2024, Четвер, 25.04.2024, 07:08


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2016 » Травень » 14 » Міське свято з нагоди Міжнародного дня родини та Дня матері
14:17
Міське свято з нагоди Міжнародного дня родини та Дня матері

14 травня 2016 року в сквері ім. Т.Г.Шевченка відбулося міське свято до Міжнародного дня родини та Дня матері.

На свято зібралося багато марганецьких родин, щоб відзначити такі важливі свята та возвеличити жінку-матір і сім’ю як головний осередок суспільства. До всіх присутніх звернулися ведучі свята – бібліотекар центральної міської бібліотеки ім. М. Островського В.В.Фіалковська та методист Марганецької міської ЦБС І.О.Кандала. Сценарій проведення міського свята підготувала директор Марганецької міської ЦБС Л.В.Пономарьова.

Ведучі розповіли про нагоду, з якої зібралися марганчани. Свято матері відзначають люди всього світу. День матері припадає на другу неділю травня, коли природа – матінка вбирає свою землю весняними квітами. Травень – місяць Пречистої Діви Марії. Ще в 1903 році молода американська жінка з Філадельфії Анна Джервіс звернулася до сенаторів законодавчих властей, щоб присвятити один день у році особливому вшануванню матерів. Вона поєднала це святкування з квіткою.

В Україні, згідно Указу Президента, з 1999 року День матері відзначають щорічно, кожну другу неділю травня.

Цього ж дня відзначають День матері також Мальта, Данія, Фінляндія, Німеччина, Італія, Туреччина, Австралія, Японія, Бельгія, Україна, Естонія.

День матері – свято, яке відзначають люди будь-якого походження, статусу та віросповідання, адже слово «мама» справді інтернаціональне, і воно не тільки перше у дитини, але і схоже звучить на різних мовах. У цей день прийнято віддавати шану матерям і дякувати їм за нелегку працю, приїжджати в гості, дарувати букети та подарунки, робити їх життя хоча б на день трішки легше, звільнивши від домашніх турбот.

Мама – найближча, найрідніша людина. Коли погано, вона завжди втішить, розділивши твій біль. Чи не кожен з нас пам’ятає, коли в дитинстві, розбивши колінця, ми бігли до мами. І вона обіймала, цілувала – і якимось дивним чином біль зникав ... А коли ми робили перший крок, вимовили перше  слово, мама раділа більше за нас.

Скільки тепла таїть магічне слово «мама», яким називають людину – найближчу, найдорожчу, єдину.

Материнська любов гріє щоденно. Мати вчить нас бути мудрими, дає поради, піклується і оберігає! Мати народжує дитину, співає їй, вчить добру і любові. Через мамину пісню дитина пізнає світ, знаходить знайомі предмети. Раніше дитину гойдали в колисках, виготовлених з лози. На Україні існував звичай: коли дитина виростала, колиску не викидали, її берегли, поки в цій оселі жили люди. Колиски робили з осики, калини. Для неї вибирали м’яке, легке, співуче дерево. Під спів маминої пісні росли поети, музиканти, вчені. І велике горе, коли ми забуваємо мамину пісню, адже її мелодія, мова виховують доброту, чуйність, ніжність, милосердя.

Від роду до народу, від родини – до нації – такий природний шлях розвитку кожної дитини, який реалізує сім’я. А мати й батько є головними природними вихователями. Святий обов’язок батьків, переданий їм у спадок від дідів і прадідів, бути національно свідомими, палкими патріотами і стійкими громадянами України.

Родина плекає морально ідейні, духовні цінності, пов’язані з базовими поняттями – рід, родичі, родовід, родина, родинознавство, народ. Родинне виховання – це перевірений віками досвід національного виховання дітей в сім’ї; є джерелом формування світогляду, глибоких людських почуттів, любові до матері і батька, бабусі і дідуся, роду і народу, пошани, рідної мови, історії, культури, трудової підготовки та фізичного змужніння.

Ведучі закликали всіх казати частіше батькам приємні слова, телефонувати їм, попре вічну зайнятість, та приїздити!

З піснями та віршами на святковий концерт завітали виховательки з вихованцями дитячого дошкільного об’єднання. Вони підготували цікавий виступ, який нікого не залишив байдужим.

Багато пісень всім присутнім присвятили учасники народного дитячого вокально-фольклорного ансамблю «Веселі нотки». Вони оспівували весну, матір, родину та нашу славну Україну.

Після святкового концерту марганецькі родини взяли участь в спортивно-ігрових заходах.

Для дітей та їхніх батьків проводилися різноманітні естафети та змагання.

Переможці отримали призи, а всі учасники – заохочувальні подарунки.

Свято пройшло весело та цікаво. Кожен зміг себе проявити. Діти та їхні батьки відпочивали та розважалися.

Підготувала Ольга Забенько

Переглядів: 625 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/1
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ми на карті
Відзнаки