2024, Субота, 27.04.2024, 13:37


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2024 » Березень » 21 » До Всесвітнього дня поезії
10:19
До Всесвітнього дня поезії

Кожного року світ відзначає  21 березня день поезії. Геніальне досягнення людства, частина світової культури — це про поезію. Вона може спонукати до високих дій, спрямовувати за собою маси та об'єднувати людей. Передати будь-який емоційний стан — романтичний, трагічний, філософські міркування чи біль утрати можуть декілька написаних віршованих рядків. День поезії святкують в усьому світі.  В Україні це свято святкують з 2004 року. Саме завдяки талановитим віршам можливо висловити почуття та емоції на будь-якій мові. 

Сучасна поезія України — це вікові традиції, поети різних поколінь приділяли максимум уваги державним та людським проблемам. Живий вид мистецтва, постійно розвивається ще з давніх часів . 

Поезія дає наснагу створювати щось нове, неабияк розширює світосприйняття, наповнює мову новими словами, надихає на цікаві починання. Вивчати поезію дуже корисно для пам'яті не тільки дітям, а й дорослим, також людям поважного віку.  

 Поезія! Скільки слів сказаних з душею, скільки зворушливих почуттів вкладених у фрази, скільки хвилюючих сердець, прискорено стукали під чарівність рими! Талант! Він стосується всіх куточків нашої душі, навіть найпотаємніших, він ллється творчістю по венах поетів і дарує нам радість кожного дня!

До Дня поезії у центральній міській бібліотеці була підготовлена і оформлена книжкова виставка « Марганецька книжкова скарбниця» на якій представлені книги наших місцевих поетів: А. Антоненко, В.Пугача, В.Сокур, Л.Лопатюк, А.Мельника, А. Гнєзділова, Ю. Третяка,О.Федорченко-Воронкіної, Я. Должикова, А. Кислої, Т. Кошкіної,Г.Самойленко, В.Обозюк, О.Жиги, В.Онуфрієнко, Л. Гончарової, М. Смірнова .

                                                                      

Бібліотека - філія №1 с. Городище теж підготувала свою тематичну виставку, яка має приємну назву "Поетична кав'ярня", де представлено багато книжок - збірок наших місцевих поетів та класиків сучасної української літератури.

Поезія - це магія слова, яка перетворює звичайне на неймовірне. В кожному вірші знаходиться крапелька душі автора, яка розкривається перед читачем. Це мистецтво, що переносить нас у світ почуттів і фантазії, дозволяючи відчути глибину людських емоцій. Святкуймо разом всесвітній день поезії, даруючи один одному мить захоплення та вдумливості! 

                                                                      

КЗ " Публічна бібліотека"вітає  з  святом  письменників і поетів літературного об’єднання « Віра» , бажаємо вам,шановні майстри слова , чуйності і тонкощі в вашій праці!  Нехай ваші думки течуть повноводною рікою по повсякденності і доносять світові таїнство краси звичайних слів!

                                    

 Нехай   ваша муза буде вам вірною,  ваші вірші будуть увічнені пам'яттю вдячних читачів! Бажаємо вам знаходити натхнення в самому простому і нехитрому , отримувати неймовірне задоволення від власних робіт!  Поетичного вам зльоту вище хмар!

                                                                                                 Матеріал підготували Вікторія Фіалковська

                                                                                                                                                                                                         та Ірина Шаповал

Переглядів: 139 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки