2024, Середа, 24.04.2024, 06:43


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Лютий » 26 » "Хроніка війни та Перемоги" Равіля Байбуріна
09:38
"Хроніка війни та Перемоги" Равіля Байбуріна

2015 рік з нагоди 70-річчя Великої Перемоги оголошений  Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни в України.

З цього приводу в ЦМБ ім. М. Островського пройшла зустріч з істориком-документалістом Равілем Байбуріним "Хроніка війни та Перемоги" за його книгою «Идет война народная» про події Великої Вітчизняної війни.


Р. М. Байбурін – відомий в місті історик-дослідник, автор багатьох  книг з історії України, зокрема, історії нашого краю. Він багато років присвятив педагогічний праці викладав у школі історію. Деякий час Равіль Мубаракович систематично публікував свої нариси в місцевій пресі.
 

Ведуча заходу, провідний бібліотекар Тетяна Федорівна Мархасіна розповіла про книги автора, які знаходяться в краєзнавчому фонді бібліотеки,  звернула увагу присутніх на папку під назвою «Вехи жизни и творчества Равиля Байбуріна». В цій папці працівниками бібліотеки зібрані історичні публікації Равіля Байбуріна, надруковані в  місцевій періодиці, а також матеріали про самого автора.

    

Більш детально Т.Ф. Мархасіна зупинилася на книзі  «Идет война народная». Для її написання автор використав 126 джерел інформації, які вказані в «Списку використаної літератури». На книжковій виставці «Хроніка війни та Перемоги» були представлені книги з цього списку.
Байбурин, Р.М. Идет война народная…[Текст] : книга для чтения по истории Украины в годы Великой Отечественной войны 1941-1945гг./Равиль Байбурин.- Днепропетровск: ИМА-пресс, 2011.- 426с.
   В книзі «Идет война народная» подається реальна картина ходу Великої Вітчизняної війни на основі документів із Державного архіву, публікації воєнних років, історичних досліджень, мемуарів та спогадів, безпосередніх учасників боїв та очевидців тих подій.
Завдяки використанню автором літературних джерел: уривків з художніх творів, текстів віршів та пісень, події тієї далекої війни висвітлюються більш виразно та яскраво.

 За допомогою відеопрезентації, яку підготувала бібліограф ЦБС О. В. Забенько, автор розповів про найулюбленіших своїх героїв – відомих партизанів: С. Ковпака, О. Федорова, З. Космодем’янську, М. Кузнєцова. Равіль Мубаракович розповів про дітей-героїв, які  в роки війни здійснили подвиги. Це Л. Голіков, М. Казей, В. Котик, З. Портова, В. Дубінін. Також звернув увагу присутніх на молодіжну організацію «Молода Гвардія», серед представників якої виділив найбільш значних учасників: І. Земнухова, О. Кошевого, Л. Шевцову, І. Туркенича, С. Тюленіна. Згадав і про Рух Опору та найвидатніших його представників: Ф. Полєтаєва, В. Поріка, М. Джаміля, Д. Карбишева. Не залишив без уваги Равіль Мубаракович і льотчиків Великої Вітчизняної війни: І. Кожедуба, Б. Ковзана, А. Покришкіна, М. Девятаєва. Більш детально зупинився на біографії Маршала Радянського Союзу  Костянтина Костянтиновича Рокоссовського. Учні професійного ліцею з задоволенням слухали  про події Великої Вітчизняної війни.

По закінченню заходу всі присутні подякували Равілю Мубараковичу Байбуріну за таку цікаву і змістовну розповідь.

   

Переглядів: 696 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Ми на карті
Відзнаки