2024, Понеділок, 29.04.2024, 12:10


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2024 » Лютий » 13 » Ювілей бібліотеки - 80 років!
14:03
Ювілей бібліотеки - 80 років!

                                                       

12 лютого Центральна міська бібліотека відзначила почесну ювілейну дату – 80- річчя . В залі бібліотеки зібралися справжні книголюби, читачі та друзі бібліотеки.  

В залі бібліотеки зібралися справжні книголюби, читачі та друзі бібліотеки.  Відкрили захід з привітань наших колег - Колективу Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія на чолі з її директором Надією Тітовою.  Привітання також прислали нам колеги з Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Светлова з побажаннями здоров’я, прагнення до пізнання нового, грамотності, мудрості і великої любові до бібліотеки.

Привітати працівників бібліотеки прийшла Марганецька міська влада міста :  міський  голова Геннадій Васильович Боровик, секретар міської ради – Анатолій Віталійович Деркач та керуючий справами виконкому Тетяна Миколаївна Величко. Велику допомогу в організації свята надала начальник відділу молоді, культури та спорту Оксана Василівна Бондаренко, яка організувала солодкі подарунки для запрошених на ювілей гостей. Також вона створила емблему свята - 80 років Марганецькій публічній бібліотеці.  Було сказано дуже багато теплих слів привітання, подяки та поздоровлень, бо бібліотека завжди пліч – о пліч працювала з міською владою, яка всіляко допомагає нам і підтримує у вирішенні багатьох соціальних та побутових проблем.

                                  

                                  

Другий блок заходу присвячений був історії бібліотеки, який грунтувався на документі з Дніпропетровського обласного державного архіву, який свідчить, що 12 лютого 1944 року бібліотека вже була офіційно зареєстрована. Присутні дізналися про те, де знаходилася бібліотека після війни, який в неї був фонд на той час, та який фонд зараз. Були згадані імена всіх ветеранів, які працювали того часу на відновлення нашої бібліотеки. Серед присутніх знаходилась ветеран бібліотечної справи – Тетяна Федорівна Мархасіна, яка привітала бібліотекарів та всіх присутніх зі святом . 

                            

Бібліотекар Ірина  Іванівна Мащенко розповіла про роботу бібліотеки з сучасними письменниками та редакціями, які залюбки дарують нам свої книжки

Робота бібліотеки неможлива без партнерів, бо саме бібліотека залишається інформаційним, освітнім, виховним, краєзнавчим, методичним, дозвілевим і бібліографічним центром у місті. Бібліотека сьогодні працює з органами місцевого самоврядування, відділом освіти, з усіма учбовими закладами міста, Школою Мистецтв, Краєзнавчим  музеєм, Клубом «Дніпро», при бібліотеці працює міське літературне об’єднання «Віра», клуб за інтересами – «Магія творчості» .

Привітати нас прийшли – інспектор управління освіти Євгенія Малишко, Марганецький ліцей №12 – педагог – організатор та вчитель української мови та літератури  - Тамара Петрівна Колпак. Від шкільних бібліотек до нас завітали бібліотекарі шкіл – Марганецького ліцею №10 – Світлана Олексіївна Рубан та Марганецького ліцею №12 Людмила Боровікова.

                                                        

Особливу атмосферу на наших заходах надає Школа Мистецтв. Привітати нас прийшла директорка Світлана Дмитрівна Скрипкіна зі своїми учнями - Аня Висоцька , вона співала пісню «Мить» та Софія Шиян, яка виконала пісню «Сила роду».

      

Передала свої вітання нам і в. о. директорки Марганецького Краєзнавчого музею Дар’я Михайлівна Чорнокнижна.

Не менш вагомий наш партнер це Клуб «Дніпро», з яким ми працюємо вже багато років. Директорка Вікторія Петрівна Зима привітала нас зі святом та побажала подальшої співпраці.

Не зважаючи на жорстокі умови праці – постійні загрози обстрілів та звуки повітряної тривоги ми завжди чекаємо свого читача. Вони стали для нас добрими друзями, партнерами та членами нашої бібліотечної родини. Привітати на прийшли наші активні читачі - Ольга Олексіївна Матвєєва, Людмила Миколаївна Топчий, та багато інших .

Перлиною та гордістю нашої бібліотеки є Клуб «Магія творчості», який працює в стінах нашої бібліотеки з 2016 року та об’єднує усіх талановитих людей нашого міста. В бібліотеки проходять персональні виставки, зустрічі з майстрами, проведення Майстер Класів. Сьогодні хол нашої бібліотеки прикрашають роботи наших незрівнянних майстринь – Галини Василівни Карпенко, Любов Володимирівни Аврушкіної, Ольги Юріївни Шаляпіної , Олени Василівни Рак. Вони всі вітали нас !

                                

Незрівнянною величчю та гордістю нашої бібліотеки є Літературне об’єднання «Віра» на чолі з її керівником Миколою Сергійовичем Смірновим – поєтом, піснярем, членом творчої ради асоціації діячів естрадного мистецтва України. Микола Сергійович написав вірш до бібліотечного ювілею, ним він привітав нас, бібліотекарів та всіх присутніх. Свої вірші – привітання читали представники з «Віри», це Геннадій Самойленко, Віра Обозюк та інші.

                                                                

Святково був прикрашений хол бібліотеки. До Ювілею бібліотеки були оформлені книжкові виставки « Бібліотека – ти мудрість усіх віків» про історію та ветеранів бібліотечної справи. Та «Марганецька книжкова скарбниця», на якій були представлені книжки наших місцевих поетів,та прозаїків.

                         

Дуже багато було друзів та партнерів на нашому святі. Всі вони отримали від міської влади солодкі подарунки. Захід закінчився приємним чаюванням та спілкуванням у колі друзів та фотографуванням на згадку.

 Ми дякуємо всім нашим гостям за вашу небайдужість та підтримку, за ваше добре ставлення до бібліотеки та до бібліотекарів!

Свято організували та провели Олена Василівна Рак та Вікторія Валеріївна Фіалковська

Переглядів: 164 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Ми на карті
Відзнаки