2024, П`ятниця, 26.04.2024, 05:50


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Травень » 30 » Книжково-ілюстрована виставка «Цей день на планеті хай щастям сіяє!» (до Дня захисту дітей)
10:45
Книжково-ілюстрована виставка «Цей день на планеті хай щастям сіяє!» (до Дня захисту дітей)

Традиційно в перший день літа (1 червня) ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей, прекрасне свято радості і надії.  Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року, і вже 1950 року був відзначений перший Міжнародний день захисту дітей.

В Україні цей день відзначається із 1998 року, а в  1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, має право на повноцінне дозвілля й відпочинок, щоб  розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни. 

Напередодні свята у читальній залі Марганецької центральної міської бібліотеки оформлено книжково-ілюстровану виставку «Цей день на планеті хай щастям сіяє!», де на вас чекає різноманіття яскравих, казкових  книг та журналів для дітей та дорослих.

Книг, що допоможуть поринути в чарівний світ дитинства, у світ, де існує казка й бувальщина, у світ,  де ми почуваємо себе впевнено і можемо будувати найсміливіші плани, а у мріях переноситися у найдальші краї.

Цікаві факти про дітей:

  • Діти вчаться розпізнавати звуки і запах своєї матері майже відразу після народження. Впізнавати матір візуально вони починають через кілька тижнів.
  • Кожна дитина після народження вміє плавати. Ця здатність швидко пропадає.
  • Немовлята мають в три рази більше смакових рецепторів, ніж дорослі.
  • Діти починають розуміти мову до того, як самі починають говорити.
  • Мозок дитини може використовувати до 50% від загального отриманого обсягу глюкози, це пояснює, чому немовлята так багато сплять.
  • Телебачення не сприяє інтелектуальному розвитку, бо немовлята реагують на речі, які реагують на них. Саме тому ігри з батьками є набагато цінніші для їх розвитку.
  • Найбільш старовинна іграшка знайдена на території України датується 5-им ст. до н. e. Вона являє собою ляльку з глини розміром понад 6 см. Унікальним є те, що руки та ноги цієї ляльки можуть рухатися. Також у Києві є Державний музей іграшки, до колекції якого входить більш як 15 000 експонаті.
  • «Діти індиго» можуть займатися одночасно п'ятьма справами, щоб були зайняті ноги, руки і голова. Наприклад, хлопчик Даня 5 років говорить одночасно на чотирьох мовах. Його активність зводить з розуму бабусю і вчителі з дошкільної освіти. Чотирирічна дівчинка Лана відмовляється спати, так як вважає, що може пропустити все найцікавіше в цьому житті. 
  • Діти нічого не пам'ятають у віці до 3 років, через те, що психологи називають «інфантильною амнезією».

Підготували: І.І.Мащенко, О.В.Забенько.

Переглядів: 228 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ми на карті
Відзнаки