2024, П`ятниця, 26.04.2024, 09:20


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Жовтень » 10 » День художника України
10:29
День художника України

Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Роботи художників будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над суттю буття.

Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика - невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі.

Українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва.

Потенціал сучасних вітчизняних художників також вартий уваги, адже багато з них організовують свої виставки не тільки на Батьківщині, а й за кордоном — у найвідоміших виставкових центрах. При цьому вони залишаються впізнаваними й самобутніми.

Сучасний український геній – це про Івана Марчука. Британці навіть включили його до списку "100 геніїв сучасності" у 2007 році, в якому він, до речі, єдиний українець. Саме цей чоловік свого часу ввів до образотворчого мистецтва новий метод, який пізніше охрестили "пльонтизмом".

Цього художника називають представником нової хвилі українського мистецтва. Ілля Чічкан активно виставляється у галереях України та Європи. Одну з його картин "It" продали у 2007 році за $70 тис.

День художника відзначається в Україні щорічно у другу неділю жовтня згідно з Указом Президента (№ 1132/98) від 9 жовтня 1998р. Свято встановлено в Україні «…ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості та на підтримку ініціативи Спілки художників України…».

В 2021 році День художника України припадає на 10 жовтня.

У нашому місті також є відомі талановиті художники, картинами яких захоплюються багато марганчан. Більшість із них виставляють свої творіння по всій Україні і, навіть, за кордоном. Багато робіт, подарованих авторами,  знаходяться у галереї Марганецької центральної бібліотеки.

        

        

Запрошуємо усіх небайдужих до краси завітати до нашої зали.

Вітаємо з Днем художника України! Бажаємо черпати натхнення від прекрасних українських пейзажів, в кожному куточку країни знаходити те саме джерело енергії, захоплення і гармонії. Пишіть "живі" картини, які сколихнуть весь світ, передавайте яскравими фарбами свою доброту і посмішку кожному цінителю мистецтва. Творчих успіхів і щасливих днів!

                                                                                                                                                               Публікацію підготувала Ірина Мащенко, бібліотекар читальної зали

Переглядів: 267 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки