2024, Вівторок, 23.04.2024, 18:00


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Жовтень » 29 » Книги жахів та трилери
13:50
Книги жахів та трилери

Любителям полоскотати собі нерви пропонуємо книги, від яких стає моторошно та лячно. Фантастичні романи, жахаючі трилери, повісті-жахи - на будь-які смаки та вподобання! Напередодні Велесової ночі, Хелловіна, коли за повір'ям вважається, що стираються межі між світами, і потойбіччя стає більш доступним для звичайних людей, ці книги допоможуть вам поринути в атмосферу містичного та таємничого.

Запитуйте ці книги на абонементі центральної міської бібліотеки.

 Яріш, Я.І.Сповідь з того світу [Текст] : історичний трилер / Ярослав Яріш. - Харків : Бібколектор, 2016. - 283 с.

Не в змозі змиритися зі смертю коханого чоловіка під час подій на Майдані Марія спробує змінити Долю і повернути Коло Історії навспак. І ось жереб кинуто: Доля заводить жінку в дохристиянські часи, вимірявши дистанцію у 13 століть. Галасливим вертепом пробігають покоління, змінюються епохи... Авари, хрестоносці, монголи, яничари, НКВС... А Марія все мандрує і мандрує: щойно перетнувши фінальну лінію, знову опиняється на старті. Це і є відповіддю всесильної Долі на її виклик, адже Кола Історії не розірвати. Як гинули Іванові прадіди, так і він мусить віддати своє життя за рідну землю...

Ярослав Яріш (нар. 1981 р.) - український письменник, сценарист, родом із Львівщини. Лауреат багатьох літературних конкурсів, зокрема "Коронації слова", Міжнародної премії ім. Олеся Гончара, Міжнародної асамблеї фантастики "Портал" та ін. Книжки автора, написані в жанрі історичного трилера та бойового фентезі, уже розійшлися багатотисячними накладами.

   

Браун, Ден. Втрачений символ [Текст] : роман / Д. Браун; пер. з англ. В. Горбатько. - 2-ге вид. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 608 с. 

Інтелектуальний трилер із карколомним сюжетом, у якому сюрпризи очікують на кожному повороті! Роберта Ленґдона, символознавця з Гарварду, терміново запрошують прочитати лекцію в будинку Капітолію у Вашинґтоні. Але замість вишуканої публіки професор знаходить п’ять таємничих символів, витатуйованих на відрізаній руці його наставника — масона Пітера Соломона. Ленґдон опиняється в центрі подій за лаштунками одного з найвпливовіших міст Америки. Усе, що здавалося знайомим, перетворилося на сповнений тіней таємний світ, у якому масонські секрети та доти невідомі одкровення неначе ведуть до однієї надзвичайної та неможливої правди. Інколи потрібно змінити лише кут зору, щоб побачити світло.

   

  Кінг, Стівен.  Воно [Текст] : роман = It : a novel / С. Кінг ; пер. з англ.: О. Красюк, С. Крикун, А. Рогоза. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 1344 с.

Воно - це пекельна істота, що наче випірнула з нічних кошмарів. Воно живиться людським страхом... Колись давно семеро підлітків змогли Його перемогти. Але майже тридцять років по тому Воно повертається, щоб помститися. І вже дорослі друзі мають вступити в нову битву зі Злом... Не читайте цю книгу в темряві або на самоті. Адже Воно може бути поруч.

   

Кінг, Стівен. Кінець зміни [Текст] / С. Кінг ; пер. з англ. Г. Яновська. - 2-ге вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 448 с. - Ненормативна лексика!

Загальний наклад книжок автора – понад 350 000 000. Вперше українською. Закінчення містичної трилогії «Містер Мерседес» і «Що впало, те пропало».

Це піднесене і моторошне закінчення містичної трилогії про детективні розслідування Білла Ходжеса, розпочаті в романах «Містер «Мерседес» та «Що впало, те пропало», від всесвітньо відомого американького письменника і майстра хорору Стівена Кінга. Твір було анонсовано під час нагородження першого з цих романів премією Едгара Алана По як кращої книжки жахів 2015 року.

Один за одним здійснюють самогубство люди, що дивом вижили у натовпі, роздавленому божевільним «Мерседесом», та врятовані детективом Ходжесом на дитячому концерті. Але ж вбивця містер «Мерседес» знаходиться у психіатричній лікарні в стані напівовоча… Чий таємничий голос нашіптує страшні слова, після яких жити несила? Білл Ходжес шукає відповідь на це питання, а наввипередки з ним іде невблаганна смерть…"

   

Кінг, Стівен. Крістіна [Текст] / С. Кінг ; пер. з англ. О. Любенко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. - 576 с. - Ненормативна лексика!. 

Для того, щоб Королю жахів знайти натхнення для свого чергового роману, потрібно небагато: щоб на лічильнику миль у його автомобілі одного дня рядок дев’яток змінився нулями. Так Стівен Кінг 1983 року задумав горор про машину-вбивцю, що відновлюється. І тепер її ім’я — Крістіна — відоме чи не більше за ім’я письменника…

Арні лузер. Хирляве посміховисько в окулярах у сталевій оправі й розсипом прищів на обличчі. У кожній школі є такий хлопець, якого дівчата наче не бачать. Арні жив собі таким, допоки не побачив Крістіну і не закохався в неї. І це геть не смішно від самого початку, хоч Крістіна — машина. А потім буде страшно…

Куплену за безцінь у злющого старигана Роланда Лебея стару «плімут-фурію» Арні почне потроху відновлювати. Та з кожним днем розвалюха з двома хижими плавцями набуватиме дедалі більш блискучого вигляду й чомусь віддалятиме Арні від друга Денніса, провокуватиме сварки з батьками. Арні позбудеться прищів, накачає плечі й познайомиться з вродливою дівчиною. Та Крістіна ні з ким не ділитиме Арні. Зло, що дрімало під капотом, прокинеться.

   

 Бартон, Фіона. Вдова [Текст] / Ф. Бартон ; пер. з англ. К. Манкович. - Харків : Vivat, 2018. - 368 с. 
За програмою поповнення бібліотечних фондів Українського інституту книги.

Детектив британської поліції Боб Спаркс розплутує таємничу історію зникнення дворічної Белли Елліотт. Мати-одиначка Дон побивається та залучає до пошуків усіх небайдужих, не нехтуючи увагою преси та телебачення. Місцева репортерка Кейт Вотерз мріє дізнатися правду, використовуючи весь арсенал професійних навичок. Але найзагадковішим персонажем у цій людській драмі постає Джин Тейлор, вдова головного підозрюваного, котрий раптово для всіх помирає.Психологічний трилер, сповнений яскравих характерів, гострої інтриги та особливого шарму британського детективу. Під прискіпливим оком письменниці опинилися теми підтримки, вірності, зради, а головне — подружнього життя й численних секретів, що їх таїть у собі кожен шлюб.

Про автора:Фіона Бартон народилася у Кембриджі, Велика Британія, зараз живе на південному заході Франції. Писала для Daily Mail, працювала редактором новин у Daily Telegraph та репортером у Mail on Sunday, де отримала престижну премію британської преси як репортер року. «Вдова» — дебютний роман Бартон.

   

  Кінг, Стівен.  Інститут [Текст] / С. Кінг ; пер. з англ.: А. Рогоза, В. Куч. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 608 с. 

За програмою поповнення бібліотечних фондів Українського інституту книги.

Тієї ночі почався кошмар. Батьків Люка вбили, а самого хлопця закинули в позашляховик та повезли в невідомому напрямку. Він приходить до тями в місці, яке називають Інститутом. Таке собі гетто для дещо… незвичайних дітей. Їх викрадають і тримають тут, наче піддослідних щурів. Директорка місіс Сіґсбі та співробітники цієї зловісної установи безжально ""викачують"" з дітей їхні телепатичні й телекінетичні здібності. Нова знайома Люка каже, що звідси неможливо втекти. Але він має спробувати… Кінг унікальний тим, що його історії допомагають нам зрозуміти себе і світ, в якому ми живемо.

"Інститут" сповнений гніву, співпереживання і водночас надії надзвичайної сили. Це першокласний роман, який говорить про важливе. І нам варто до цього дослухатися.

   

  Кінг, Стівен. Чорний дім [Текст] : роман / С. Кінг, П. Страуб ; пер. з англ. П. Дюг. - Харків : Клуб Cімейного Дозвілля, 2018. - 800 с.

Маленьке містечко штату Вісконсин живе в страху. Все вказує на те, що жахливий вбивця-канібал на прізвисько Рибак знову повернувся в місто. Але Джек Сойєр, нині детектив у відставці, здогадується, що жорстокі вбивства не можуть бути справою рук людини. У них винен Чорний будинок. Останній із вкрадених дітей залишився в живих, але Джек розуміє, що це погана новина — значить, Багряний король знайшов те, що шукав. І тепер Тайлера Маршала чекає доля, що страшніше смерті...

«Чорний дім» — друга книга двох кращих письменників горрора, що стала бестселером «New York Times»! Цей роман дозволить знову зануритися в атмосферу містичного жаху таємничого паралельного світу.

   

 Стокер, Брем. Проклятие мумии, или камень семи звезд [Текст] / Б. Стокер ; пер. с англ. В. Михалюка. - Харьков ; Белгород : Книжный Клуб, 2007. - 320 с.

Успешный адвокат Малькольм Росс полюбил очаровательную Маргарет Трелони - дочь знаменитого ученого-египтолога. Странные события разворачиваются вокруг влюбленных, и корни их уходят вглубь веков, когда древнеегипетская царица Тера добровольно ушла из жизни, чтобы воскреснуть через тысячелетия. Ее мумию и обнаружил отец Маргарет, решивший разгадать связанные с ней тайны... У этой истории счастливый финал: влюбленные, преодолев все испытания, остаются вместе. Только у читателя, как и у молодого супруга, нет-нет да и мелькнет невольная мысль: кто же на самом деле милая Маргарет - дочь ученого, родившаяся при загадочных обстоятельствах, или воплотившаяся в нее могущественная египетская царица?

   

 Коломійчук, Богдан Вікторович.  Людвисар. Ігри вельмож [Текст] : роман / Б. В. Коломійчук ; вступ. ст. Ю. Винничук. - Харків : Фоліо, 2014. - 347 с. 

Дія роману відбувається у другій половині XVI сторіччя у Львові. На прохання бургомістра Якуба Шольца місцевий лікар Домінік Гепнер влаштовує... публічний розтин людського тіла. А уночі обурений єпископ тягне бургомістра на Личаківський цвинтар, щоб вистежити того, хто розкопує могили. Бо є підозра, що займається цим сам лікар Гепнер... І це тільки початок таємничої, загадкової та містичної історії.

   

 Маккамон, Роберт. Грех бессмертия [Текст] : роман / Р. Маккамон ; пер. О. Колесников (с англ.). - Москва : АСТ, 1999. - 480 с.

Из древней гробницы пришло незваное Нечто, и жизнь маленького американского городка обернулась кровавым кошмаром. Неистовые охотницы, Всадницы Тьмы, не ведают ни жалости, ни милосердия. Они завладевают женскими душами, пробуждая первобытную жажду разрушения. Сила их — сила Ада, ярость их безмерна, и горе тому, кто попадется им на пути...

   

  Винничук, Юрій Павлович. Лютеція [Текст] / Ю. П. Винничук ; худож. О. А. Гугалова. - Харків : Фоліо, 2017. - 314 с.

Роман «Лютеція» – черговий постмодерний витвір Юрія Винничука з елементами містики, детективу, еротики, гумору і смутку. Таємничу Лютецію, дівчину зі снів, розшукують герої роману. На перепоні цих пошуків стоїть не менш таємнича організація, члени якої носять імена карт...

   

Повне зібрання прозових творів [Текст]. Том ІІ / Г. Ф. Лавкрафт ; пер. з англ. В. Носенко. - Київ : Видавництво Жупанського, 2020. - 456 с. - (Майстри готичної прози).

Другий том повного зібрання прозових творів видатного майстра літератури «загадкового та потойбічного» Г. Ф. Лавкрафта охоплює його прозу, написану у період з 1926 по 1928 роки, і містить такі класичні і переважно розлогі твори як «Поклик Ктулху», «Сновидні пошуки незвіданого Кадата», «Справа Чарльза Декстера Ворда», «Барва з позамежжя світу», «Жахіття Данвіча».

Саме у цих повістях остаточно розкривається талант Лавкрафта, як майстерного оповідача неймовірно загадкових і химерних історій, а також автора багатьох самобутніх і досить оргінальних міфогенних та містичних концепцій.

   

Повне зібрання прозових творів [Текст]. Том ІІІ / Г. Ф. Лавкрафт ; пер. з англ. В. Носенко. - Київ : Видавництво Жупанського, 2018. - 456 с. - (Майстри готичної прози). 

Третій том повного зібрання прозових творів видатного майстра літератури «загадкового та потойбічного» Г. Ф. Лавкрафта присвячений останньому періоду життя і творчості письменника (1930 по 1935 рр.), коли з-під його пера з’явилися наймасштабніші твори, такі як «Шепіт у пітьмі», «У горах божевілля», «Морок над Інсмутом», «Сни у відьминому домі» та «За пеленою часу», що довершили формування циклу Міфів Ктулху і вповні оприявили жаску і химерну космогонію Лавкрафта.

   

 Бредбері, Рей. Трилогія смерті [Текст] ; Цвинтар для божевільних ; Нехай усі уб'ють Констанс / Рей Бредбері. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2019. - 632 с.

Усі три романи Бредбері, що подані в цьому томі, об’єднані одними і тими самими персонажами, епохою, а головне — химерністю та непередбачуваністю подій. Загадкова смерть витає над усіма, а невблаганний фатум вибирає свої жертви тільки за йому зрозумілим алгоритмом. Аби залишитися в живих, не конче добре володіти зброєю, — таке не допоможе, бо це не класичний детектив. Із виру приголомшливих на небезпечних перипетій головним героям допомагає вибратися саможертовність, сприйняття світу і себе з поблажливою іронією та, як не дивно, певна божевільність учинків.

Переглядів: 253 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки