2024, П`ятниця, 19.04.2024, 21:24


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Вересень » 9 » До Дня фізичної культури і спорту (11 вересня)
15:06
До Дня фізичної культури і спорту (11 вересня)

За традицією, в другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури і спорту. Це свято було започатковано «…на підтримку ініціативи фізкультурних і спортивних організацій та об’єднань громадян…» відповідним Указом Президента України від 29 червня 1994 року № 340/94.

З того часу із року в рік у цей день по всій Україні проводиться багато святкових заходів. У регіонах та столиці нашої країни проходять масові змагання з різних видів спорту, майстер-класи, турніри, зустрічі з видатними діячами галузі фізкультури і спорту. Лунають поздоровлення зі святом і побажання нових тріумфальних перемог українським спортсменам від перших осіб держави.

Про Україну – сильну і спортивну державу, про олімпійців, які примножують славні традиції вітчизняного спорту, прославляючи Україну в світі, про здоров’я та гарне самопочуття, яке спорт дарує людині, розповідають книги, представлені на відкритому перегляді літератури «Рух заради здоров’я», створеному бібліотекарями читальної зали Марганецької публічної бібліотеки.

Відомо, що здоров’я людини – найцінніший скарб. Добре, міцне здоров’я – головна умова повноцінного життя. Здоров’я допомагає нам реалізовувати свої плани, успішно розв’язувати життєві завдання й долати труднощі.

Фізичні вправи й рухова активність – найкращий шлях до оздоровлення. Проблема зміцнення здоров’я засобами фізичної культури споконвічна. Ще античний мислитель Горацій застерігав: «Якщо не бігаєш, поки здоровий, доведеться бігати,  коли захворієш».

Спорт - це бажання досягти і пізнати межі можливостей людського тіла і духу. Чому людей так приваблює спорт? Відповідь проста: спортивні заняття приносять велику радість, силу та здоров’я.

Спорт – невичерпне джерело життя, сили і краси. Спорт – це ціла наука, філософія, що не приймає ні алкоголю, ні тютюну. Спорт – це режим, що дозволяє розподілити раціонально свій час.  Спорт – це сила волі, прагнення до перемоги, прагнення бути кращим. Спорт – це ясні думки. Спорт – це краса, це посмішки й щастя вас і ваших близьких. Спорт – це спілкування. Спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю. Сьогодні здоровий спосіб життя стає все більш популярним у нашому суспільстві, і це не просто данина моді, а бажання людей різних поколінь зберегти молодість і здоров'я.

Пропонуємо Вашій увазі детальніше ознайомитися з деякими виданнями, представлені на відкритому перегляді. Та запрошуємо всіх бажаючих переглянути матеріали за темою фізичної культури і спорті у бібліотеці!

Баранова С.В. Танцы и йога для здоровья/Серия «Панацея». – Ростов н/Д.: «Феникс», 2004. – 320 с.

"Танцы и йога для здоровья" - это оригинальный комплекс физических упражнений-асан для укрепления и восстановления здоровья. Данное пособие предназначено занимающимся по программам Центра Психофизического Совершенствования "Единение" и всем желающим сгармонизировать свой образ жизни.

В книге подробно рассказано, как правильно выстроить режим дня, даны рекомендации по коррекции осанки, советы для занятий оздоровительным бегом и гимнастикой.
 

Каляндрук Т.  Таємниці бойових мистецтв України [Текст] / Т. Каляндрук. - Львів : Піраміда, 2007. - 304 с.

Книга присвячена бойовим мистецтвам українців і є першим комплексним дослідженням цієї теми з точки зору сучасного дослідника. Автор досліджує бойові мистецтва богатирів, пластунів, козаків та інших воїнів. Зі сторінок книги оживає самобутня бойова культура наших предків, яка тисячу років допомагала їм захищати рідну землю від ворогів. У виданні представлено понад чотириста зображень із рідкісних джерел, більшість з яких до останнього часу були малодослідженими. Книга буде цікавою для істориків, культурологів, захисників вітчизни та усіх, хто небайдужий до бойових мистецтв українців.
 

Хокейний Київ [Текст] : довідник / Упоряд. С. Черненко, К. Дульцев. - Київ : Альтерпрес, 2004. - 316 с. : іл. - (Сторінки спортивної слави).

Кращі воротарі, захисники та форварди, найвлучніші снайпери та найдисциплінованіші захисники київського хокею, очки, шайби – весь цей величезний пласт довідкового матеріалу за чотири десятиліття, який завжди цікавий для найширшого кола уболівальників і фахівців ви зайдете у цій книзі. Окремі розділи книги – прес-дайджест, до якого включена низка інтерв’ю з кращими хокеїстами, тренерами та спортивними керівниками України, інші журналістські матеріали, а також фото розділ.

Шугар, Берт Рендольф. 100 великих спортсменов / Б. Р. Шугар. - М. : Вече, 2003. - 432 с. : ил. - (100 великих).

Настоящее издание представляет собой версию американской книги о великих спортсменах мира, во многом дискуссионную, но тем не менее интересную и необычную. Крайне оригинальная авторская стилистика с элементами юмора и пышными метафорами заставляет забыть, что в руках не остросюжетное художественное произведение, а книга о спорте и спортсменах. В свою очередь издательство сочло уместным дополнить это издание отдельными очерками об отечественных великих спортсменах.
 

Малов, В. И. Сто великих олимпийских чемпионов / В. И. Малов. - М. : Вече, 2007. - 480 с. - (100 великих).

Эта книга повествует о тех людях, чья слава не меркнет с годами, к чьим титулам не добавляется приставка "экс", чьими наградами и рекордами гордятся целые страны - об олимпийских чемпионах. Автор подробно и занимательно рассказывает о лучших из лучших в истории легкой и тяжелой атлетики, борьбы, бокса, плавания и прыжков в воду, гребли, лыжного и конькобежного спорта, футбола и хоккея. На страницах книги воспевается величие человеческого духа, приведшего чемпионов Олимпийских игр через тяжелейшие испытания, травмы и разочарования к подлинному величию.
 

Сермеев, Б. В.  Женщинам о физической культуре / Б. В. Сермеев ; [ред. В. М. Карпелюк]. - Киев : Здоров'я, 1991. - 190 с.

Автор рассказывает о некоторых особенностях женского организма, о влиянии занятий физкультурой на уровень физического развития женщин, функционирование различных органов и систем организма. Даются рекомендации, как с помощью самостоятельных занятий сберечь здоровье, красоту, высокую работоспособность и творческое долголетие.

Долуханов Г.Э. Футбол/ Г.Э. Долуханов. – Харьков: Клуб Семейного Досуга, 2012. – 240 с. 

Історія футболу в клубах і обличчях! Ця книга - справжній літопис світового футболу. Вона розповідає про легендарні матчі та вирішальні голи, про спортивні нагороди і рекорди кращих з кращих форвардів, голкіперів, захисників і півзахисників, про становлення знаменитих тренерів.
 

Про інші матеріали запитуйте у бібліотекарів!

Переглядів: 315 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ми на карті
Відзнаки