доступу до Інтернету в особі заступника міського голови Андрія Сергійовича Кириченка.
       Лідія Віталіївна розповіла про діючу програму «Бібліоміст» та її мету, про участь бібліотек Марганецької міської ЦБС в конкурсах цієї програми. Директор міської ЦБС зауважила, що особливо приємно було дізнатися про те, що в Дніпропетровській області містами-переможцями стали м. Дніпропетровськ і м. Марганець. Висловила слова подяки всім, хто вірив в нас і підтримав бібліотеки в написанні проекту "Доступний Інтернет для тебе". Це:
- О.Г.Бідняк, міський голова м.Марганця;
- О.В.Мухіна, начальник відділу культури міськвиконкому;
- Н.М.Тітова, директор ДОУНБ ім.Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія, голова Дніпропетровської бібліотечної асоціації;
- В.Х.Пугач, помічник-консультант народного депутата України О.Царьова;
- Л.М.Дуплій, заступник Марганецького міського голови;
- О.М.Дерев’янко, начальник міського управління юстиції.
      Особливі слова вдячності директор ЦБС висловила тим, хто проводив навчання для бібліотекарів. Це: Т.О.Абраїмова, заступник директора ДОУНБ; І.Є.Луньова зав.відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ, а також київські фахівці програми «Бібліоміст».
     Теплими словами вдячності згадала Лідія Віталіївна координатора програми «Бібліоміст» по Дніпропетровській області Ю.Б.Силівестрова, головного бухгалтера закладів культури в м.Марганці В.В.Дубовикову, директора НВК-ліцею №10 О.А.Жадько, директора ДДО Є.І.Бородкіну, директора СШ №11 О.І.Волкову, директора СШ №12 О.Ф.Галко, майстриню художньо-прикладного мистецтва, дизайнера І.К.Зайцеву; начальника відділу інформаційно-медійного забезпечення міськвиконкому О.О.Костенка; спеціаліста Марганецького відділення Приватбанку Є.В.Дем’янця; телеканали «МСТ» та «МГОК-ТВ», газети «Шахтар Марганця» та «Горняцкий вестник». І взагалі вона від імені усіх бібліотекарів бібліотек Марганецької міської ЦБС безмежно подякувала всім-всім представникам марганецької громади.
      Л.В.Пономарьова в своєму виступі зупинилася окремо на великій попередній підготовчій роботі, що була здійснена до прийому комп’ютерної техніки.
 

        Почесну місію перерізати стрічку і відкрити Інтернет-центр виконали заступник міського голови А.С.Кіріченко, начальник відділу культури виконкому Марганецької міської ради Олена Владиславівна Мухіна та заступник директора Дніпропетровської обласної наукової бібліотеки ім.Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія Тетяна Олександрівна Абраїмова.
     Ось і сталася ця важлива подія в історії бібліотеки – відкрився Центр вільного доступу до Інтернету для всієї марганецької громади! З привітальними словами до присутніх звернулася Олена Владиславівна Мухіна, начальник відділу культури виконкому Марганецької міської ради.
Заступник директор ДОУНБ ім.Первоучителів Кирила і Мефодія Тетяна Олександрівна Абраїмова не тільки привітала всіх марганчан з такою радісною подією, як відкриття Центру вільного доступу до Інтернету, а й ще вручила подяку бібліографу Марганецької міської ЦБС О.В.Забенько за участь у конкурсі "Бібліо-пані".
 

   Помічник-консультант народного депутата України Олега Царьова, відомий марганецький поет, меценат багатьох книг місцевих поетів та письменників Володимир Харлантійович Пугач, вітаючи бібліотекарів та марганчан з отриманням вільного доступу до Інтернету, зачитав в подарунок свій вірш, який гідно оцінили всі присутні в залі гучними оплесками.
 

     Координатор проекту "Доступний Інтернет для тебе", бібліограф Марганецької міської ЦБС О.В.Забенько запросила до щойно відкритого Центру вільного доступу до Інтернету перших його користувачів. Ольга Валентинівна розповіла про те, які можливості відкриває Інтернет для всіх нас. Користувачі, які сіли за новенькі комп'ютери, продемонстрували, які ще можливості, окрім названих, відкриваються для мешканців та гостей міста в Центрі вільного доступу до Інтернету.
 
 

     Відтепер, з відкриттям Центру вільного доступу до Інтернету марганчани зможуть безкоштовно попрацювати в Інтернеті з будь-якою метою, скористатися скайпом, поштовим сервісом та ін.
 

     Наприкінці виступу координатор проекту зачитала лист подяки директору програми «Бібліоміст» Матею Новаку, який Ольга Валентинівна і волонтер, учень СШ №12 Роман разом склали і урочисто відправили на святі відкриття Центру вільного доступу до Інтернету.
 

      Далі директор міської ЦБС Л.В.Пономарьова надала слово директору ДДО, депутату міської ради від Партії регіонів, члену депутатської комісії з питань освіти, культури, спорту та у справах сім’ї та молоді Єлизаветі Іванівні Бородкіній; директору територіального центру, депутату міськради від Партії регіонів І.І.Беркут.
 

     Вони розповіли про співпрацю з бібліотеками та привітали всіх присутніх і, взагалі, всіх марганчан з такою радісною подією, як відкриття Центру вільного доступу до Інтернету.
 
 

     В кінці свята директор Марганецької міської ЦБС Лідія Пономарьова представила всіх членів колективу ЦМБ ім.М.Островського, які доклали максимум зусиль, щоб швидко, креативно, творчо і цікаво написати проект «Доступний Інтернет для тебе». Це провідний бібліотекар Т.Ф.Мархасіна, бібліотекар юнацького абонементу В.В.Жданова, бібліотекар абонементу для дорослих О.В.Рак, бібліотекар читального залу Н.М.Павлова, методист Л.М.Костенко, бібліотекар «Центру слов’янської писемності і культури» В.В.Фіалковська, бібліограф, координатор проекту «Доступний Інтернет для тебе» О.В.Забенько. Бібліотекарі вийшли в зал до марганецької громади. Всі присутні підняли келихи з шампанським за подальший успішний розвиток бібліотек в нашому місті!

    До урочистого відкриття Центру вільного доступу до Інтернету бібліотекарі ЦМБ ім.М.Островського для запрошених гостей підготували в холі бібліотеки цікаву незвичайну виставку "Бібліотека ХХІ століття". Вона розкривала історію та сьогодення бібліотеки ім.М.Островського за допомогою фотоальбомів, а також показу слайдшоу на ноутбуці.
 
 

Волонтери проекту "Доступний Інтернет для тебе" - учні СШ №12 та директор СШ №12 О.Ф.Галко.
 
 
 
 
Переглядів: 1499 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ми на карті
Відзнаки