2024, Вівторок, 19.03.2024, 08:29


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Липень » 15 » До Дня бухгалтера (16 липня)
08:53
До Дня бухгалтера (16 липня)

16 липня  в Україні відзначається  День бухгалтера.

"Бухгалтерія — це мистецтво. Професія, що вимагає таланту і Терпіння.

Особливий дар бачити за цифрами складний світ економіки у її взаємозв’язках і гармонії."

Йоганнес Штемлер

Офіційне професійне свято наших бухгалтерів - День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі датованого 18-го червня 2004 року Указу Президента України за номером 662/2004. Дата свята була встановлена - 16-го липня, тому що саме в цей день у суверенній Україні, в 1999-му році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріплені основні положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

 

У читальній залі Марганецької бібліотеки оформлено виставку-привітання «Дебет, кредит та баланс». 

У цей чудовий літній день вітаємо усіх бухгалтерів України з Вашим професійним святом – Днем бухгалтера. Найщиріші привітання шлемо колективу бухгалтерії відділу культури виконкому Марганецької міської ради! Дякуємо за вашу кропітку працю, посидючість і точність у розрахунках.

Зичимо всім вам успіхів у професійній діяльності, міцного здоров’я, оптимізму, мирного неба, здійснення найсміливіших мрій, упевненості в світлому майбутньому!

Хай рідні та друзі оточують вас любов’ю і повагою, а держава гідно оцінює вашу працю! Рахуйте гроші із задоволенням! Нехай ваш дебет завжди сходиться з кредитом!

Що ми знаємо про бухгалтерів? Чи відомо нам, на скільки вони винахідливі? Наприклад, в 1928-му році Уолтер Димер, який працював бухгалтером в компанії  Fleer (США), що виробляє жувальну гумку, винайшов для всіх нас цю саму - жувальну гумку. Справа в тому, що він любив у вільний час експериментувати з рецептами жувальної гумки, якість яких на той час залишала бажати кращого. Під час одного з таких експериментів він випадково натрапив на свій революційний рецепт, котрий дозволяв зробити гумку не дуже липкою, одночасно найбільш стабільною, легко розтягувати, надувати у кульки.

Бухгалтерська справа досить рутинне заняття. Робота з фінансовими документами та ведення бухгалтерії віднімає колосальну кількість сил і часу. Іноді, особливо в кінці місяця, кварталу, року, у фінансових відділах часто виникає підвищена напруга. Проте в році існують особливі дні, в які всі ми маємо прекрасну можливість оцінити і висловити свою вдячність тим, хто займається цією нелегкою справою.

 

Цікаві факти про бухгалтерів, бухгалтерію та бухгалтерський облік:

1.    Слово «бухгалтер» походить від німецьких слів Buch – книга та Halter – тримач. Назва професії дуже точно відображає специфіку роботи бухгалтерів в епоху Середньовіччя, адже в ті часи дані про надходження і витрату матеріальних цінностей та грошових коштів заносилися в спеціальну книгу.

2.    Бухгалтери мають свій міжнародний герб. На ньому зображено сонце (уособлює те, що облік є світочем господарської діяльності), ваги (натяк на баланс), крива Бернуллі (безперервність і нескінченність обліку). Його автором є французький учений Жан Батист Дюмарше.

3.    Девіз бухгалтерської справи: «Наука, довіра, незалежність!».

4.    Не дивлячись на те, що основи бухгалтерії мало змінилися за останні 500 з гаком років, існує 4 школи бухгалтерського обліку, кожна з яких практикує свої підходи до роботи – італійська, французька, німецька та англо-американська.

5.    Як свідчить історичний факт, першою посадовою особою, котра одержала звання бухгалтера, був Христофор Штехер  – діловод Інсбрукської рахункової палати. У Німеччині до 1498 року особи, які займалися веденням рахункових книг, називалися писарями.

6.    Серед бухгалтерів у всьому світі 85% становлять жінки. Така статистика пояснюється тим, що ця робота є досить монотонною й вимагає посидючості та зосередженості.

7.    В Україні день бухгалтера відзначається 16 липня, оскільки саме в цей день в 1999 році був прийнятий Закон України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні». А Міжнародний день бухгалтера відзначається 10 листопада.

8.    Відповідно до стандартів Міжнародної асоціації бухгалтерів, до професійних бухгалтерів відносяться також аудитори, фінансові директори та податкові консультанти.

9.    Терміни «дебет» і «кредит» походять з латинської мови. «Дебет» означає «він повинен», а «кредит» означає «він довіряє».

10.    Виявляється, ця професія належить до найбільш ризикованих у світі. Робота тільки з першого погляду здається одноманітною й тихою. Саме на бухгалтерів найчастіше нападають, грабують, а правоохоронні органи звинувачують їх у розкраданні, підробці документів або іншій незаконній діяльності.

11.    Бухгалтер Уолтер Димар в 1928 році придумав нову формулу для жувальної гумки, завдяки якій вона стала мати набагато більшу еластичність і дозволяла легко видувати бульбашки.

12.    Відомий американський гангстер Аль Капоне потрапив за ґрати завдяки бухгалтерам. Попри те, що його підозрювали у багатьох злочинах, серед яких незаконна торгівля алкоголем і вбивства, Капоне змогли заарештувати й посадити до в’язниці лише за ухилення від сплати податків.

13.    Шерлок Холмс, якого побачили глядачі в першій в світі екранізації відомих творів Дойля, не був професійним актором. Він був бухгалтером.

Публікацію підготувала бібліотекар І.І.Мащенко

Переглядів: 272 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ми на карті
Відзнаки