2024, П`ятниця, 26.04.2024, 00:03


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Листопад » 4 » "Гаряча" книжка
14:12
"Гаряча" книжка

Бібліотека ім. М. Островського отримала в подарунок від Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації (виграла в розіграші Facebook-спільноти "Бібліотечний туризм") роман Стівена Кінга "МІСТЕР МЕРСЕДЕС".

Кінг С. Містер Мерседес : роман / Стівен Кінг; пер. з англ. та комент. О. Красюка. - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 544 с.

Вперше українською! Карколомна інтрига від великого майстра жахів!
Містер Мерседес (англ. Mr. Mercedes) — роман Стівена Кінга, який став першою книгою трилогії. Книга розповідає історію відставного поліцейського, який після виходу на пенсію намагається докопатися до істини в нерозкритому злочині, який вчинив водій «Мерседеса». У самий розпал слідства злочинець втягує екс-поліцейського у небезпечну гру, яка призводить до непередбачуваних наслідків для всіх учасників пригоди.

Роман був опублікований 3 червня 2014 видавництвом Scribner. Українською вийшов у вересні 2014 в перекладі Олександра Красюка у Книжковому клубі «Клуб сімейного дозвілля».

На створення роману Стівена Кінга надихнув реальний випадок: жінка не впоралася з управлінням автомобілем і врізалася в «Макдональдс». У «Містері Мерседес» письменник вже не вперше звертається до «автомобільної» теми. У 1982 році вийшов його роман «Крістіна», де йшлося про стареньку машину «Plymouth Fury»[en], яка поводиться як жінка. В процесі розвитку подій Крістіна — саме так зве свій автомобіль хазяїн — починає вбивати дівчат, до якого ревнує улюбленого водія.

Ця книга дещо незвична. Пояснюю чому. Стівен Кінг асоціюється з містикою, жахами і чимось надзвичайним. “Містер Мерседес” — зовсім не підходить під ці критерії. Книга написана в жанрі детектив, трилер. Разом з цим, в романі присутнє все те, за що ми так любимо Стівена Кінга: дещо повільна але інтригуюча зав'язка, поступове наростання інтриги і напруги з кожною прочитаною сторінкою.

Трішки про сюжет книги. Головний герой — поліцейський Біл Ходжес, що вийшов на пенсію і вів спокійне, дещо нудне і однотипне життя. Практично кожного дня, за переглядом безглуздих телепередач в його голові крутились спогади про один не розкритий злочин, в якому загинули багато ні в чому не винних людей.

Одного дня, Біл отримує листа від незнайомця. Це було послання від саме того злочинця, який викравши мерседес, кілька років тому вбив і покалічив кілька десятків людей. Тоді Ходжес не зміг вийти на його слід. Справа так і залишилась не розкритою. В листі, Містер Мерседес пише, що наступного разу жертв буде ще більше. Набагато більше!

Саме після цього листа, відставний поліцейський забув про свій заслужений відпочинок, спокій і безтурботне життя. Він вирішив повернутись в роботу і самотужки, ще раз спробувати знайти вбивцю.

Книгу можна розділити на дві паралельні лінії. В першій, автор розповідає про відставного копа, друга, ж — про вбивцю. Читати цікаво і ту і іншу, хоча вони зовсім різні.

Розділи про Біла Ходжеса — більш “детективні”. Тут йдеться про поліцейську роботу, з якою головний герой справляється досить добре, навіть не зважаючи на дещо обмежені можливості екс-детектива. Доволі цікаво читати про те, як методично, крок за кроком Біл наближається до розгадки, а заодно і переусвідомлює власні помилки, які були допущені в першочерговому розслідуванні.

Епізоди з Містером Мерседесом я б назвав досить психологічними. Цікаво зазирнути в голову масового вбивці. На додачу, ця лінія показує нехитру істину, яка полягає в тому, що у злочинців немає нічого незвичного, вони такі ж як і більшість людей. З цього всього випливає нехитрий висновок, що масовим або серійним вбивцею може бути хто завгодно — сусід, колега, або поштар...

У травні 2014 року, за місяць до публікації роману,  права на екранізацію роману викупили продюсери саги Сутінки — Марті Боуен та Вік Годфрі. Цілком ймовірно, що незабаром у світ вийде фільм.

Запрошуємо до бібліотеки ім. М. Островського почитати роман  Стівена Кінга "Містер Мерседес"!

 

Переглядів: 661 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/3
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ми на карті
Відзнаки