2024, П`ятниця, 26.04.2024, 02:27


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Жовтень » 30 » День автомобіліста і дорожника
14:45
День автомобіліста і дорожника

Сучасне життя неможливо уявити без автомобіля. Саме тому професія водія була і залишається однією із самих масових.

Автомобіліст – це водій або власник автомобіля, спортсмен, який займається автомобільним спортом або спеціаліст з автомобільної справи.

Автомобіліст – особлива професія, зі своєю романтикою та своїми традиціями. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму, таланту.

День автомобіліста і дорожника – професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства України, яке відзначається щорічно в останню неділю жовтня ( у 2021 році – 31 жовтня).

Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства…» згідно з Указом Президента України «Про День автомобіліста і дорожника» від 13 жовтня 1993 року № 452/93.

Свято заснували, щоб показати важливість роботи працівників автотранспорту та дорожньої галузі – наскільки вони спрощують наше життя і роблять його зручнішим.

Бездоганних Вам доріг, цікавих попутників, ідеальних маршрутів, культурних учасників дорожнього руху, терпіння, поваги, дотримання правил дорожнього руху. Нехай зручними та безпечними будуть ваші «подорожі».

З Днем автомобіліста!

До дня автомобіліста і дорожника  пропонуємо літературу, яка буде корисною і цікавою широкому колу читачів. Книги можна замовити у нашій бібліотеці: 

Юрковский, И. М., Юрковский, О. И. Вождение легкового автомобиля /  И. М. Юрковский,    О. И. Юрковский; под общ. ред. В. А. Федорова. – К.: Техніка, 2000. – 104 с.

У книжці розглянуто техніку керування легковим автомобілем у різних дорожніх та кліматичних   умовах Наведено основи теорії руху автомобіля, способи водіння в складних дорожніх умовах,     рекомендації щодо економного і безпечного водіння.

Для широкого кола автолюбителів.

   

Советы бывалых автомобилистов/ Сост. Л.В. Магда. – К.: Будівельник, 1992. – 80 с.

У книзі наведено практичні рекомендації досвідчених автомобілістів щодо догляду за легковими   автомобілями  та мотоциклами різних марок, усунення несправностей на стоянці та в дорозі. Даються   поради щодо експлуатації машин у різних умовах, щодо оснащення їх корисними пристроями.

Для широкого кола автолюбителів.

   

 

Атлас автомобильных дорог/  Под ред. Игоря Гиля. - К.: Киевская ВКФ, 2007.- 256 с.

Атлас базується на сучасній картографічній інформації та просто незамінний при плануванні   поїздок.

• Мапа автомандрівника.

• Схеми міст.

• Таблиця відстаней між населеними пунктами.9+'

• Алфавітний вказівник населених пунктів.

   

Автомобільний транспорт в Україні: нормативна база / Упоряд. О. М. Роїна; ред. О. А.   Кривенко. - К. : КНТ, АТІКА, 2004. - 504 с.

Транспорт є однією з найважливіших галузей суспільного виробництва і покликаний   задовольняти потреби населення та суспільного виробництва в перевезеннях.

Нормативні акти, наведені у цьому виданні, визначають умови перевезень, порядок   використання   засобів транспорту, шляхів сполучення, організації безпеки руху, охорони   громадського  порядку, пожежної безпеки, санітарні та економічні вимоги, що діють на транспорті, є   обов’язковими для власників транспорту і громадян, які користуються послугами транспорту та     шляхами сполучення.

   

Боровських, Ю.І. та ін. Будова автомобілів: навчальний посібник/ Ю. І. Боровських, Ю. В.   Буральов, К. А. Морозов ; пер. з рос. В. В. Клінченка. – К.: Вища школа, 1991. – 303 с.

У навчальному посібнику розглянуті будова карбюраторного, дизельного і газового двигунів, їх   вузлів, системи мащення, охолодження, живлення, запалення та пуску, а також агрегатів шасі   грузових і легкових автомобілів вітчизняного виробництва.

Для учнів професійно-технічних закладів.

   

Советы автолюбителю/ Сост. Н.Н. Буланов. – Харьков, Белгород: Книжный клуб «Клуб   Семейного Досуга», 2007. -320 с.

Автомобіль створювався як транспортний засіб і за всі роки, що минули з моменту його появи,   чудово довів, що без нього, без швидкого пересування неможлива ні успішна робота, ні комфортне   життя. До теперішнього часу автомобіль набув нових функцій, перетворившись на символ достатку,   на робочий інструмент, на витвір мистецтва, на предмет бажання і, що не менш важливо, на об'єкт   отримання радості та задоволення. Що дасть вам ця книга? Базу! Базові знання для того, щоб стати   професіоналом або не робити дурниць, дрібних і великих – наслідки яких не зможе допомогти вам   виправити навіть професіонал.

   
 

Ваганов, В.И., Рывкин А.А. Вождение автотранспортных средств: учебник водителя. - М.:   Транспорт, 1991. - 224 с.

Викладено методику навчання водінню автотранспортних засобів категорії В та С за системою   «автотренажер – автодром – дорога». Наведено рекомендації щодо навчання у складних та   особливих  умовах руху. Дано методику вдосконалення навичок керування автомобілем.

Для водіїв-професіоналів автотранспортних засобів та автолюбителів, крім того, підручник може   бути використаний при професійному навчанні робітників та на виробництві.

   

Боулер, М. Самые известные автомобили мира: с 1945 года до наших дней / Майкл Боулер. –   Изд-во Астрель: Изд-во АСТ, 2003. – 304 с.

Класичний автомобіль і на фотографії залишається класикою. Але що означає класичний? Для   одних це знаменитий гоночний ferrari, який можуть дозволити собі хіба що дуже багаті покупці. Для   інших - це старенький mg з окремими крилами і ззаду розташованим паливним баком.

Якого-небудь стандартного визначення, зрозумілого всім і кожному, зрозуміло, немає: немає   жодних визначень за віком, ціною автомобіля, стилем або типом кузова. Класичним зазвичай   прийнято  називати автомобіль, випущений після Другої світової війни і який має деякі відмінні риси,   які виділяють його з ряду йому подібних нових автомобілів. У цьому чудово ілюстрованому виданні   десятиліття за десятиліттям представлені всі "зірки" класики.

Практично всі автомобілі, які ви знайдете тут, визнаються повсюдно класичними. Тут же ви   побачите й ті моделі, що стануть такими найближчим часом. Деякі з них рідкісні та дорогі, але інші   цілком могли бути об'єктом ваших мрій у минулому, коли вони ще сяяли новизною. Ця книга розбудить ваші мрії.

 

Переглядів: 252 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки