2024, П`ятниця, 26.04.2024, 22:01


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Вересень » 2 » Історична година з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової війни
09:47
Історична година з нагоди 70-річчя закінчення Другої світової війни

2 вересня, згідно з Указом Президента України від 14 липня 2015 року, відзначається 70-річчя закінчення Другої світової війни. З нагоди цієї дати в центральній міській бібліотеці ім. М. Островського відбулася історична година "Незламний фронт відваги і доблесті".

Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року з вторгнення нацистської Германії у Польщу, а завершилась 2 вересня 1945 року капітуляцією Японії. Ця війна була небаченим лихом, найбільшим конфліктом в історії людства. 

Минуло вже 70 років після її закінчення, але й досі економісти та історики не можуть остаточно підрахувати матеріальних і людських втрат. У роки війни в більшості країн господарство занепало або розвивалося, орієнтуючись на задоволення лише воєнних потреб.

У цій війні взяла участь 61 держава світу, на території яких проживало 80% населення землі. Воєнні дії велися на всіх океанах, в Європі, Азії, Африці та Океанії. До армій країн, що воювали, було призвано 110 млн. чоловік.

Українці боролися проти Гітлера та його союзників у арміях Польщі та СРСР, Канади і Франції, Сполучених Штатів Америки та Чехословаччини, на фронтах Європи, Північної Африки та Південно-Східної Азії, на Тихому та Атлантичному океанах.

Друга світова війна не мала собі рівних за розмахом воєнних дій, застосування бойової техніки, кількістю учасників і жертв, політичними, економічними та технологічними наслідками. Друга світова війна була складним політичним і соціальним явищем. Протягом шести років її характер і цілі учасників змінювались. 

Друга світова війна дала могутній поштовх розвитку науки й техніки. До найбільших відкриттів періоду війни слід віднести виготовлення спільними зусиллями вчених кількох країн атомної бомби, що позначилося на всьому розвитку науки й техніки. Це стало початком ери зброї масового знищення.

Про це розповіла присутнім учням 11-х класів СШ №11 ведуча заходу, бібліотекар читального залу ЦМБ ім. М. Островського Вікторія Валеріївна Фіалковська.

Привітати гостей в залі з датою завершення Другої світової війни прийшов голова міської ради ветеранів війни та праці, підполковник, ветеран військової служби Віталій Іванович Чупкін.

Учням та вчителям, присутнім в залі, про хід та завершення Другої світової війни розповів полковник, член президії міської ради ветеранів війни та праці, кандидат історичних наук Анатолій Семенович Степанов.

Його розповідь супроводжувалася презентацією, яку підготувала бібліограф міської ЦБС Ольга Забенько.

 

 

Завітав на захід вокальний ансамбль «Бойові подруги», який діє при міській раді ветеранів незмінно вже майже 30 років і здобув широке визнання. Художній керівник ансамблю - Людмила Топчій. Музичний керівник – Михайло Давидович Блувбанд. Вони виконали різні пісні військової тематики.

На завершення заходу до присутніх звернулася директор Марганецької міської ЦБС Лідія Віталіївна Пономарьова.

Гості заходу виявили бажання сфотографуватися з ветеранами та подякували їм за інформацію та пісні.

До заходу бібліотекарем читального залу Вікторією Валеріївною Фіалковською була оформлена виставка, на якій представлена література про хід та окремі періоди Другої світової війни, карти військових операцій та довідкова література.

 

Переглядів: 620 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Ми на карті
Відзнаки