2024, П`ятниця, 19.04.2024, 08:27


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Квітень » 27 » День Японії в бібліотеці
14:17
День Японії в бібліотеці

Згідно Указу Президента України П.Порошенка від 11.01.2017р. №1/2017 в Україні 2017 рік оголошений Роком Японії в Україні. Враховуючи цю обставину в центральній міській бібліотеці ім. М. Островського 27 квітня відбувся День Японії. Весь день був присвячений країні Висхідного Сонця і включав низку цікавих та різноманітних масових заходів. Організувала День Японії директор Марганецької міської ЦБС Лідія Віталіївна Пономарьова.

В цей день читачі мали змогу ближче познайомитися з географією, історією, культурою, традиціями, звичаями, художньою літературою цієї країни,  дипломатичними і економічними відносинами України з Японією. Якщо запитати в першого зустрічного, що він знає про Японію, більшість людей скажуть, що це країна сакури, гейш і кімоно. Але, виявляється, в Країні Висхідного Сонця є ще багато цікавого. Адже Японія - дивовижна країна. І в День Японії в бібліотеці читачам ця країна відкрила свої таємниці та загадкові традиції.

Протягом всього дня в холі бібліотеки звучала чарівна японська музика.

Тут можна було випити чашечку зеленого чаю – улюбленого напою японців. Широко відомо, що чаювання у японців - не буденна справа. Чайна церемонія - це таїнство, до якого особливо готувалися і проводили його в шанобливій урочистій обстановці.

Вранці на зустріч з читачами в бібліотеку прийшла марганецький квітникар Галина Микитівна Василик, яка розповіла про хризантему. Адже саме ця квітка - національний символ Японії. Квітникар поділилася усіма секретами вирощування хризантем на українській землі, відповіла на запитання присутніх. 

Всіх користувачів в холі бібліотеки зустрічає бібліотечна виставка-інсталяція "Пізнаємо тонкощі Сходу". На її презентацію, яку підготувала і провела Л.В.Пономарьова, прийшли учні 10-го класу СШ №11 з класним керівником Тетяною Дмитрівною Харіною.

На виставці представлена вся література про Японію і японців, яка є у фонді центральної міської бібліотеки ім. М.Островського, починаючи з енциклопедичного словника видавців Брокгауза і Єфрона в 1903р. і до книги Ясунарі Кавабата «Сплячі красуні» 2016 року видання. Книжкові видання супроводжують речі, що є традиційними у японському житті. Можна побачити японський одяг та кімоно, зразки дерев-бонсай, японське віяло та японський посуд. Речі для оформлення виставки люб'язно надали постійні користувачі бібліотеки: заслужений вчитель України Т.І.Єгорова, бібліотекар Марганецького професійного ліцею Н.Б.Ковалевська, майстри цього ліцею І.М.Габро та В.І.Куксова, Є.В.Мирошниченко та аматори народного мистецтва бібліотечного клубу за інтересами «Магія творчості» під керівництвом О.В.Рак. Презентація бібліотечної виставки завершилася чаюванням. Всіх пригостили смачним та запашним зеленим чаєм з печивом (як в Японії).

Для читачів абонементу бібліотекар бібліотеки-філії №2 Ірина Іванівна Мащенко провела інформаційну годину «2017 рік – Рік Японії в Україні», де розповіла, зокрема, про японських авторів художньої літератури.

В цей день в ЦМБ ім. М. Островського був проведений і тематичний вечір «Японія – країна Висхідного Сонця» для учнів професійного ліцею.  Його підготувала і провела директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова. Мультимедійне оформлення забезпечила О.В.Забенько, провідний бібліограф ЦБС.

Ведуча розповіла цікаві факти про Японію, ознайомила гостей зі звичаями та традиціями японців, з їх досягненнями в економіці, промисловості та політиці. Розповіла про дивовижну природу Японії, її значення в житті кожного японця і ще багато цікавого.

На заході виступив інструктор Марганецької міської федерації карате, володар чорного поясу І дана, неодноразовий учасник і переможець обласних і регіональних змагань Віталій Олександрович Петухов. Він розповів про історію карате, про його засновників. Продемонстрував декілька бойових прийомів. Також прокоментував відео показового виступу бійців карате, які демонстрували складні прийоми: розбивали руками черепицю, дошки, дерев'яні біти та палиці. Сухати його було дуже цікаво та пізнавально.

Запрошуємо всіх бажаючих завітати до бібліотеки та побачити виставку-інсталяцію "Пізнаємо тонкощі Сходу"! Ви маєте можливість взяти в руки друковану художню книгу і насолодитися сюжетом, стилем, мовою японських авторів та інших письменників, що писали про загадковий японський дух і характер. У вільному та безкоштовному Інтернеті ви зможете знайти додаткову інформацію про країну Висхідного Сонця.

Ведуча і організатор Дня Японії в бібліотеці, директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова висловлює щирі слова подяки в наданні допомоги при підготовці і проведенні: директору ЗОШ №11 Олені Ісаківні Волковій, директору ЗОШ №12 Олені Федорівні Галко, директору професійно-технічного ліцею Яні Володимирівні Матвєєвій.

На фото: Н.Б.Ковалевська, бібліотекар Марганецького професійного ліцею, інструктор Марганецької міської федерації карате, володар чорного поясу І дана, неодноразовий учасник і переможець обласних і регіональних змагань В.О.Петухов, директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова.

Публікацію підготували: Лідія Пономарьова, Ольга Забенько.

Переглядів: 1593 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ми на карті
Відзнаки