2024, П`ятниця, 26.04.2024, 04:30


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2014 » Жовтень » 16 » Історична година "Слава козацька - жива"
16:23
Історична година "Слава козацька - жива"

16 жовтня в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського відбулася історична година "Слава козацька – жива». Вона була присвячена Дню українського козацтва, який відзначається 14 жовтня в день свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Ведуча заходу Олена Василівна Рак розповіла, чому День українського козацтва відзначається на свято Покрови Пресвятої Богородиці. А далі представила шанованого гостя заходу.

На зустріч з учнями СШ №2 був запрошений марганецький поет і прозаїк, письменник і дослідник, голова міського літературного об’єднання «Віра» Анатолій Олексійович Антоненко.

Він дуже цікаво розповів дітям про свої враження, які запали в душу йому ще в дитинстві від розповіді дідуся та вчителя початкових класів. Маленький Толик чув, що недалеко від його рідного села в урочищі Карай-Дубина паслися коні гетьмана Богдана і майже тисячу років там стояло велике скіфське місто. Оте почуте і побачене, вимріяне вилилось у надтвердий сплав любові до рідної землі та гордості за героїчне минуле свого краю.

Свою розповідь поет побудував на основі нової книги «Дике поле», де представлені три його історичні поеми: «Білозерка», «Дике поле" та «Богдан». Автор зупинився на кожній з них, зачитав уривки з поем.

Дуже цікаво було дітям, коли Анатолій Олексійович почав показувати історичні карти нашого міста, на яких були позначені населені пункти, що на даний момент вже затоплені Каховським водосховищем. А.Антоненко розповідав про історію селищ, розташованих навколо м. Марганця, та про історичні знахідки в цих селах.

Захід супроводжувався слайд-презентацією, яку підготувала бібліограф ЦБС О.В.Забенько.

До історичної години була оформлена книжкова виставка «Слава козацька – жива». На ній були представлені майже усі поеми Анатолія Антоненка та багато цікавих книжок про козаків, гетьманів та отаманів запорізьких січей.

На згадку про зустріч було зроблено фото школярів з автором книги «Дике поле» А.О.Антоненко та ведучою заходу, бібліотекарем абонементу для дорослих ЦМБ ім.М.Островського О.В.Рак.

Переглядів: 794 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки