2024, Середа, 24.04.2024, 23:36


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Вересень » 2 » Книги, що допоможуть успішно навчатися та розвиватися
09:38
Книги, що допоможуть успішно навчатися та розвиватися

Ось і настало 1 вересня - не тільки перший день осені, а, насамперед, початок навчального року. Тисячі учнів та студентів розпочинають опановувати нові знання, здобувати освіту та розвивати свої інтелектуальні здібності.

Бібліотекарі Марганецької бібліотеки пропонують підбірку книг, які стануть у нагоді, щоб успішно навчатися та розвиватися.

Гоулман, Дэниел. Эмоциональный интеллект [Текст] : почему он может значить больше, чем IQ : [16+] / Дэниел Гоулман ; перевод с английского А. Исаевой. - 9-е изд. - Москва : Манн, Иванов и Фербер, 2020. - 535, [2] с. ; 21 см. - (Психология). - Пер. изд.: Emotional intelligence / Daniel Goleman. 

Залежність між інтелектом і життєвим успіхом зрозуміла і майже аксіоматична. А як впливає на життєві здобутки емоційна сфера людини? Які емоційні складники передусім формують нашу долю? Чи можна (і як саме, якщо так) виправити емоційні моделі, закладені в людині, коли вони гальмують її рух до кращого? І взагалі, чи реально об'єднати два слова - "емоційний" та "інтелект" - і не дістати суперечність? ВІдповіді на ці питання дає оперта на наукову базу й водночас легко написана для широкої аудиторії книжка Девіда Ґоулмана - один із безперечних психологічних бестселерів останніх десятиліть.

Льюїс, Бенні. Вільно за 3 місяці [Текст] : як заговорити будь-якою мовою незалежно від віку та місцезнаходження : [пер. з англ.] / Б. Льюїс. - Харків : Ранок : Фабула, 2019. - 271 с.

Бенні Льюїс, відомий поліглот, блогер, мандрівник, дає практичні поради щодо вивчення різних мов. У книжці наведено найефективніші методики і способи запам'ятовування нових слів, нові мовні техніки, а також дієві підказки і списки корисних безкоштовних інтернет-ресурсів. За допомогою цієї книжки читачі будь-якого віку і досвіду легко і швидко опанують будь-яку мову.

  Мур, Гарет. Прокачай свій мозок. Цікаві вправи для тренування [Текст] : [пер. з англ.] / Г. Мур. - Харків : Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля", 2020. - 192 с. : іл.

Ви — це ваш мозок. І він чекає, коли ви зможете використати весь його потенціал. Ідеальна нагода — влаштувати 40-денний марафон «мозкового штурму». Персональний тренер з інтелектуальної прокачки Ґарет Мур підготував круті вправи на всі «групи м’язів». День за днем, крок за кроком долайте невеликі, прості етапи, які ґрунтуються на найновіших наукових досягненнях і вчать сповна використовувати вроджені здібності. Складайте власний графік тренувань і займайтесь у вільний час! Бо для розв’язання деяких завдань вам знадобиться не один день… P. S. Усі відповіді до завдань — у кінці книжки.

• Вправи для креативного письма

• Завдання для розумної аргументації

• Розвивальні ігри та головокрутки

• Математичні приклади та задачки для гуманітаріїв

Фоєр, Джошуа.Прогулянка Місяцем з Ейнштейном. Мистецтво запам'ятовування [Текст] : [пер. з англ.] / Дж. Фоєр. - Харків : Віват, 2020. - 303 с. - (Саморозвиток). 

Навряд чи ти зможеш досягти певних висот, якщо твоя пам’ять по своїй текстурі нагадує сито. Ця книга може навчити тебе, як запам’ятовувати незрозумілі, але корисні факти, імена, дати і цифри. Автор спирається на передові дослідження і багатий досвід провідних психотерапевтів, неврологів і ділиться з тобою цінними практичними порадами.

Горслі, Кевін. Пам'ять без обмежень. Потужні стратегії запам'ятовування [Текст] / Кевін Горслі ; з англ. пер. Оксана Кацанівська. - 2-ге вид.- К. : Наш формат, 2020 - - 125, [1] с. : іл. - Дод. тит. арк. англ. - Бібліогр.: с. 125-[126]. - Пер. изд. : Unlimited memory. How to use advanced learning strategies to learn faster, remember more and be more productive / Kevin Horsley. - 2013.

Автор цієї книжки все дитинство та юність страждав на дислексію. Та вже за 10 років після закінчення школи побив світовий рекорд із запам’ятовування перших десяти тисяч цифр числа Пі. За допомогою пропонованих Горслі інструментів, стратегій та вправ із тренування пам’яті, ви не лише зможете працювати більш ефективно та креативно, а й піднімете рівень своєї ерудованості. 

Сігман, Маріано. Таємне життя розуму. Як ми мислимо, відчуваємо й вирішуємо [Текст] : [пер. з англ.] / М. Сігман. - Харків : Віват, 2019. - 287 с. - (Саморозвиток).

Сенсаційна подорож у глибини людського інтелекту від світового лідера нейронауки! Написана на основі найновіших досліджень книжка «Таємне життя розуму» Маріано Сіґмана пропонує революційне бачення ролі нейронауки в нашому житті, розкриваючи таємничі процеси, що відбуваються в мозку і визначають, як ми навчаємося, мислимо, відчуваємо і мріємо. По двадцяти роках дослідження внутрішніх механізмів людського мозку доктор Сіґман обстоює унікальний погляд. За допомогою досягнень фізики, лінгвістики, психології, педагогіки й інших дисциплін він намагається пояснити, чому в людей, що розмовляють кількома мовами, рідше розвивається деменція, як новонароджені, ще не вміючи говорити, розрізняють добро і зло, а також як «прочитати» думки пацієнтів у вегетативному стані, розшифровуючи показники активності їхнього мозку.

 Кілбі, Елізабет. Розблоковане батьківство. Як виростити здорових і щасливих дітей в епоху інформаційних технологій [Текст] : [пер. з англ.] / Е. Кілбі. - Київ : КМ-БУКС, 2019. - 247 с. 

В останнє десятиліття комп’ютери перетворилися на невід’ємну частину повсякденного життя, заполонивши не лише заклади, які ми відвідуємо, а й наші помешкання. Тож не дивно, що сучасні дітлахи практично від народження починають користуватися досягненнями новітніх технологій — комп’ютерами, планшетами, айфонами тощо. Однак як це може позначитися на їхньому здоров’ї та розвитку? На які небезпеки наражає? А чи дає використання комп’ютерів якісь переваги дітям дошкільного та раннього шкільного віку? Про все це ви дізнаєтесь, прочитавши розумну і дуже корисну книжку британського психолога, доктора наук Елізабет Кілбі. Автор висвітлює тему не лише як досвідчений фахівець, а й як мати трьох дітей, яка добре знає, про що говорить.

Робінсон, Кен. Освіта проти таланту. Сила творчості [Текст] / К. Робінсон ; пер. з англійської Ганна Лелів. - Львів : Літопис, 2017. - 256 с.

У Ваших руках – друга книжка відомого експерта з освіти Кена Робінсона, яка вийшла українською мовою. На її сторінках автор легендарного бестселера «Школа майбутнього», учасник конференції TED, чий виступ зібрав понад 50 мільйонів переглядів, розповідає про творчість та її значення у нашому житті. Робінсон захопливо й доступно описує, як інтелект і креативність працюють на біологічному рівні, й аргументує, чому творчість треба повернути не лише до шкільних класів, а й до організацій. У цій книжці безліч цікавих розповідей про те, як відомі компанії на зразок анімаційної корпорації Pixar досягнули успіху, наповнивши повсякденну діяльність творчістю. А ще приклади з історії, оповіді з життя знаменитостей, які реалізували себе всупереч обставинам, і практичні рецепти, як змінити шкільну систему, компанію чи навіть особисте життя, додавши до них дрібку творчості. «Освіта проти таланту» призначена не лише освітянам, а й широкому колу читачів, у тому числі керівникам компаній, політикам, батькам, які прагнуть змінити власне життя – а може, й цілий світ.

Кайку, Мічіо.  Майбутнє розуму [Текст] : наукові спроби осягнути, вдосконалити і підсилити інтелект / М. Кайку ; пер. з англ. А. Кам'янець. - Львів : Літопис, 2017. - 407 с.

У книжці-бестселері Мічіо Кайку розглядає найцікавіший і найскладніший об'єкт у відомому Всесвіті – людський мозок. Книжка "Майбутнє розуму" – це науково-правдива й захоплива розповідь про неймовірні дослідження, що сьогодні ведуться в різних куточках світу й ґрунтуються на найновіших досягненнях нейробіології та фізики. Автор доступно пояснює суть роботи мозку й показує, як технології майбутнього (наприклад, завантажування в мозок спогадів і нових навиків, боротьба з невиліковними на сьогодні хворобами, відкриття в робототехніці й астронавтиці, телепатичне спілкування і телекінез) змінять наше повсякденне життя. Мічіо Кайку глибоко розуміє сучасну науку й пильно стежить за тенденціями її розвитку, тож читач має унікальну можливість зазирнути в майбутнє.

Бернетт, Дін.Наш дивакуватий мозок [Текст] : пер. з англ. / Дін Бернетт ; пер. Ю. Маричев. - Харків : Віват, 2020. - 384 с. - (Саморозвиток).

Чому ми вступаємо в полеміку з людьми, які знають менше за нас? Чому можемо, зустрівшись зі знайомою людиною, не згадати її імені? Чи правда, що стрес може суттєво підвищити нашу продуктивність? Дивні реакції та нелогічність поведінки, вибіркова пам’ять, фальшиві спогади — причини цього треба шукати в нашому мозку. Відомий невролог досліджує людський мозок і робить цікаві висновки про його вплив на нашу поведінку: якими є причини наших страхів та який зв’язок існує між забобонами й теоріями змов, у чому причини комплексів та фобій, чому людям подобається бути нажаханими й коли мозок дає збій. Цікаво написана ґрунтовна книжка — для всіх, хто замислювався, чому мозок іноді, здається, саботує їхнє життя.

 Оклі, Барбара. Навчитися вчитися. Як запустити свій мозок на повну [Текст] / Б. Оклі ; . - Київ : Наш формат, 2018. - 272 с. 

Ви математик чи гуманітарій? Професорка Барбара Оклі переконує, що таких понять не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь-які знання. Головне — навчитися вчитися й запустити свій мозок на повну. Навіть більше, одноманітний і цілеспрямований рух до розв’язання проблеми — не завжди найкращий шлях. Інколи варто зробити крок назад, щоб поглянути на завдання з іншого боку, запустити свою креативність, навіть якщо ви працюєте над розв’язанням математичної задачі.

Авторка пропонує різноманітні лайфхаки та інструменти, які допоможуть швидко й ефективно запам’ятовувати інформацію, засвоювати будь-які навички: від розуміння складних математичних формул чи наукових концепцій до подолання професійних викликів. А також Барбара Оклі покаже, як зробити навчання простим і захопливим. 

Потапов, С.  Курс выживания для подростков [Текст] / С.Потапов, О.Вакса. - Москва : Аст-Пресс, 2001. - 336 с. - (Практическая психология).

Эта книга веселая и забавная. Эта книга серьезная и полезная. Эта книга о том, как уберечься от всевозможных неприятностей и как действовать, если их избежать не удалось. Самые разные опасности подстерегают подростка в каменных джунглях городов, в туристических походах и даже в надежном и знакомом пространстве собственной квартиры. Как вести себя в экстремальной ситуации, убедительно и увлекательно расскажет эта книга.

Марселли, Д. Практическая психология для подростков: 100 самых сложных ситуаций, которые тебе нужно пережить/ Д. Марселли, Г. де Ла Бори; пер. с франц. А.А.Артемова. - Екатеринбург: У-Фактория, 2008. - 285 [3] с. - (Психология детства: Поколение next).

Книга адресована подросткам - и в этом ее большой плюс! Авторы книги - детский психолог Даниэль Марселли и журналист Гильметта де Ла Бори - знают о проблемах подростков буквально все! "Я слишком толстая", "Мне не хватает денег", "Меня никто не любит", "Хватит до меня докапываться!" - за этими и другими названиями глав скрываются желания, потребности, страхи современных подростков, которым авторы готовы протянуть руку помощи. Эта книга по праву может считаться настольной - не только потому, что в ней так много важной и полезной информации, но и потому, что она написана с юмором и на доступном тинейджерам языке. Издание адресовано 12-18-летним подросткам, а также всем взрослым, которые хотят лучше узнать о том, что происходит с их детьми.

Запитуйте ці книги в Марганецькій бібліотеці!

Більше про наявність книг в фонді Марганецької публічної бібліотеки ви можете дізнатися в електронному каталозі.

Переглядів: 277 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ми на карті
Відзнаки