2024, П`ятниця, 29.03.2024, 15:24


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Квітень » 26 » Чорнобильська трагедія – вічний біль України
08:03
Чорнобильська трагедія – вічний біль України

Напередодні сумної дати 31-ої річниці з дня Чорнобильської катастрофи 24 квітня у центральній міській бібліотеці ім. М. Островського пройшла  година скорботи  «Чорнобильська трагедія – вічний біль України»  для  учнів  9-х класів ЗОШ №2.

 

 

 

 

   26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.

  Чорнобиль. Це назва невеличкого міста, що знаходиться в 130 км  від Києва. Засноване ще у 1193 році за часів Київської Русі. І назву свою взяло від унікальної чорнобиль-трави, яка росте лише на Поліссі, на березі ріки Прип’ять.

  Стародавній Чорнобиль і дав свою гірку назву потужній атомній електростанції, будівництво якої було розпочато в 1971 році. А в 1983 році вже працювало 4 енергоблоки цієї електростанції із запланованих шести. Але в історію Чорнобиль увійде назавжди, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства техногенних  катастроф.

 Саме про все це учні дізналися на заході із розповіді бібліотекарів В.В. Фіалковської та В.В.Жданової.

 Більш детальніше  бібліотекарі розповіли  про перші хвилини аварії, що сталася над четвертим реактором Чонобильської атомної електростанції, про новий відлік українського часу – болісний, гіркий, печальний.

  На заході присутні згадали ліквідаторів, які захистили світ від страшної біди ціною свого здоров’я, свого життя. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх померлих від радіаційного смерчу.

    Учні дізналися, що  на Дніпропетровщині мешкає  близько 400 тис. осіб, які постраждали внаслідок тієї катастрофи. На сьогоднішній день в Марганці проживає 337 чоловік, які мають статус ліквідаторів на ЧАЕС.

  На захід був запрошений справжній герой, мужня людина, ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Олег Опанасович Жужельський. Олег Опанасович розповів дуже цікаво та доступно про свій шлях, який довелося пройти Чорнобильською зоною, про страшні  спогади, що назавжди залишаться у його пам’яті.

 

   Прослухавши розповідь ліквідатора, ведучі від імені всіх присутніх, подякували гостю і побажали  міцного здоров’я, злагоди та добробуту, людської вдячності й шани!

    Весь захід супроводжувався презентацією та відеофільмами,  які підготувала провідний бібліограф Марганецької міської ЦБС О.В. Забенько.

    Наприкінці заходу бібліотекарі звернули увагу молоді на книжкову виставку «Чорнобиль – відлуння ядерного століття», присвячену трагедії на  Чорнобильській АЕС; познайомили з книгами, фотоальбомами.

Інна Кандала,

методист Марганецької міської ЦБС

Переглядів: 608 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ми на карті
Відзнаки