2024, Субота, 20.04.2024, 08:59


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Лютий » 3 » До Дня визволення м. Марганця від німецьких окупантів
16:15
До Дня визволення м. Марганця від німецьких окупантів

    6 лютого – знаменна дата у календарі жителів міста Марганець. В цей день війська Радянської армії в ході Нікопольсько-Криворізької операції визволили місто від німецьких окупантів. Тому ми щороку вшановуємо ветеранів війни, увічнюємо героїзм воїнів, що відстояли незалежність своєї держави, віддали життя заради світлого майбутнього  наступних поколінь.

Напередодні 73-ї річниці визволення рідного міста від нацистів,  3 лютого 2017 року бібліотекарі ЦМБ ім. М. Островського Вікторія Валеріївна Фіалковська та Вікторія Василівна Жданова провели історичну годину «День пам’яті та надії» у школі №12.

   73 роки тому Марганець визволено від нацистських окупантів. Невблаганно спливає час, але масштаби тих героїчних подвигів ми маємо пам’ятати завжди. Ця дата – дорога кожному марганчанину, це особливий день. Пам’ять тих подій не зникає. Вона живе і у спогадах ветеранів і у пам’яті нащадків.

  Бібліотекарі розповіли про перші дні Другої Світової війни, мешканців міста, які стали на захист своєї Вітчизни, про німецькі війська, які захопили Марганець, про часи тяжких страждань і найсуворіших випробувань.

  На захід були запрошені почесні гості: представники Ради ветеранів війни та праці.  

Дуже цікаво і змістовно про ті жахливі дні розповів голова міської Ради ветеранів війни та праці міста, полковник, ветеран військової служби Віталій Іванович Чупкін.

 

  З великим задоволенням всі присутні привітали вокальний ансамбль міської Ради ветеранів війни та праці «Бойові подруги» (худ. керівник Людмила Миколаївна Топчій, муз. керівник Михайло Давидович Блувбанд), у виконанні яких пролунали душевні пісні.

   В свою чергу учні ЗОШ №12 підготували пісні воєнних років. Ветерани були дуже приємно здивовані і підспівували виконавцям.

    Захід пройшов в теплій, дружній атмосфері. Всі присутні побажали ветеранам міцного здоров’я, родинного затишку і довгих-довгих років життя! Миру й добра.

Вікторія Жданова, бібліотекар юнацького абонементу

 ЦМБ ім. М. Островського

Переглядів: 770 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Ми на карті
Відзнаки