2024, П`ятниця, 19.04.2024, 00:45


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Листопад » 16 » Інформаційна кампанія до Дня Гідності та Свободи
10:09
Інформаційна кампанія до Дня Гідності та Свободи

Сьогодні 16 листопада розпочинається інформаційна соціальна кампанія до Дня Гідності та Свободи (21 листопада), підготовлена Національним музеєм Революції Гідності.
День Гідності та Свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада  згідно з указом Президента України, який підпис 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко. Це свято встановлено на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Цьогоріч інформкампанія пройде під утвердженим торік гаслом “Вільні творити майбутнє”.

Ідея інформкампанії в тому, що, попри різні політичні погляди, українці вміють об’єднуватися задля обстоювання основних цінностей. Прагнення свободи пробуджує гідність. Так було у 2004 році під час Помаранчевої революції та у 2013–2014 роках під час Революції Гідності. Саме 2013 року розпочався новий відлік історії України, що ознаменувало прагнення українців створити європейську державу. Майдан дав початок трансформації політичної, культурної та соціальної сфер, розбудові вільного, демократичного громадянського суспільства, утвердження в Україні гуманістичних демократичних цінностей.

День Гідності та Свободи – це не лише про один день, це про людей, їхні принципи, досягнення й досвід, які стосуються майбутнього цілих поколінь.

Євромайдан – це про зміну свідомості українців і соціальну зрілість та відповідальність. Ті події змінили не тільки нашу історію, вони – живе нагадування, якою ціною здобуто свободу та незалежність нашої держави. Ця тема є особливо важливою у час російсько-української війни та окупації частини території країни.

"Цьогорічну соціальну кампанію спрямовано на те, щоб актуалізувати роздуми, чому свобода варта того, щоб за неї боротися й захищати її, і чому в нації завжди є небезпека її втратити, опинившись у статусі підкорених, зневажених, – розповідає Катерина Зайцева, завідувачка відділу розвитку та комунікацій Національного музею Революції Гідності. – Плануємо, що ця кампанія музею охопить не лише столицю, а й усю Україну. Також інформування відбуватиметься й у соціальних мережах. Усі охочі можуть установити на персональній фейсбук-сторінці обкладинку й рамку на аватар. Окрім цього, музей запускає онлайн- та офлайн флешмоб #бути_гідним. Пропонуємо користувачам соцмереж ділитися спогадами й роздумами про Помаранчеву революцію та Євромайдан. Закликаємо 21 листопада пов'язати синьо-жовту стрічку на одяг, рюкзак, сумку чи автомобіль. Це нагадуватиме про день, коли сім років тому українці обрали європейський вектор розвитку".

Революція Гідності у світлинах

3D-панорами Володимира Писаренка

Помаранчева революція

Підготувала Ольга Забенько, пр. бібліограф ЦБС.

За матеріалами:

http://maidanmuseum.org/uk/node/1212

Переглядів: 324 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ми на карті
Відзнаки