2024, Субота, 20.04.2024, 01:30


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2013 » Грудень » 4 » Ювілейний вечір Анатолія Мельника
15:52
Ювілейний вечір Анатолія Мельника
   30 листопада в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського відбувся ювілейний творчий вечір відомого марганецького поета Анатолія Анатолійовича Мельника під назвою «Всю душу выплещу в слова».
      На цей захід завітали родичі поета, його близькі друзі та прихильники його таланту.
    Ведуча заходу Тетяна Федорівна Мархасіна розповіла гостям про життєвий та творчий шлях поета, про його перші спроби пера, про його друзів-поетів, які підштовхували його до подальшої творчості. Зокрема, відома марганецька журналістка, письменниця та поетеса Віра Павлівна Хвостик, іменем якої нещодавно була перейменована поетична студія «Боян», благословила Анатолія Мельника на початку його поетичного шляху.

Виступ поета-ювіляра Анатолія Мельника.
    До свого 50-річчя Анатолій Мельник видав книгу з символічною назвою «Пятьдесят стихотворений», до якої, за словами поета, увійшли найкращі його вірші. Про свою нову книгу автор розповів у своєму виступі. Зачитав з книги деякі вірші, відкрив таємниці їх написання та редагування. Крім того, Анатолій Мельник повідав гостям про свої творчі здобутки, зокрема, чисельні перемоги в поетичних конкурсах, та про творчі плани на майбутнє.

Скайп-зв'язок у бібліотеці
Скайп-зв'язок з Лілією Силіною
   До книги «Пятьдесят стихотворений» вступну статтю написала Лілія Ростиславівна Безугла (творчий псевдонім – Лілія Силіна), доктор філологічних наук, професор Харківського національного університету ім.Каразіна. На святі працівники бібліотеки організували скайп-зв’язок з Лілією Ростиславівною. Використовуючи комп’ютерну техніку, Лілію Силину ювіляр і гості побачили на екрані та почули її привітання на адресу поета-ювіляра.
   В цей день Анатолій Анатолійович, крім «золотого» ювілею, святкував 30-річчя творчої діяльності, бо саме в 1983 році він написав свій перший вірш.
    Поет в святковий день приймав щирі привітання з днем народження.
    Від імені народного депутата України Олега Царьова привітав поета його помічник-консультант, також відомий в місті поет Володимир Пугач.
 
Вітає Володимир Пугач.
Він зачитав привітальний лист від О.Царьова та приєднався особисто до цих привітань.
     З привітаннями до Анатолія Мельника звернулися відомі марганецькі поети, його друзі, члени міського літературного об’єднання «Віра» - Анатолій Антоненко, Олександр Багаутдінов, Віра Сокур, Любов Лопатюк. А Лариса Гончарова, яка, на жаль, не змогла бути присутня на заході особисто, завчасно підготувала відео привітання за допомогою працівників ЦМБ ім.М.Островського. Це відеопривітання ювіляр і його гості побачили на екрані.
   Від міського осередку Партії регіонів виступила А.Ф.Коссова, вона поздоровила поета з його ювілейним днем народженням, висловила захоплення його творчістю, побажала майбутніх творчих звершень та подарувала квіти.

Привітання від представника Партії регіонів.
   Директор Марганецької міської ЦБС Лідія Пономарьова виступила на святі з щирими чуттєвими словами. Вона не тільки привітала Анатолія Анатолійовича з ювілеєм, а й звернулася до його батьків, дружини, сина, висловила їм своє визнання та подяку за становлення особистості Анатолія Мельника, як поета і людини.
 
Привітання директора ЦБС Л.В.Пономарьової
Від колективу ЦМБ ім.М.Островського Лідія Віталіївна подарувала поету біобібліографічний покажчик його творів у фонді центральної міської бібліотеки ім.М.Островського під назвою «Приговоренный к слову». Цей покажчик було підготовлено спеціально до свята.
    Серед прихильників поетичного таланту Анатолія Мельника такі відомі люди як заслужений працівник освіти України Тамара Іванівна Єгорова та член Національної спілки журналістів України Олександр Дмитрович Чекубаш. Вони виступили на святі з теплими привітальними словами.
     На літературно-музичному вечорі для ювіляра та всіх присутніх співав талановитий, відомий в місті поет, музикант, співак Юрій Третяк. Він виконав дві пісні, які присвятив дружині та батькам поета-ювіляра.

Співає Юрій Третяк
    В ході свята всіх гостей і ювіляра своїм музичним талантом порадував молодий, але дуже талановитий співак, соліст Палацу культури гірників Ян Смирський. Він під гітару виконав пісні на вірші Булата Окуджава, йому підспівував весь зал.

Співає Ян Смирський
     Тамара Боброва написала музику до одного з віршів Анатолія Мельника «Я состою из мыслящих молекул». Цю пісню виконала на святі Марина Рой.

Пісню виконує Марина Рой (за фортепіано Тамара Боброва).
    Викладач музичної школи та близький товариш родини Мельник – Юрій Дагаєв прочитав власні привітальні вірші для Анатолія Мельника та виконав пісні під гітару.

Співає Юрій Дагаєв
    Окрім поезії, Анатолію Мельнику притаманні й більш земні радощі. Так, він протягом довгого часу захоплюється вирощуванням кактусів. Фото його колекції гості побачили на екрані. А зовсім недавно у Анатолія з’явилося нове хобі – бджільництво. Присутній на святі поет та досвідчений бджоляр Володимир Пугач здійснив обряд посвячення в бджолярі. Це було приємною несподіванкою для ювіляра та всіх присутніх.

Обряд посвячення в бджолярі
    Весь захід супроводжувався слайд-презентацією, яка демонструвалася на екрані. Її підготувала та показала бібліограф ЦБС Ольга Забенько. Це були фото поета з архіву ЦМБ ім.М.Островського та з домашнього архіву Анатолія Мельника.
    Взагалі, ювілейний вечір пройшов в дуже теплій доброзичливій атмосфері. На пам’ять та на згадку про свій ювілейний день народження Анатолій Анатолійович подарував всім присутнім свою нову книгу з автографом.
Автор Анатолій Мельник підписує і дарує книги.
Переглянути більше фото зі свята ви зможете у фотоальбомі.
Переглядів: 1586 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки