2024, Середа, 24.04.2024, 09:02


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Вересень » 9 » Цікаві книжкові новинки
14:11
Цікаві книжкові новинки

Шановні читачі! Пропонуємо Вашій увазі нові цікаві книги, що нещодавно з'явилися в фонді Марганецької центральної міської бібліотеки. Завітайте до бібліотеки і запитуйте ці книги на абонементі.

Флорида, Річард. Криза урбанізму. Чому міста роблять нас нещасними [Текст] / Р. Флорида ; пер. з англ. І. Бондаренко. - К. : Наш формат, 2019. - Пер. изд. : The new urban crisis. How our cities are increasing inequality, deepening segregation, and failing the middle class - and what we can do about it / Florida Richard. - New York, 2017.

Сучасні міста колонізували заможні й успішні люди, залишивши далеко позаду жителів сіл і містечок. Хаби, коворкінги і хайтек-інновації поглинули парки, магазини та кав’ярні. Розбудова міст і міських районів призвела до нестримного збільшення орендних плат і концентрації багатства. У цій книжці економіст і соціолог Річард Флорида розглядає кризу, що спричинила нинішній тип урбанізації.

Бланк, Стів. Священна книга стартапера. Як збудувати успішну компанію [Текст] / С. Бланк, Б. Дорф ; пер. з англ. Н. Валевська. - К. : Наш формат, 2019. - 512 с. - Пер. изд. : The startup owner`s manual. The step-by-step guide for building a great company / Blank Steve, Dorf Bob.

Стартап — це не зменшена версія великих компаній. Насправді це унікальна форма бізнесу, яка потребує власних підходів до планування й запуску продуктів. Бізнес-експерт Стів Бланк, чию методику викладають у таких найбільших університетах світу, як Берклі та Стенфорд, та підприємець Боб Дорф пропонують детальну покрокову інструкцію, як перетворити ідею стартапу на дієвий та прибутковий бізнес. Для кого книжка Книжка для всіх, хто цікавиться чи вже займається бізнесом, хоче перевірити та вдосконалити бізнес- процеси або побудувати бізнес з нуля. Чому ця книжка Це книга, де стартапер знайде відповідь на всі питання. У ній є практичні поради, детальні схеми, чеклісти, щоб перевірити, чи запрацює ваша ідея, знайти потенційних клієнтів для стартапу та навчитися просувати свій продукт як офлайн, так і онлайн. Про автора Стівен Бланк — бізнес-експерт, лектор, один з авторів концепції Lean startup. Належить до 12 найкращих майстрів інновацій за версією Harvard Business Review. Боб Дорф — підприємець, бізнес-тренер. Викладач Колумбійської бізнес-школи.

Філліпс, Том. Людство. Стисло про те, як ми все про**али [Текст] / Т. Філліпс ; пер. з англ. Н. І. Гриценко. - К. : КМ-БУКС, 2019. - 288 с. - Пер. изд. : Humans. A Brief History of How We F*cked It All Up / Tom Phillips.

Надзвичайно жвава подорож найкреативнішими та найкатастрофічнішими прой*бами людської історії. Сучасні люди сновигають планетою вже протягом сімдесяти тисяч років, і ми пройшли довгий шлях. Мистецтво, наука, культура, ремесла — це все дуже добре; а ще ми видерлися на самий вершечок харчового ланцюжка. Та якщо зовсім відверто, ця еволюційна подорож далеко не завжди була безхмарною. Іноді — тільки іноді — ми примудрялися катастрофічно, неймовірно, масштабно і стильно про**ати геть усе. Гумористична книга британського журналіста Тома Філліпса проведе вас століттями людських дурощів, що визначили і змінили (як можна здогадатися, на гірше) хід нашої історії.

Кулеба, Дмитро. Війна за реальність. Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот [Текст] / Д. Кулеба. - К. : КНИГОЛАВ, 2019. - 381 с. - (Полиця нон-фікшн). 

Війна за наші емоції та вибір вирує в Україні і світі, довкола і всередині нас. Кількість ліній фронту незліченна. Люди воюють у сім’ях, онлайн-спільнотах і суспільствах. Держави воюють з людьми, компаніями та між собою. Як не розірватися між спільнотами й не втратити відчуття реальності, коли фейки змішалися з правдами, а комунікативна війна стала запеклішою за фізичну? Український дипломат і комунікатор Дмитро Кулеба переконує: інформаційній агресії можна протистояти. На прикладах України, інших країн та компаній він аналізує, як відбувається війна за реальність, і виокремлює п’ять правил, що допоможуть навчитись у ній перемагати. У світі занадто багато не лише брехні, а й версій правди. У цій множинності єдина правда, що заслуговує на вашу підтримку, необов’язково буде посередині, рівновіддалено від усіх інших (ще одна поширена, але хибна думка). Правда перебуває десь між фейками та іншими правдами. І я дуже хочу, щоб ця книжка допомогла вам знайти цю точку опори.

Гелловей, Скотт. Велика четвірка. Прихована ДНК Amazon, Apple, Facebook i Google [Текст] / С. Гелловей ; пер. з англ. М. Смагіна. - К. : КМ-БУКС, 2019. - Пер. изд. : The four / Galloway Scott.

Упродовж останніх 20 років кожна з таких відомих компаній-гігантів, як Apple, Amazon, Facebook і Google, забезпечила людству більше можливостей для задоволення матеріальних потреб, спілкування, процвітання і навіть розвитку, ніж будь-яка інша подібна структура за всю історію свого існування. Однак завдяки чому ці комерційні структури змогли стати настільки могутніми та всевладними? Яким чином їм вдалося проникнути в душі людей так глибоко, що тепер вони здатні впливати на наші рішення і визначати наші уподобання? І як такі безпрецедентні масштаби цих компаній і вплив, який вони чинять, позначаться на майбутньому світової економіки? А чи не судилося їм, так само як і бізнес-титанам, що існували раніше, розчинитися в тіні молодших і успішніших конкурентів? Чи, можливо, вони настільки добре захищені, що ніхто інший просто не має шансу на перемогу? Намагаючись отримати відповіді на ці запитання, Скотт Гелловей аналізує притаманні компаніям «Великої четвірки» стратегії, дає поради щодо того, як їх можна застосовувати в різних сферах діяльності.

Емброуз, Гевін. Основи. Графічний дизайн 01: Підхід і мова [Текст] / Г. Емброуз, Н. Оно-Біллсон ; пер.: Л. Базь, Т. Кривов'яз ; пер. з англ. Р. Дзюба. - Київ : ArtHuss, 2019. - 191 с. - (Креативна кар'єра). 

Коли ми наважуємося нарешті втілити свою мрію в життя, завжди постає питання «З чого почати?». Навіть люди найвільніших і найнатхненніших професій на старті дуже потребують підтримки й допомоги досвідчених колег і наставників. Ґевін Емброуз і Найджел Оно-Біллсон запропонували для початківців у царині графічного дизайну помічний, дружній і яскравий путівник у професію. Перша книга з цієї серії допоможе ознайомитися з фаховим словником та інструментарієм, надасть практичні підказки щодо роботи з ідеями та реалізації задуму, навчить працювати з брифом і оформлювати результат своєї творчості відповідно до стандартів. А стислий історичний екскурс і чудові зразки робіт сучасних дизайнерів дають можливість зрозуміти загальний контекст розвитку галузі.

Бразелл, Дерек. Як стати успішним ілюстратором [Текст] / Д. Бразелл, Дж. Девіс ; пер. з англ.: Л. Базь, Т. Кривов'яз. - Київ : ArtHuss, 2018. - 207 с. - (Креативна кар'єра). 

Творчі люди цінують свободу, а сучасні технології забезпечують найширші можливості для дистанційної роботи та всіляко сприяють кар’єрі незалежного митця. Дерек Бразелл та Джо Девіс створили покрокову інструкцію для тих художників-ілюстраторів, хто хоче перетворити свою пристрасть на бізнес. Як обрати галузь і знайти своє місце на ринку? Як привабити замовників і відстояти свої права? Як давати собі раду з часом і фінансами? Які навички слід засвоїти насамперед і що робити, аби не відстати від часу? Практичні поради та яскраві приклади з кар’єри відомих майстрів ілюстрації допоможуть початківцям зробити перший крок і стануть корисним довідником для професіоналів.

Дізнатися більше про наявність книг в фонді Марганецької центральної міської бібліотеки ви можете в електронному каталозі.

Переглядів: 286 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Ми на карті
Відзнаки