2024, П`ятниця, 26.04.2024, 08:23


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2013 » Січень » 28 » Ювілейний вечір В.Пугача
14:18
Ювілейний вечір В.Пугача

25 січня в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського відбувся літературно-музичний вечір з нагоди ювілею відомого марганецького поета, перекладача, помічника-консультанта народного депутата України Олега Царьова, члена Асоціації письменників художньо-соціальної літератури, мецената, організатора фінансування 15 книг марганецьких письменників, технічного редактора багатьох книг місцевих авторів Володимира Харлантійовича Пугача.

На свято завітали представники місцевої влади, місцеві письменники, члени марганецької поетичної студії "Боян", читачі бібліотеки  та шанувальники творчості Володимира Харлантійовича.

Першим привітав ювіляра марганецький міський голова Олег Григорович Бідняк. Він підкреслив роль Володимира Харлантійовича Пугача в житті міста як помічника-консультанта народного депутата України від Партії регіонів О.А.Царьова. Олег Григорович сказав, що знайомий з творчістю Володимира Харлантійовича, що головна риса ювіляра - доброта, відповідальність, порядність й вміння тримати слово. Побажав В.Х.Пугачу й надалі залишатися патріотом, громадянином й найближчим часом видати свою нову книгу.

Далі сердечно привітала з днем народження В.Х.Пугача начальник відділу культури виконкому Марганецької міської ради Олена Владиславівна Мухіна.

З привітальним словом від імені народного депутата України Олега Царьова виступив Віктор Анатолійович Ткачук, завідуючий приймальнею народного депутата України О.А.Царьова, голова марганецької спілки ветеранів війни в Афганістані, депутат міської ради від Партії регіонів.

Як палка прихильниця таланту В.Пугача прийшла привітати ювіляра і директор ДДО, депутат міськради від Партії регіонів, «Заслужений працівник освіти» Єлизавета Іванівна Бородкіна.

Серед місцевих поетів першою виступила Лариса Гончарова, талановита марганецька поетеса, керівник ансамблю "Золота осінь". Вона присвятила Володимиру Харлантійовичу свій вірш. Потім ансамбль "Золота осінь" заспівав пісню про ювіляра, яку також написала Лариса Григорівна.

Не забарилися з привітаннями інші відомі письменники міста. З власними віршами, написаними з нагоди ювілею В.Х.Пугача, виступили: Віра Хвостик, Анатолій Антоненко, Микола Смірнов, Володимир Зотов, Микола Перлє, Віра Сокур, Софія Расенко. Привітала ювіляра і письменниця, кульпрацівник-ветеран, художній керівник ансамблю «Бойові подруги» Тетяна Кошкіна. З найтеплішими побажаннями звернувся до Володимира Харлантійовича відомий марганецький письменник, член Національної спілки письменників України Анатолій Степанович Гнєзділов.

Прийшов на свято до Володимира Пугача його друг, історик, вчитель-методист Равіль Байбурін. У своєму привітання він простежив життєвий шлях ювіляра відносно історичних подій в СРСР і незалежній Україні з 1953 по 2013 роки.

Подякувати за чуттєві емоційні вірші прийшла Тамара Іванівна Єгорова, Вчитель з великої літери, філолог, перший директор СШ №10, «Заслужений працівник освіти», щира шанувальниця творчості марганецьких поетів.

Прийшла на день народження В.Пугача Наталя Іванівна Куржанова, директор СШ №3, яку в свій час закінчив поет, де навчався писати і читати. Наталя Іванівна наголосила, що школа пам'ятає і пишається таким учнем, який є гарним прикладом для наслідування для теперішніх учнів.

Багато віршів Володимира Харлантійовича покладено на музику, так побачили світ чудові пісні. Одна з них – романс Валентинка "Вожделенная грудь" - була виконана на святковому вечорі марганецьким композитором, виконавцем, культпрацівником-ветераном Миколою Швидким. Володимир Харлантійович не міг втриматися на місці й охоче підспівував романс.

Зав. клубом «Дніпро», справжній культпрацівник Олена Кобець в подарунок ювіляру виконала пісню «З днем народження!».

Вчитель музики, композитор, виконавець, відома шанована в місті людина Юрій Дагаєв вперше виконав дві пісні на слова В.Пугача і пісню на слова А.Теренкової, музику до яких написав сам.

На вечір завітав почесний директор Палацу культури гірників ПАТ «МГЗК», «Заслужений працівник культури» Григорій Федорович Столяренко, щоб висловити ювіляру свою повагу та визнання його таланту.

   Частина ювілейного вечора була присвячена перекладам В.Х.Пугача творів таких авторів як Пушкін О., Єсенін С., Костенко Л., Федоров В., Лютий Г. Оригінал віршів читали Світлана Романова (СШ №11, 5А клас), Багаутдінов О. (марганецький поет, прозаїк), Жданова В., Рак О., Фіалковська В. (бібліотекарі міськбібліотеки ім.М.Островського).

Наприкінці свята Володимира Харлантійовича Пугача – людину незвичайну, наділену багатьма чеснотами, знаючого ціну праці, честі, обов’язку, любові, дружби, такого, що служить вірою і правдою Україні, Марганцю, людям -  щиросердно вітали з ювілейним днем народження всі присутні!


Підготувала і провела святковий вечір директор Марганецької міської централізованої бібліотечної системи Лідія Віталіївна Пономарьова.

Більше фото дивіться у фотоальбомі.

 

Переглядів: 1408 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ми на карті
Відзнаки