2024, П`ятниця, 26.04.2024, 23:43


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Травень » 21 » День вишиванки
10:10
День вишиванки

Вишивкаце не тільки майстерне творіння золотих рук народних умільців, а й скарбниця вірувань, духовних устремлінь, інтелекту нашого народу. День вишиванки українці святкують у третій четвер травня, цього року 21 травня.

День вишиванкице всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави. Загалом це свято флешмоб, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, університет, школу чи  дитсадочок. Українська вишиванка є абсолютно унікальна – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне – показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію. Свято День вишиванки хоч і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги та розквіту. Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочка вишиванка є головним оберегом людини.

З нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки бібліотекарі читальної зали Марганецької міської центральної бібліотеки  з великим задоволенням підготували книжкову виставку-експозицію  «Свято української душі. День вишиванки», на якій представлені книги, що знайомлять читача з історією української вишивки від Х до ХХІ століття. Прикрасою експозиції є роботи працівниці бібліотеки, майстрині  Ольги Шаляпіної, яка в цей святковий день продемонструвала свою нову роботу – вишиванку.          
       
Кольоровими нитками вишиванка вплетена у наші традиції і найважливіше те, що, маючи вікову історію, вона не втратила своєї популярності і до сьогодні. Більше того, нині можна з впевненістю говорити про відродження українських традицій.

Бібліотекарі читального залу

Переглядів: 343 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки