2024, Четвер, 25.04.2024, 14:58


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Вересень » 14 » День народження Google (15 вересня)
15:21
День народження Google (15 вересня)

15 вересня вважається днем народження Google. 

15 вересня 1997 року Ларі Пейдж (Larry Page) і Сергій Брін (Sergey Brin), тоді ще 24-річні студенти Стенфордського університету, зареєстрували доменне ім’я «google.com».

Google – дещо спотворене написання слова googol (гугол), яке придумав Мілтон Сіроттою, племінником американського математика Едварда Кайзера, для позначення числа, що складається з одиниці і ста нулів.

Саме слово «google» виникло, за словами їх творців, коли один з друзів неправильно записав математичний термін «googol» (гугол).

«Вже в той час ми розуміли важливість пошуку в інтернеті і значимість постійного вдосконалення пошукового движка, тоді як наші конкуренти мало працювали в цьому напрямку», – сказав пан Брін.

Сама компанія Google Inc була заснована 4 вересня 1998, офіс розташовувався в місті Менло-Парк, Каліфорнія, США. Штаб-квартира корпорації розташована в Кремнієвій долині, представництва компанії також є в Північній Америці, Європі та Азії.

Пошукова система google, на ряду з постійно удосконалюваними алгоритмами пошуку, надає і багато інших безкоштовних послуг. Зокрема популярний поштовий сервіс Google Mail, Google Talk, Google Maps, безкоштовний перекладач і так далі. Proceratium google – різновид мурашки, що мешкає на Мадагаскарі і відкритий Брайаном Фішером з Каліфорнійської академії наук, був названий на честь сервісу Google Earth, який допоміг відкривачеві в його дослідженнях.

Пропонуємо більше дізнатися про секрети діяльності компанії-гіганту Google з книг, що є у фонді Марганецької бібліотеки.

Шмідт, Е. Як працює Google [Текст] / Е. Шмідт, Дж. Розенберг. – К. : КМ-БУКС, 2018. – 304 с.

Коли автори цього видання лише починали працювати у Google, вони були певні, що знають усе про успішний бізнес. Утім швидко переконалися, що помиляються: в епоху Інтернету варто дотримуватися зовсім інших правил його ведення. Йдеться в першу чергу про сучасні погляди на корпоративну культуру, кращі стратегії пошуку і найму талановитих співробітників, про принципи спілкування і прийняття рішень, упровадження інновацій і досягнення революційних зрушень. Неабияке значення для бізнесу має відкритість корпоративних комунікацій і системи прийняття рішень.

Книга розкриває секрети трансформування сучасного бізнесу, коли доступною стає будь-яка інформація, мобільні пристрої дають змогу спілкуватися незалежно від часу і м’ясця перебування, а хмарні обчислення забезпечують доступ до необмежених ресурсів.

Гелловей, Скотт. Велика четвірка. Прихована ДНК Amazon, Apple, Facebook i Google [Текст] / С. Гелловей ; пер. з англ. М. Смагіна. – К. : КМ-БУКС, 2019. – Пер. изд. : The four / Galloway Scott.

Упродовж останніх 20 років кожна з таких відомих компаній-гігантів, як Apple, Amazon, Facebook і Google, забезпечила людству більше можливостей для задоволення матеріальних потреб, спілкування, процвітання і навіть розвитку, ніж будь-яка інша подібна структура за всю історію свого існування. Однак завдяки чому ці комерційні структури змогли стати настільки могутніми та всевладними? Яким чином їм вдалося проникнути в душі людей так глибоко, що тепер вони здатні впливати на наші рішення і визначати наші уподобання? І як такі безпрецедентні масштаби цих компаній і вплив, який вони чинять, позначаться на майбутньому світової економіки? А чи не судилося їм, так само як і бізнес-титанам, що існували раніше, розчинитися в тіні молодших і успішніших конкурентів? Чи, можливо, вони настільки добре захищені, що ніхто інший просто не має шансу на перемогу? Намагаючись отримати відповіді на ці запитання, Скотт Гелловей аналізує притаманні компаніям «Великої четвірки» стратегії, дає поради щодо того, як їх можна застосовувати в різних сферах діяльності.

Запитуйте ці книги в Марганецькій бібліотеці!

Переглядів: 268 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ми на карті
Відзнаки