2024, Четвер, 28.03.2024, 12:53


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2021 » Жовтень » 1 » Місце зустрічі - бібліотека: як ми святкували Всеукраїнський день бібліотек
15:39
Місце зустрічі - бібліотека: як ми святкували Всеукраїнський день бібліотек

Місце зустрічі - бібліотека

Під такою назвою в марганецьких бібліотеках проходив цикл заходів, присвячений Всеукраїнському дню бібліотек (30 вересня).

Бібліотечне свято відзначають не тільки бібліотекарі. Це день, який святкують і користувачі бібліотек, і бібліотечні помічники, волонтери, друзі та партнери. Вже традиційно 30 вересня бібліотекарі готують для своїх відвідувачів безліч цікавинок та несподіванок.

Напередодні свята в центральній бібліотеці вже панувала святкова атмосфера. Стіни прикрасили квіти з паперу, старанно виготовлені руками бібліотечних працівників та читачів.

Важко не звернути увагу на неймовірну фотозону “Злітай разом з бібліотекою”: неосяжні чарівні крила, величезне палке серце .. Але це все краще один раз побачити на власні очі.  

В холі бібліотеки почала діяти виставка виробів майстринь клубу “Магія творчості”: різноманітні сувеніри та вироби декоративного прикладного мистецтва Галини Карпенко, прикраси з бісеру Віри Аришевої, вишиті картини та подружжя Чікалових, колекція ретро-прикрас Галини Жолудь, ляльки-мотанки Валентини Передерій, прикраси Єгорової Лариси Володимирівни, вишиті бісером картини Ольги Шаляпіної, авторські ляльки Олени Рак. Просто дивуєшся, наскільки талановиті відвідувачі нашої бібліотеки - марганецькі майстрині.

В центральній бібліотеці напередодні свята учнів-старшокласників було запрошено відвідати екскурсії по бібліотеці “Бібліотечний backstage”. Бібліотекарі відкрили їм всі величезні можливості, які сьогодні пропонує бібліотека своїм користувачам. Те, що вони побачили і дізналися, докорінно змінило їх стереотипне уявлення про бібліотеки.

В наближенні свята в читальній залі розпочався Non-stop бібліотечних виставок. На виставці “Новинки книжкового Всесвіту” бібліотекарі представили найновіші, найпопулярніші книги, відзначені різноманітними преміями та нагородами.

На краєзнавчій виставці “Марганецька краєзнавча скарбниця” читачі можуть ознайомитися з  кращими виданнями марганецьких авторів.
 

І яке ж свято без торта?! Так і в читальній залі з’явився торт, але не звичайний - це виставка-інсталяція “Бібліотечний торт”. Все це варто побачити!

Вже багато років на базі бібліотеки діє Марганецьке міське літературне об’єднання “Віра”, яке об’єднало марганецьких поетів, прозаїків, музикантів, художників, журналістів, краєзнавців, громадських діячів і просто зацікавлених марганчан. Теж без них, надійних помічників та щирих друзів бібліотеки. 29 вересня учасники об’єднання “Віра” присвятили своє засідання Всеукраїнському дню бібліотек. 

Сам святковий день 30 вересня розпочався з приємних привітань і подарунків з самого ранку. Начальник відділу культури виконкому Олена Буякова привітала весь бібліотечний колектив та подарувала фірмовий банер, солодощі та заохочувальні подарунки для проведення заходів.

 

(Святкове фото у Всеукраїнський день бібліотек біля подарунку від відділу культури - нового фірмового банеру (зліва направо): Олена Буякова, начальник відділу культури, Тетяна Мархасіна, Ірина Мащенко, Ольга Середіна, Вікторія Фіалковська, Ірина Малікова, Любов Середіна).

На святкову каву в затишній читальній залі зібралися бібліотечні спеціалісти центральної бібліотеки, бібліотеки ЗОШ №2, бібліотеки гірничого коледжу. Присутні обмінялися щирими словами привітань та в ході дружньої бесіди обговорили плани співпраці і розвитку на майбутнє, поділилися своїми професійними здобутками та планами.

Розділити свято з бібліотекарями в цей день завітали постійні читачі. Вони взяли участь в лотереї “БібліоFORTUNA”, в якій кожен отримав приємний подарунок чи сувенір від бібліотеки. 

Після чого розпочався поетичний батл за участі відомих поетів м. Марганця: Геннадія Самойленка, Любові Лопатюк, Юрія Третяка, Віри Обозюк та Віктора Онуфрієнка. Такі гарні та чудові вірші стали ще однією прикрасою бібліотечного свята.

Марганецькі поети ГеннадійСамойленко та Віра Обозюк

Марганецькі поети Юрій Третяк та Любов Лопатюк

Тому присутнім було важко визначити кращого поета. Було вирішено, що перемогла поезія. Ще довго присутні не розходилися, ще більше хотілося поспілкуватися та насолодитися доброзичливою та приязною бібліотечною атмосферою.Приємним завершенням святкового дня для колективу бібліотеки стало запрошення на урочисті збори у виконкомі Марганецької міської ради. Кращих працівників було відзначено грамотами та подяками.

О.В.Забенько, 
директор КЗ «Публічна бібліотека»

Переглядів: 339 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ми на карті
Відзнаки