2024, П`ятниця, 26.04.2024, 22:59


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2017 » Березень » 27 » Ключове слово - бібліотекар
13:50
Ключове слово - бібліотекар

Щоденно для марганчан в нашому місті широко відкриває двері 22 бібліотеки усіх систем і відомств. Одинадцять з них – шкільні. В їх фондах знаходиться 200 623 документи. І бібліотеки відвідують 4190 користувачів. Учнів та педагогів обслуговують 12 шкільних бібліотекарів (75% яких – це фахівці з бібліотечною освітою).

Бібліотечні фахівці шкіл нашого міста

Бібліотекар повинен постійно вчитися, пізнавати щось нове. Тому і зібралися фахівці шкільних бібліотек на міський семінар «Роль шкільної бібліотеки в соціалізації особистості учнів в громадському суспільстві». Його метою було вивчити сучасний напрямок цієї роботи і поділитися накопиченим бібліотечним досвідом. Семінар відбувся 24 березня 2017 року в Марганецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 Марганецької міської ради Дніпропетровської області.

З привітальним словом до бібліотекарів звернулася директор школи Гавронська Н. М., виступив учнівський колектив під керівництвом викладача Висоцької Ж.Ю.

З консультацією за темою семінару виступила методист КУ «МММК» Малишко Є.Г. Вона підкреслила, що сьогодні головним соціальним інститутом для дитини є школа. Тому, саме школа повинна запропонувати систему соціального досвіду, соціалізації особистості. У нових виховних технологіях ставка робиться на внутрішньо особистісні фактори мотивації учнів, на притаманні дітям природні потреби саморозвитку, на бажання самовираження, самовизначення та самоврядування. І в цьому педагогічному колективу, учням повинна допомагати шкільна бібліотека і бібліотекар-особистість. В цей день для мене розкрилася особистість бібліотекаря школи №5 Деревцової Н.С., яка виступила перед колегами з доповіддю «Створення комфортного бібліотечного середовища з метою соціалізації особистості учня в громадянському суспільстві», провела екскурсію по бібліотеці і бібліотечний квест «У світі ВООКляндії».

Я побачила, як бібліотекар прагне допомогти учням у виборі ними пріоритетних ціннісних життєвих та культурних орієнтацій, бути громадянином і людиною, бібліотекар формує віру людини в себе, виховує патріотичні почуття, сучасне ставлення до історії, культури, традицій, звичаїв українського народу.

Шкільний бібліотекар Деревцова Наталя Сергіївна – великий помічник кожному члену педагогічного колективу в щоденній роботі по соціалізації дитини. Це побачили усі учасники міського семінару, це підкреслили у своїх виступах і педагог-організатор школи Келипенко Т.М., і керівник методичного об’єднання шкільних бібліотекарів м. Марганця Грушко М.Ф.

При підведенні підсумків семінару бібліотекарі-колеги відзначили, що кожному бібліотечному фахівцю в роботі необхідна ініціатива, постійний пошук нових форм і методів роботи, творчий підхід до своєї професії, партнерство, як і раніше, в роботі бібліотек усіх систем і відомств нашого міста. Дякували усім організаторам та ведучим за проведення семінару – однією із форм підвищення професійної кваліфікації бібліотекарів.

Л.В.Пономарьова,
директор Марганецької міської ЦБС

Переглядів: 518 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки