2024, Середа, 24.04.2024, 01:00


Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
 
Шановні користувачі! Бібліотека працює з 8-30 до 17-00. Вихідний - субота. Вхід тільки в масках!
Меню
Марганець бібл
ППД
Бібліотека для діт
ПДГ
Децентралізація
Інтеракт.біографія
Опитування
Якої літератури Вам не вистачає в бібліотеці?
Всього відповідей: 79
Відвідувачів сайту
...
Пошук

Головна » 2015 » Квітень » 16 » Міський міжвідомчий семінар бібліотечних працівників "Трансформації у часі й просторі: пошук нового стилю роботи з молоддю"
14:17
Міський міжвідомчий семінар бібліотечних працівників "Трансформації у часі й просторі: пошук нового стилю роботи з молоддю"

16 квітня в центральній міський бібліотеці ім.М.Островського, яка вже багато років є методичним центром для всіх бібліотек міста, відбувся міський міжвідомчий семінар бібліотечних працівників. На ньому учасники обговорювали тему "Трансформація у часі й просторі: пошук нового стилю роботи з молоддю".

Відкрила семінар директор Марганецької міської централізованої бібліотечної системи Лідія Віталіївна Пономарьова.

Приємною несподіванкою для гостей в залі був виступ учениці ЗОШ №1 Поліна Касьян, яка посіла перше місце на конкурсі читців поезії. Полінка зачитала вірш "Я - українка". Всі були в захваті від її читацького таланту та бурно вітали дівчинку гучними оплесками. Разом з Полінкою до бібліотеки завітала і її мама, яка привчає дочку читати, прищеплює їй любов до поезії, виховує патріотизм та любов до рідної країни.

 

На цей захід була запрошена начальник відділу культури виконкому Марганецької міської ради Тетяна Сергіївна Севастіді. Вона виконала приємну місію вручення грамот за особистий внесок в розвиток культури міста та бібліотечної справи, зокрема. Грамоту отримала  директор ЗОШ №12 Олені Федорівні Галко. Вона прийшла на семінар до бібліотеки з подарунками. В обличчі Лідії Віталіївни Пономарьової вона подякувала всіх бібліотекарям за тісну багаторічну співпрацю і подарувала святкові жайворонки і великодню писанку на щастя і добробут.

Грамоту від начальника відділу культури отримала бібліотекар Марганецького професійного ліцею Наталія Борисівна Ковалевська.

Старанність в роботі по роботі з юнацтвом бібліотекаря юнацького абонементу ЦМБ ім.М.Островського Вікторії Василівни Жданової була також відзначена грамотою, яку вона урочисто отримала від Тетяни Сергіївни.

Після нагородження начальник відділу культури Т.С.Севастіді розповіла про заклади культури нашого міста, а саме клуб "Дніпро", музична школа, міський краєзнавчий музей й бібліотеки Марганецької міської ЦБС. Вона назвала прізвища талановитих марганчан, якими по праву пишається наше міста. Відзначила, що робота бібліотек в місті має і гідно заслуговує на всенародну любов і пошану.

Почесною гостею семінару була зав.відділом методико-соціологічної роботи та сприяння соціалізації молоді Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова Наталя Вікторівна Спаріхіна. Вона підготувала виступ із презентацією на тему "Публічна бібліотека - новому поколінню: інноваційні ідеї на практиці". Наталя Вікторівна розповіла про закордонний передовий досвід бібліотек, визначила місце сучасних бібліотек в житті суспільства.

Поділитися досвідом роботи на семінар прийшли бібліотекарі з бібліотек навчальних закладів міста.

Цікавою та змістовною була доповідь бібліотекаря Марганецької гімназії Олени Василівни Яковенко. Вона розповіла про цікаві заходи, які проводяться нею в бібліотеці, а на екрані присутні побачили презентацію про діяльність бібліотеки Марганецької гімназії. Олена Василівна розповіла про використання в своїй роботі традиційних та інноваційних форм і методів роботи. Поділилася своїми думками щодо пошуку нових шляхів роботи, форм та методів. На екрані всі гості в залі побачили яскравий та цікавий сайт бібліотеки Марганецької гімназії, який О.В.Яковенко розробила разом із користувачами своєї бібліотеки.

Бібліотекар Марганецького професійного ліцею Наталя Борисівна Ковалевська розповіла про головні напрямки в роботі її бібліотеки. Всі заходи так чи інакше мають на меті допомагати та сприяти навчальному процесу в професійному ліцеї. Проте всі форми роботи насичені творчими ідеями та неординарністю подання. Неочікувані виставки викликають підвищений інтерес учнів ліцею та пробуджують бажання залучатися до заходів в бібліотеці.

Розповідь про досягнення бібліотеки Марганецького коледжу Національного гірничого університету та презентацію з фотоматеріалом про роботу підготувала провідний бібліотекар гірничого коледжу Олена Миколаївна Капто. Багато заходів в бібліотеці ініціюють та готують самі студенти. Крім того, вони є не лише частими відвідувачами бібліотеки, але й щедро дарують бібліотеці гідні книжки. Не тільки студенти, а й викладачі ліцею є постійними читачами бібліотеки.

Про свої цікаві родзинки в роботі з юнацтвом та молоддю розповіла бібліотекар юнацького абонементу бібліотеки-філіалу №2 ЦБС Валерія Петрівна Козловська-Дуплій. Сама Валерія Петрівна знана в місті як талановита художниця. Часто виставки її картин проходять в різних закладах міста. Зараз її картини експонуються в бібліотеці Марганецького гірничого коледжу. З точки зору образотворчого мистецтва Валерія Петрівна розповіла про свій особистий підхід до оформлення виставок. 

На семінар була запрошена психолог Марганецького професійного ліцею Олена Миколаївна Штапаук. Вона прокоментувала хід сприйняття людиною негативних емоцій та поводження в стресових ситуацій, дала поради, як бути при спілкуванні з неадекватними людьми та як правильно переживати погані слова, що сказано в ваш адрес.

Наприкінці семінару всі бібліотекарі сфотографувалися на згадку.

Переглядів: 974 | Додав: Biblioteka | Рейтинг: 5.0/2
Електронний катало
Графік роботи

Німецька служба
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ми на карті
Відзнаки