2024, П`ятниця, 19.04.2024, 19:25


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Травень » 10 » День Матері
16:38
День Матері

      В другу неділю травня в Україні відзначається День Матері. В цьому році це свято припадає на 11 травня. З нагоди Дня Матері в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського відбулося літературно-музичне свято"Я дякую Богові за маму".

    Найкрасивіше слово на Землі – мама. З ним ми живемо до останнього подиху, його ми згадуємо і в горі в радості.

    Все життя ми вклоняємося рукам матері, її сивині, всепрощенню і любові до нас. Все, чого ми досягли в житті, - це тільки завдяки мамі, її безмежної відданості нам, нашій сім’ї, нашим дітям і онукам. Ніхто, окрім мамочки, не подасть нам руки допомоги у важку хвилину чи безгрошів’я. Ніхто не знайде для нас магічні слова підтримки і віри в себе, і в краще завтра. Шкода, що до кінця ми це розуміємо, коли мама вже не поруч, а на небі. Але ми відчуваємо, що й звідти мамочка дивиться на нас і допомагає нам жити, боротися, робити добрі справи на Землі.

    В цей день в стінах бібліотеки зібралися жінки – члени бібліотечної Ради, друзі бібліотеки, активні читачі, поети і мами наших співробітниць. Кожна з присутніх – найкраща мама на Землі, най-най, самовіддана, ніжна і добра. Кожна з учасниць літературно-музичного вечора розповіла про свою маму, про те, що успадкувала від мами в своєму характері, передала своїм дітям і онукам.

    Вдивіться в фотографії наших улюблених жінок, прочитайте імена їх мам. МИ, бібліотекарі, пишаємося всіма мамами, про яких йшла мова на цьому заході.

1. Валентина Іванівна Щербіна розповіла про свою маму Шухомліну Неонілу Павлівну, 25 жовтня 1902 року народження, вчителя молодших класів.

2. Марія Іванівна Кузнєцова поділилася враженнями про маму Марину Тимофіївну Корольову, 13 лютого 1901 року народження, лакувальницю музичних інструментів.

3. Тамара Іванівна Єгорова розповіла про свою маму Головачьову Євгенію Степанівну, 9 вересня 1913 року народження. Вона була дружиною військовослужбовця, медсестрою в госпіталі в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр.

4. Галина Григорівна Євмененко згадувала свою маму Журбіну Анісью Анісімівну, 14 січня 1919 року народження, яка працювала рецептором аптеки №8 г. Пенджикента.

5. Раїса Костянтинівна Хлюстова з хвилюванням і любов’ю розповіла про свою маму Ягубову Анну Єгорівну, 30 січня 1930 року народження, яка була дружиною військовослужбовця.

6. Галина Іванівна Черненко згадувала свою маму Компанієць Варвару Іванівну, 8 січня 1925 року народження, яка все життя працювала малярем-штукатуром, працівницею на ГЗФі.

7. Любов Василівна Лопатюк показала фотографії своєї мами Лахно Катерини Міронівни, 22 листопада 1918 року народження, яка працювала на молокозаводі в селищі Городище, Марганецькому молокозаводі та розраховувачем на швейній фабриці.

8. Зінаїда Іванівна Рибалова з ніжністю і любов’ю повідала про свою улюблену матусю Каракуцеву Ольгу Фотіївну, 28 грудня 1906 року народження, домашню господарку та швачку.

9. Ольга Олексіївна Матвєєва з безмежною любов’ю і вдячністю розповіла про свою маму Мусієнко Лідію Нікітичну, 18 травня 1930 року народження, бухгалтера центральної міської лікарні м. Марганця.

10. Бібліотекар нашої бібліотеки Олена Василівна Рак зізнавалася в своїй любові та вдячності мамі Людмилі Іванівні Романченко, яка завжди є для сім’ї Олени опорою та підтримкою.

11. Провідний бібліотекар нашої бібліотеки Тетяна Федорівна Мархасіна показала фотографії і розповіла про свою маму Ніну Петрівну Моголівець, яка за станом здоров’я не змогла бути присутньою на заході.

12. Справжня мама, людина з чистою душею і великим серцем Наталя Олексіївна Коломієць в цей день була поруч зі своєю єдиною дочкою – бібліографом Марганецької міської централізованої бібліотечної системи, відомим в нашому місті бібліотечним фахівцем Ольгою Валентинівною Забенько.

13. «Золота» на Землі жінка, серце якої віддано не тільки діточкам в дитячому садку, але й своїм дочці та сину, Людмила Анатоліївна Фіалковська не змогла бути присутньою на вечорі, присвяченому мамам, - знаходилася на роботі. Але про неї з великими словами визнання, вдячності та любові розповіла бібліотекар нашої бібліотеки, відома і знана в нашому місті людина, фахівець з великим досвідом роботи в бібліотеці, ведуча цього літературно-музичного вечора Вікторія Валеріївна Фіалковська.

14. Співведучий заходу, поет, композитор, виконавець, конфіранс’є Юрій Тимофійович Третяк також розповів про любу свою матусю Євдокію Юхимівну Третяк, котру в місті Марганці знали усі, як покрівельника. Вона вивела в люди, окрім Юри, ще дочку Ларису та сина Станіслава, була дуже турботливою та доброю до діточок та сім’ї жінка.

      Деякі з жінок принесли фото своїх мам, яких, на жаль, вже немає серед нас. Вони поділилися теплими спогадами про своїх любих неньок. Делікатна тема материнства викликала у гостей свята тонкі душевні почуття, присутні ледве стримували сльози, а деякі настільки розчулилися, що розплакалися прямо за столом. На заході присутні переглянули відеоролики про маму, підготовлені бібліографом ЦБС О.В.Забенько. Вони мали на меті підняти настрій присутнім, прикрасити свято високо естетичними відео- та аудіоматеріалами.

Від усіх присутніх на заході вітаємо жінок з Всеукраїнським днем матері, бажаємо усім мамам-марганчанкам здоров’я, довголіття, бадьорості, гарного настрою, побільше радісних і світлих днів!

 

 

 

   Директор ЦБС Лідія Віталіївна Пономарьова привітали всіх жінок з Днем Матері, а матерям працівниць бібліотеки, які були присутні в залі, вона вручила вітальні листівки з теплими словами вдячності.

 

 

Більше фото у фотоальбомі.

Переглядів: 1108 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ми на карті
Відзнаки