2024, П`ятниця, 19.04.2024, 23:01


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2013 » Вересень » 19 » Марганець, колиска ти моя
16:46
Марганець, колиска ти моя

   19 вересня в центральній міській бібліотеці ім.М.Островського відбулася презентація нової книги «Марганець, колиска ти моя» видатного українського поета, прозаїка, члена Національної спілки письменників України, Почесного громадянина нашого міста, Заслуженого працівника культури Григорія Прокоповича Бідняка.
    «Марганець, колиска ти моя» - друге, перероблене та доповнене видання книги, яку Григорій Бідняк присвятив 75-річному ювілею нашого міста.
    Збірка складається з віршів та пісень. Переважна більшість творів, що увійшли до нового видання, про вербовий край - його рідне селище Городище, в якому поет народився і виріс.


   
    На презентації були присутні заступник міського голови О.В.Медяник, депутат від Партії регіонів Є.В.Євдокименко, представники ПАТ «МГЗК», місцеві поети, журналісти, друзі поета, учні Марганецького професійного ліцею та й, взагалі, усі шанувальники поезії Г.Бідняка.



    В ході презентації декламували вірші поета бібліотекарі Марганецької міської ЦБС Т.Ф.Мархасіна та С.В.Патяка, учні Марганецького професійного ліцею О.Білоусова, О.Щудлак та І.Шамрай.
     В заході брали участь викладачі та учні музичної школи. Леонід Приходченко (викладач Т.Смєлік) співав пісню «Річечка» на слова Григорія Бідняка. Катерина Андрушко (викладач І.Молочна) грала на сопілці для поета відомі українські музичні твори. Солістка дитячого народного вокально-фольклорного ансамблю «Веселі нотки», переможниця Всеукраїнських конкурсів Маріанна Прасол виконала пісню «Вишенька-черешенька» на слова Г.Бідняка.
    На презентацію книги «Марганець, колиска ти моя» прийшов друг поета, відомий марганецький журналіст О.Д.Чекубаш. Він висловив слова захоплення творчістю поета та зачитав деякі його вірші.
    Звернутися до поета з привітальними словами побажала палка прихильниця його поетичної творчості, заступник директора ЦБС по роботі з дітьми С.Я.Логінова.
Відома марганецька поетеса, культпрацівник, керівник ансамблю «Золота осінь» Лариса Гончарова привітала поета з виходом в світ його нової збірки, читала присвячені йому вірші. Пісню «Марганець, колиска ти моя» (слова Г.Бідняка) виконав вокальний ансамбль «Золота осінь» (музичний керівник В.В.Малібога).



    Від імені всіх працівників Марганецької міської ЦБС з виходом нової збірки Григорія Прокоповича привітала директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова.



     Захід підготували і провели бібліотекарі ЦМБ ім.М.Островського В.В.Жданова та Н.М.Павлова.

     Присутні в залі подарували поету багато квітів на знак захоплення та визнання його поетичного таланту.



   До презентації бібліотекарі читального залу міськбібліотеки ім.М.Островського оформили книжкову виставку «Марганець, колиска ти моя», на якій були представлені книги Григорія Бідняка.

Переглядів: 1111 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ми на карті
Відзнаки