2024, Вівторок, 19.03.2024, 09:54


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Вересень » 26 » «Барви європейських мов» (до Дня європейських мов - 26 вересня)
09:07
«Барви європейських мов» (до Дня європейських мов - 26 вересня)

День європейських мов вважається традиційним святом у Європі з 2001 року. Він відзначається 26 вересня для підтримки розвитку мов і їх розмаїття.

Метою проведення цього дня є привернення уваги аудиторії до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне і лінгвістичне різноманіття та заохочувати до вивчення мов протягом усього життя. Мовне розмаїття це інструмент досягнення більшого міжкультурного розуміння та ключовий елемент багатства культурної спадщини нашого континенту. Саме тому 800 мільйонів європейців заохочують вивчати більше мов у будь-якому віці.

В рамках діяльності Пункту європейської інформації "Все про Європу" бібліотекарем читальної зали Марганецької центральної бібліотеки І.І.Мащенко підготовлено книжкову виставку-бібліогід  «Барви європейських мов».

     Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Вчені досі не можуть точно відповісти на запитання, чому вивчення іноземних мов одним людям дається дуже легко, а інші безрезультатно намагаються вивчити хоча б рідну мову. Багато хто вважає, що до цього повинна бути генетична схильність і навіть талант.

     Навіть, якщо у Вас немає часу або можливості вчити іноземну, у День європейських мов запам’ятайте хоч кілька висловів мовою, яка Вам до душі.

     Дійсно, зараз стає все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.

     Феномен володіння іноземними мовами вивчається вже давно. Ще в XVIII-XIX століттях було модно в суспільстві блиснути знаннями  та ввернути слівце з французької, німецької або латиною. Знання хоча б однієї іноземної мови вважалося нормою.

      В європейських інститутах офіційно та рівноправно використовуються наступні мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійська, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, чеська , шведська, естонська.

      Всі рішення, що приймаються офіційними органами ЄС, перекладаються на всі офіційні мови, і громадяни ЄС мають право звертатися до органів ЄС та отримувати відповідь на свої запити на будь-якій з офіційних мов.     

Пропонуємо 10 золотих правил вивчення іноземної мови:

  1.  Займатися мовою необхідно щодня. При нестачі часу виділяй хоча б 10-15 хвилин для читання або повторення нових фраз. Особливо ефективно займатися вранці.
  2. Якщо бажання вивчати мову слабшає занадто швидко, то придумай свій власний алгоритм занять. Наприклад, трохи занять, потім трохи музики, невелика перерва на прогулянку. Але не закидай навчання.
  3. Контекст – наше все. Ніколи не вивчай окремі слова, використовуй контекст по максимуму. Наприклад, якщо ти запам’ятав вислів «strong wind», то одне з слів автоматично викличе в пам’яті друге.
  4. Особливо корисно виписувати вже готові окремі фрази і намагатися використовувати їх якомога частіше в мові.
  5. Перекладай в думці все, що трапляється на очі: реклами, уривки пісень, діалогів, назви газетних статей. Розминка для мозку завжди корисна для тренування пам’яті.
  6. Корисно заучувати невеликі тексти та діалоги. Але заучувати треба тільки те, що стовідсотково правильно чи попередньо виправлено викладачем.
  7. Уже готові до вживання фрази і ідіоми записуй і зберігай в пам’яті в першій особі. Наприклад: «I am only pulling your leg» (Я просто тебе дражню).
  8. Будь-яку іноземну мову не можна вивчати ізольовано. Штурмувати фортецю потрібно з усіх боків: дивитися фільми, читати літературу та газети в оригіналі, спілкуватися з носіями мови в інтернеті.
  9. Не бійся помилок, бійся не виправлених помилок. Ніколи і нічого не залишай неперевіреним. Краще уточнити двічі.
  10.  Будь впевненим, що незважаючи ні на що, ти вивчиш мову! Неодмінно настане момент, коли кількість переросте в якість, і мовний бар’єр буде зломлений.

Публікацію підготувала Ірина Мащенко

Переглядів: 259 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ми на карті
Відзнаки