2024, Субота, 20.04.2024, 07:55


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Грудень » 17 » День Святого Миколая
15:06
День Святого Миколая

Грудень – щедрий на свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти та дорослі перше новорічне диво - День Святого Миколая Чудотворця. Історія цього свята має дуже давню, цікаву історію… Усе життя єпископа Миколая – нескінченна низка благодіянь і чудес. Він допомагав усім християнам та багатьох людей зцілив: сліпим повернув зір, кульгавим – нормальну ходу, німим – мову. Багатьох у злиднях збагатив, голодним їжу подавав, кожному при будь-якій нужді був помічником і заступником, швидко з’являвся там, де був потрібний. Він допомагав усім християнам та в першу чергу тим, кого спіткало горе, на землі й на морі, виносячи з глибин морських на сушу тих, хто потопав, визволяючи з неволі полонених та доставляючи їх додому. Чудес його не злічити, як і неможливо їх докладно описати.   Святий Миколай ходить і донині, допомагає та дарує добрим людям подарунки, злим – різочки, як нагадування про помилки.

Тепер діти моляться до Святого Миколая, щоб допоміг їм бути добрими й, щоб за те вони були нагороджені. Вони чекають у ніч з 18 на 19 грудня, щоб почути срібні дзвіночки на санчатах, якими їде до дітей Святий Миколай. Кажуть, що тоді радіє місяць на небі, посміхається, бо він знає, що в цю ніч всі радіють. І ті, що роблять подарунки, і ті, кому їх роблять. Бо найбільше щастя в житті – це робити добро!

Таку святкову історію розповідали дітям співробітників центральної міської бібліотеки на святі «Йде Святий Миколай, ти добром його стрічай» (сценарій - Ольга Забенько, директор КЗ "Публічна бібліотека" Марганецької міської ради; ведуча свята - Тетяна Мархасіна, провідний бібліотекар).

Приємним сюрпризом дітям була зустріч з самим святим Миколаєм (в ролі святого Миколая - Сергій Рубан, поет та прозаїк; костюм надано клубом "Дніпро" відділу культури виконкому). Вони охоче розказали йому про себе та відгадували його загадки. Поспілкувавшись з дітками, святий Миколай роздав їм солодкі подарунки та побажав усього найкращого.

На святі дітки поласували солодкими гостинцями та переглянули мультики про різдвяно-новорічні свята.

Деякі діти побажали розповісти святому Миколаю віршики. А потім всі разом сфотографувалися на згадку про чудове свято.

Колектив Марганецької центральної міської бібліотеки висловлює вдячність за сприяння в проведенні свята начальнику відділу культури Олені Буяковій, завідувачці клубом "Дніпро" Вікторії Зимі та заступнику начальника Марганецького бюро правової допомоги Сергію Рубану.

До Дня Святого Миколая у читальній залі бібліотекарі підготували святковий колаж  «Замело снігами гай, йде у гості Миколай», де представлено літературу про життя святого Миколая, історію виникнення та поширення свята; легенди, традиції, прикмети та вірші,  пов'язані з Днем святого Миколая.

Захід виявився напрочуд  веселим,  яскравим,  цікавим,  сповненим конкурсами, читанням віршів і співами.

Хай кожне зимове свято приносить людям радість, задоволення, пізнання нового. Бажаємо усім нашим користувачам та їх родинам веселих свят, щастя, миру і здоров’я!

Переглядів: 280 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки