2024, Субота, 20.04.2024, 07:36


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2020 » Березень » 14 » Книжкові новинки з філософії та психології
15:51
Книжкові новинки з філософії та психології

Шановні читачі! Після карантину пропонуємо вам відвідати абонемент Марганецької центральної міської бібліотеки і взяти додому почитати книги. Пропонуємо звернути увагу на деякі новинки з філософії та психології.

Франкл, Віктор Еміль. Людина в пошуках справжнього сенсу [Текст] : психолог у концтаборі / Віктор Франкл ; [пер. з англ. О. Замойської]. - 3-тє вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. - 159, [1] с. - Дод. тит. арк. англ. - Пер. изд. : Man`s searcn for meaning: the classic tribute to hope from the Holocaust / Viktor Frankl. - London [et. al.], 2004.

Віктор Франкл – всесвітньо відомий психіатр, психотерапевт, філософ. 1942 року він потрапив до концтабору, де на нього чекали голод, приниження, хвороби, постійна загроза життю. Аналізуючи свою поведінку та поведінку інших в’язнів, Франкл віднайшов стратегії, що утримують людину над прірвою, захищають розум від божевілля та надають сенс життю. Свій жахливий досвід виживання він описав у книжці, яка допомогла мільйонам людей віднайти себе та змінити життя. Віктор Франкл доводить, що тільки-но людина знаходить сенс свого існування, вона отримує сили, щоб здолати будь-які випробування. Поради людини, яка зазнала нелюдських випробувань, варті того, щоб бути почутими.

Еріксон, Томас. В оточенні ідіотів, або як зрозуміти тих, кого неможливо зрозуміти [Текст] : пер. з англ. / Т. Еріксон. - Харків : Фоліо, 2019. - 251, [2] с. 

«В оточенні ідіотів» — бестселер 2015—2018 років. Томас Еріксон поділяє людей на чотири кольорові типи. Він описує логіку поведінки, темперамент, систему цінностей представників кожного з кольорів. Чому одних людей ми розуміємо з півслова, а інших не розуміємо взагалі? Чому дуже успішні люди інколи здаються нам ідіотами і психопатами? Як подивитися на себе очима інших людей і навчитися розуміти навіть тих, хто на нас абсолютно не схожий? Книга допомагає краще сприймати людей з різними типами поведінки й ефективно з ними спілкуватись і може стати настільною для керівників, психологів, менеджерів усіх рівнів..

Флорида, Річард. Homo Creativus [Текст] : як новий клас завойовує світ / Річард Флорида ; пер. з англ. Максим Яковлєв. - Київ : Наш формат, 2018. - 430, [1] с. : мал., табл. - Дод. тит. арк. англ. - Бібліогр.: с. 409-[431]. - Пер. изд. : The rise of the creative class. Revisited / Richard Flofida. - New York, 2014.

«Homo creativus» — світовий бестселер, який здобув премію «Проривна ідея 2004 року» від Harvard Business Review і неодноразово потрапляв у топ-100 на Amazon. Уперше феномен креативного класу Річард Флорида описав ще 2002 року в книжці, яка сьогодні стала класикою. «Homo creativus» — доповнене й оновлене видання, у якому автор показує, як змінився світ із появою нового економічного класу, і яка його визначальна роль у подальшому розвитку суспільного життя.

Фокс, Кейт. Спостерігаючи за англійцями [Текст] / Кейт Фокс ; з англ. пер. Марта Госовська. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. - 601 с. - Бібліогр.: с. 598-601. - Пер. изд. : Watching the English / Kate Fox. - 2004, 2014.

Відома дослідниця Кейт Фокс створила дивовижно точний і напрочуд дотепний портрет англійського суспільства. Вона дослідила англійський національний характер під антропологічним мікроскопом і показала читачам дивну та чарівну культуру, що керується цілими кодексами негласних норм та поведінкових кодів. Правила розмов про погоду чи секс, споживання їжі чи флірт, чим відрізняється «іронічний садовий гном» від звичайного, закони облаштування оселі, видимі та невидимі класові індикатори, особливості славнозвісного англійського гумору — усе це та багато іншого про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва у ґрунтовній та веселій книжці Кейт Фокс.

Емерсон, Клінт. 100 життєво важливих навичок [Текст] : як відірватися від стеження, не потрапити в полон і вижити в небезпечній ситуації / Клінт Емерсон ; іл. Теда Слампяка ; [пер. з англ. Н. Лавської]. - Київ : КМ-БУКС, 2018. - 255 с. : іл. - (Американський бестселер). - Пер. изд. : 100 deadly skilis / Clint Emerson. - 2015.

Опинитись у небезпеці чи стати жертвою катастрофи може будь-хто, у будь-яку мить, перебуваючи у будь-якому місці - чи то у найвіддаленішому куточку світу, чи на власному подвір'ї. Шанси на виживання залежатимуть передусім від того, як добре ви розумітимете, в чому полягає загроза. Зорієнтуватися у разі небезпеки вам допоможе цей посібник, що містить практичні поради та інструкції, якими у своїй діяльності послуговуються працівники спецслужб. Подані у ньому відомості значно підвищать імовірність вашої перемоги незалежно від того, з якою саме небезпекою вам доведеться зіткнутися. Ці 100 життєво важливих порад не потребують розуміння чи застосування "високих технологій", адже складні інструкції - це останнє, що вам знадобиться у небезпечній ситуації.

Фромм, Еріх. Втеча від свободи [Текст] = Escape from Freedom / Е. Фромм. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. - 284, [2] с. 

Основоположник психоаналізу Зиґмунд Фройд говорив: "Більшість людей насправді не хочуть свободи, тому що вона передбачає відповідальність, а відповідальність лякає людей". Може, тому втеча від свободи цілком прийнятна для більшості? Еріх Фромм розкриває перед читачем саму суть свободи, чим вона є для сучасної особистості. Чи існує зв’язок між авторитарними режимами та втечею від свободи? Як пояснити той факт, що деякі люди добровільно відмовляються від незалежності, віддаючи перевагу рабству й обираючи конформізм? Чому свобода може спричиняти почуття самотності, страху та безсилля? І чи справді свобода має дві форми - хорошу й погану? Еріх Фромм розглядає феномен свободи і відповідає на ці одвічні питання.

Вюллер, Трюльс. Що таке час [Текст] / Трюльс Вюллер. - К. : Ніка-Центр, 2018. - 160 с. 

Час керує нашим життям. Усе на світі відбувається в часі – від минулого через теперішнє й у майбутнє. Але що таке час? Норвезький вчений Трюльс Вюллер у своїй книжці якомога різнобічніше висвітлює це питання.

Мюллер, Річард. Фізика часу. Усе відбувається зараз [Текст] / Річард Мюллер; пер. з англ. А. Замоцний. - К. : Наш формат, 2019. - 344 с.

Час впливає не лише на наше сприйняття повсякдення, але й на функціонування об’єктів, які нас оточують. Наприклад, система GPS, яка допомагає нам орієнтуватися, — не могла б працювати коректно, якби ми не розуміли дивовижних властивостей часу та його зв’язків із простором, великими швидкостями та гравітацією. Яким чином час розтягується чи стискається? Що означає, коли ми кажемо: час плине? Як можна описати поняття зараз?

Камп, Пітер. Прорив у швидкості читання [Текст] : книжка за день - це реальність / Пітер Камп; пер. з англ. В.Глінка. - К. : Наш формат, 2018. - 336 с.

Американський президент Теодор Рузвельт устигав «ковтнути» книжку перед сніданком. Інвестор Ворен Баффет прочитує по 500 сторінок щодня. Засновник Microsoft Білл Ґейтс щотижня перегортає останню сторінку цікавого йому видання. У чому таємниця їхнього супервстигання? Автор цієї книжки переконує, що таких результатів можна досягнути, опанувавши техніку скорочитання.

Батлер-Боудон, Том. 50 видатних творів. Філософія [Текст] : ваш короткий шлях до найважливіших ідей буття, істини та сенсу : цитати з відомих книг / Т. Батлер-Боудон. - Київ : КМ-БУКС, 2019. - 454, [1] с.

Понад 2000 років філософія була найкращим провідником у досвід людського буття та справжньої природи реальності. Від Аристотеля, Платона, Епікура, Конфуція, Цицерона та Геракліта в античні часи до раціоналістів XVII століття — Декарта, Лейбніца та Спінози, від великих діячів ХХ століття — Жана-Поля Сартра, Жана Бодріяра та Симони де Бовуар до сучасних мислителів — Майкла Сендела, Пітера Сінгера та Славоя Жижека, книга «50 видатних творів. Філософія» знайомить з основними працями, які сформували філософію як дисципліну та справили відчутний вплив на реальний світ.

Більше дізнатися про наявність книг в фонді бібліотеки ви можете в електронному каталозі.

Переглядів: 387 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 0.0/0
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки