2024, П`ятниця, 19.04.2024, 06:47


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2018 » Серпень » 17 » Пам'яті Кузьми Скрябіна
08:17
Пам'яті Кузьми Скрябіна

Сьогодні, 17 серпня 2018 року, виповнилося б Андрію Кузьменко, більше відомому як Кузьма, 50 років. Але 2 лютого 2015 року його життя обірвалося в автокатастрофі. За офіційною версією авто Кузьми зіткнулося з вантажним автомобілем ГАЗ -53, який перевозив молоко 2 лютого 2015 року близько 8:20 в Криворізькому районі Дніпропетровської області біля села Лозуватка на 86 км траси «Кіровоград - Кривий Ріг - Запоріжжя». Андрій Кузьменко загинув на місці події від отриманих травм. Співак повертався до Києва з міста Кривий Ріг, де 1 лютого 2015 року проходив концерт, присвячений 25-річчю гурту «Скрябін».

Посмертно нагороджений орденом Захисника кордону батьківської землі під номером 001, який вручили його батькові на концерті пам'яті Кузьми в Києві в травні 2015 року.

Андрій Кузьменко був одним із найвідоміших українських музикантів. За життя Кузьменка гурт Скрябін записав близько 20 студійних альбомів. Хоча за освітою був стоматологом. Андрій Кузьменко був не лише музикантом, а й ведучим кількох успішних телепроектів, продюсером та автором книжок «Я, «Побєда» і Берлін», «Я, Паштєт і Армія», «Місто, в якому не ходять гроші», «Я, Шонік і Шпіцберген».

Це останній подарунок Кузьми Скрябіна всім шанувальникам його таланту. Так що, крім музичних альбомів, більше 20 кліпів і численних інтерв'ю, нам буде, як згадати цю чудову людину. Ще за життя музикант встиг порадувати нас книжковими творами.

Ми маєте можливість почитати книги Андрія Кузьменка в бібліотеці ім. М. Островського.

1. Скрябін, Кузьма. Я, "Побєда" і Берлін [Текст] / Кузьма Скрябін. - Київ: Всесвіт, 2012. - 223 с.

Ця книжка - літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка (Кузьми), лідера  групи «Скрябін», який загинув в автомобільній аварії 2 лютого 2015 року.

До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи. Перша повість — «Я, “Побєда” і Берлін» — проникнута яскравим почуттям гумору, веселим настроєм і, напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини.

Друга повість — «Місто, в якому не ходять гроші» — зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Алісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людинонена­висництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки, — місті, з якого немає дороги назад…

 

 

2. Скрябін, Кузьма. Я, Шонік і Шпіцберген [Текст]/ Кузьма Скрябін; худож.-оформл. Л.П. Вировець. - Харків: Фоліо, 2017. - 122 с. - (Графіті).

І в цьому випадку Андрій не зрадив собі, створивши дивовижне твір, написаний неймовірно легко читаним складом. Головними героями повісті стали сам Андрій Кузьменко, його дружина Світлана, яку він з любов'ю називає Мухою і єдиним тверезим соратником, а також друг Шонік з дружиною Настею і Саня - колега музиканта з Івано-Франківська.

Задоволення, яке читач отримає від прочитання гумористичної повісті, незрівнянно ні з чим! Фірмовий гумор Кузьми Скрябіна змушує забути про всі насущні проблеми і метушню. Опис пригод під час ризикованої авантюри, звичаїв народів Півночі і краси природи вдалися автору на славу. Правду кажуть, що талановита людина (а Андрій Кузьменко був саме таким) талановита в усьому.

"Колись мені в голову почали стріляти думки, що їздити треба в місця непопулярні, нетуристичні... Пожити з ескімосами, поїздити на оленях під Північним сяйвом... Такі адреналінові мандри миттєво накривають тебе з головою. Це — як стрибок із парашутом: поки не зробиш крок, то не знаєш, який то кайф! А Шпіцберген? Він такий жорстокий, що аж красивий. Ти стоїш, і ти не знаєш, чого від нього чекати, може, загубишся, може, замерзнеш. І то було в червні. А що ж там робиться взимку?"

Окрім повісті, написаної Андрієм Кузьменко, екс-фронтменом гурту «Скрябін», яка за життя музиканта не публікувалася, видавець включив в книгу вірші, зібрані Кузьмою за останні десять років.

Ця книга стане третьою у його літературній скарбничці, яка поповнюється навіть після трагічної загибелі Скрябіна. Сам музикант до перших двох видань ставився дуже скептично, називаючи твори брошурами. Як би там не було, а повість "Я, Шонік и Шпіцберген" купити варто не тільки шанувальникам його таланту, а й усім читачам з почуттям гумору.

 

3. Скрябін, Кузьма. Проза [Текст]/ Кузьма Скрябін; фото Ю.С. Кочетової; худож.-оформл. Л.П. Вировець. -  Харків: ФОЛІО, 2016. - 378 с.

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. 1989 року записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін».

З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох десятків пісень, а також ще і як талановитий письменник.

У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Я, “Побєда” і Берлін» (українською та російською), «Я, Паштєт і Армія», та "Я, Шонік і Шпіцберген".

До цього видання включено усі прозові твори відомого музиканта, в яких якнайкраще розкрився його оригінальний, приправлений іскрометним гумором, письменницький талант. 

"Коли не знаєш, з чого почати, то закрадається думка: чи варто починати взагалі. Але є про що розповісти і, видно, доведеться все-таки з чого почати … У цій брошурі зібрані дуже звичайні оповідання про дуже звичайного хлопця, яким я був і є. Тому, якщо є кілька годин вільного часу і настрій, щоб поскалозубити, ти – наш клієнт. Люди, жити треба так, щоб було з чого поржати!"- Ці слова Андрія Кузьменка автори збірника взяли за анотацію до книжки.

Запрошуємо завітати до Марганецької міської бібліотеки ім. М.Островського і почитати представлені видання!

Також нагадуємо, що 18 серпня (субота) 0 19-00 в Центральному парку (колишній парк Островського) відбудеться КОНЦЕРТ, присвячений 50-річчю Андрія Кузьменка. Вхід вільний

Підготувала

Ольга Забенько,

провідний бібліограф МЦБС

Переглядів: 529 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ми на карті
Відзнаки