2024, П`ятниця, 26.04.2024, 06:41


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2016 » Червень » 4 » Джерело натхнення Любові Василівни Лопатюк
10:42
Джерело натхнення Любові Василівни Лопатюк

     3 червеня 2016 року в Центральній міській бібліотеці ім. М. Островського відзначалася знаменна подія. Відбувся творчий  вечір під назвою “Джерело натхнення Любові Василівни Лопатюк”, присвячений її 65-річному ювілею та виходу у світ другої авторської книги “Источник”. Зі святковими подіями Любов Василівну прийшли привітати  читачі, рідні, друзі, колеги, письменники, поети, журналісти, представники місцевої влади.

    Привітання поетесі адресували: начальник відділу культури Марганецького  міськвиконкому Т. С. Севастіді; директор Марганецької міської централізованої бібліотечної системи Л. В. Пономарьова; голова літературного об’єднання “Віра” А. О. Антоненко.

IMG_3700
IMG_3706

IMG_3709

   Цього року Любов Василівна подарувала життя своїй другій книзі  “Источник”. Поетична збірка  подарує радість спілкування з природою, змусить замислитися про життя, в ній багато доброти, любові і гумору. А передати цей настрій допоміг композитор і виконавець, викладач дитячої музичної школи Ю. Ф. Дагаєв. В його виконані пролунали  пісні “Источник” і  “Миг Блаженства”.

IMG_3719

    Всю свою ніжність, теплоту, душу, частинку люблячого серця  поетеса втілює у написанні своїх творів.  Вірші Любові Василівни – це сповідь ліричного героя, бо йдеться у них про загально людські, вічні цінності і кохання, молодість з її неповторними чарами і почуттями. Це поезія з багатогранними почуттями. Тут можна зустріти юнацьке чи дівоче романтичне кохання,  його щирість і красу, драматизм нероздільного почуття. Поетеса прагне наблизити людей до добра, справедливості, правди. 

IMG_3747

      Щемлива ніжність, окриленість слова наснажують читачів життєвою енергією, виховують естетичне почуття. З захопленням до творчості Любові Василівни ставиться і Л. Я.  Гудзенко, вчитель української мови та літератури навчально-виховного комплексу ліцею №10, вчитель року – у 2002 році., вона зайняла перше місце серед вчителів українознавців і ввійшла в десятку найкращих вчителів філологів української мови і літератури Дніпропетровської області.

IMG_3744

    На заході була присутня гостя з м. Запоріжжя, відома поетеса, автор книги “Доброе утро” Ольга Суслова. З творчістю Ольги Суслової ми знайомі зі сторінок Українсько-російського літературно-художнього та громадсько-політичного часопису запорізького краю “Хортиця”. Вона є прихильницею творчості нашої поетеси.

IMG_3752

    В цей урочистий день Любов Василівна приймала привітання від місцевої поетеси, члена літературного об’єднання  “Віра” В. Ф. Обозюк; Т. М. Чепелянської, члена національної спілки журналістів України; місцевої поетеси, члена літературного об’єднання “Віра”, автора книги “Хай щастям стелиться дорога” В. П. Сокур; марганецької поетеси Т. О. Кошкіної; відмінника народної освіти, заслуженого вчителя України, почесного громадянина м. Марганця, провідного філолога Т. І Єгорової.

IMG_3741
IMG_3755     IMG_3760

IMG_3764

   У творчому доробку поетеси є гумористичні твори. Своєю пекучою іронією неодмінно викликають у нас, читачів, щирий сміх, бо бути байдужими до них не можна. Гуморески Любов Василівни відрізняються доброзичливістю і щирістю.

   У виконанні О. М. Багаутдінова, вчителя  “НВК ліцей № 10”, поета, заступника літературного об’єднання “Віра”  ми почули гумореску “Знаки Зодиака”, а  далі вчитель-методист, історик-документаліст, краєзнавець, письменник, автор семи книг з історії рідного краю  Р. М.  Байбурін розповів гумореску “Династия”.

IMG_3772    IMG_3775

    Поезію Любов Василівни читають представники різних поколінь, її  вірші були покладені на музику, бо ніщо з такою повнотою не може  передати душевні переживання, як  пісня. Тож  на свято завітав ансамбль народної пісні “Срібні джерела”, художній керівник Г. В. Дубровіна, у їх виконанні пролунала пісня “Чорнобривці”. Слова Л. В. Лопатюк, муз. Л. В. Лелюха.

IMG_3733

      З життєвого досвіду ми знаємо, що з мільярдів людей, які  живуть на землі, є люди, які здебільшого живуть не для себе, а горять  служінням іншим: рідним, близьким, друзям, всім хто оточує їх  навколо. І саме такою є наша поетеса Л. В. Лопатюк.

     Сила зерна  в його врожайності, сила людини в його умінні працювати і виходити переможцем!

     Ведучі заходу В. В. Фіалковська та О. О. Середіна побажали Любові Василівні, щоб її життєве – творче поле діяльності і надалі  було врожайним – добротою, простотою, щирістю та добрим творчим  словом.

IMG_3697

    Наприкінці творчого вечора для Любові Василівни та її чоловіка Всеволода Сергійовича, прозвучали привітання від  заслуженого працівника культури України, неодноразового лауреата всесоюзних фестивалів самодіяльної творчості, дипломата спілки композиторів, нагородженої трьома медалями лауреата, знаком за розвиток художньої самодіяльності, надзвичайно талановитої, незрівнянної співачки, яка  все життя закохана в пісню Л. Г. Савченко. В її виконанні  пролунала пісня “Бо кохаємо ми”.

IMG_3781

    Бібліотекарем читального залу В. В. Фіалковською була підготовлена і оформлена книжкова виставка «Джерело натхнення Любові Василівни Лопатюк».

IMG_3794

    Творчий вечір пройшов у теплій, затишній атмосфері і всі присутні отримала велике задоволення.

Інна Кандала,

методист Марганецької міської ЦБС

Переглядів: 710 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ми на карті
Відзнаки